nr.5 - napajalnik

Tu bomo komentirali, popravljali, dodajali, "preizkušali" načrte in ideje. Ne gre za ogromne projekte, temveč ideje na hitro narisane na kos papija ( fotka) ali pa kako drugače. Torej stvari, ki se nekomu porodijo kot ideja spotoma, drugemu pa rešijo problem.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorNapisal/-a Pobes » 11 Mar 2018, 15:50

No zadeva se ne zatakne ampak dela z grozno počasnim taktom. Od logota do vklopa displaya z podatki traja par minut. Ravno tako se odziva potem nastavitev napetosti in toka. Z zelo veliko zakasnitvijo. Vendar ima to en velik bug. To dela samo dokler se merjen tok ne izenači z nastavljenim. Žal mi je odbilo diodo in sedaj zaznava kar nekaj. Če z potenciometrom nastavim izmerjen tok na 0 zadeva štarta brez problema.

Žal nimam diode da bi zadevo preizkusil. Posnel sem tudi video tega čudnega obnašanja

https://youtu.be/OE03FajvU_I
Pobes
 
Prispevkov: 528
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:51
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 22 krat
Prejel zahvalo: 47 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 26

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorNapisal/-a VolkD » 11 Mar 2018, 18:12

Preveri nastavitev clocka - fuse bite. Če ni pravilno nastavljen bo zadeva delala 16x počasneje.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 29555
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5568 krat
Prejel zahvalo: 3744 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorNapisal/-a Pobes » 11 Mar 2018, 18:40

Nisem menjal procesorja. Ta je original po poškodbi. Čudno je ker se to dogaja le dokler se tokova ne izenačita, oziroma ko dela tokovna zaščita se stvar upočasni.
Pobes
 
Prispevkov: 528
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:51
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 22 krat
Prejel zahvalo: 47 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 26

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorNapisal/-a VolkD » 11 Mar 2018, 18:54

To je edini primer, da vem, da dela, a vse je slow motion. Vseeno pritakni programator in preberi fuse bite, da boš videl kaj je s tem. Nebi bilo prvič, da je AVR zabljuzil s tem.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 29555
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5568 krat
Prejel zahvalo: 3744 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorNapisal/-a arksi » 13 Mar 2018, 10:07

VolkD je napisal/-a:
Pobes je napisal/-a:Vezje usb-ja je priklopljeno ja. Med dogodkom ga nisem uporabljal.
Vem, da se je ena od verzij programa zataknila, če USB ni bil priklopljen.


Tudi jaz se še vedno hecam s tem napajalnikom. Katera verzija je to, da mora imeti priključen USB? A bi lahko namenskega vezja, ki spada zraven lahko uporabil npr. nekaj takega

Totalno me zafrkava encoder. Sem imel prej Kitajske. Ok, tam je vse možno. Sem nabavil malo boljšo robo, pa ni nič boljše. Dodal 2 100nF kondenzatorja, nič bolje. Številke se pri nastavljanju kar po svoje vrtijo. Včasih prav, včasih kar po nekaj številk, včasih skoči kar vse skupaj na nulo. Ne vem več kaj bi še poizkusil?
arksi
 
Prispevkov: 487
Pridružen: 21 Jan 2015, 07:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 578 krat
Prejel zahvalo: 85 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorNapisal/-a VolkD » 13 Mar 2018, 10:23

arksi je napisal/-a:Tudi jaz se še vedno hecam s tem napajalnikom. Katera verzija je to, da mora imeti priključen USB? A bi lahko namenskega vezja, ki spada zraven lahko uporabil npr. nekaj takega
Preizkušal sicer nisem, a kaj več kot prehod uart/usb v tem kablu ne more biti. Čeprav so bili nekateri taki, ki so izgubljali informacije.

arksi je napisal/-a:Totalno me zafrkava encoder. Sem imel prej Kitajske. Ok, tam je vse možno. Sem nabavil malo boljšo robo, pa ni nič boljše. Dodal 2 100nF kondenzatorja, nič bolje. Številke se pri nastavljanju kar po svoje vrtijo. Včasih prav, včasih kar po nekaj številk, včasih skoči kar vse skupaj na nulo. Ne vem več kaj bi še poizkusil?


Sem tudi sam opazil, da nekaterim enckder ne deluje dobro. Zanimivo je, da se preskok ali divjanje na mojem prototipu in na mojem originalnem SW ne zgodi nikoli.
Nerodno je le, da nimam pojma kje je ta sw.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 29555
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5568 krat
Prejel zahvalo: 3744 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorNapisal/-a arksi » 13 Mar 2018, 11:43

Sem poizkusil priklopiti USP, pa ni nič bolje. Številke norijo po svoje.

VolkD je napisal/-a:. Zanimivo je, da se preskok ali divjanje na mojem prototipu in na mojem originalnem SW ne zgodi nikoli.
Nerodno je le, da nimam pojma kje je ta sw.


O, seveda se ve.
Napajalnik je na polici za napajanje ledic. V njem je Atmega16 in v njej HEX. Z programatorjem, ki je tudi zraven že priklopljen, je potrebno samo "izbezati" HEX datoteko in jo prilepiti "nekam" na forum.

Je pa to že stalnica, da se potem dokumentacija ne zbere na enem mestu. Končna verzija zaključenega projekta bi morala biti zbrana na enem mestu in zraven vsi popravki. Bilo je kar nekaj popravkov in verzij, ampak je razmetano vsepovsod. Potem pa preizkušaj.

No, če nič ne poguntam bova pa skupaj takrat, ko se ogasim, da skupaj narediva vezje ;-)....

LP
arksi
 
Prispevkov: 487
Pridružen: 21 Jan 2015, 07:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 578 krat
Prejel zahvalo: 85 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorNapisal/-a VolkD » 13 Mar 2018, 11:54

arksi je napisal/-a:Sem poizkusil priklopiti USP, pa ni nič bolje. Številke norijo po svoje.

VolkD je napisal/-a:. Zanimivo je, da se preskok ali divjanje na mojem prototipu in na mojem originalnem SW ne zgodi nikoli.
Nerodno je le, da nimam pojma kje je ta sw.


O, seveda se ve.
Napajalnik je na polici za napajanje ledic. V njem je Atmega16 in v njej HEX. Z programatorjem, ki je tudi zraven že priklopljen, je potrebno samo "izbezati" HEX datoteko in jo prilepiti "nekam" na forum.

Je pa to že stalnica, da se potem dokumentacija ne zbere na enem mestu. Končna verzija zaključenega projekta bi morala biti zbrana na enem mestu in zraven vsi popravki. Bilo je kar nekaj popravkov in verzij, ampak je razmetano vsepovsod. Potem pa preizkušaj.


Zase govorim, ne zate,.... ti imaš to tukaj: viewtopic.php?f=61&t=2047
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 29555
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5568 krat
Prejel zahvalo: 3744 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorNapisal/-a Jani » 15 Mar 2018, 09:30

Pozdravljeni,

Pred časom je bilo govora, da bo možno napajalnik uporabiti tudi za polnjenje različnih baterij. Je to komu že uspelo narediti in bi bil pripravljen deliti?

Lep pozdrav,
Jani
Jani
 
Prispevkov: 14
Pridružen: 02 Mar 2015, 12:25
Kraj: Metlika
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 2 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Mar 2018, 10:07

Jaz jih polnim,....
Lipo celico polnim tako, da nastavim napajalnik na 4.1 V. Tokovno omejitev nastavim glede na kapaciteto baterije. Baterija je pa v lončeni posodi. Varnost je pa varnost,... Bilo bi fino, če bi zadeva imela še timer, pa ga žal nima.

Še bolje bi bilo, če bi imeli na PC strani program, ki bi to polnjenje nadziral tako časovno kot tudi karakteristiko polnjenja.
To kar bi potem manjkalo je le še temperaturna meritev.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 29555
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5568 krat
Prejel zahvalo: 3744 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorNapisal/-a Jani » 15 Mar 2018, 10:33

Sej to me je zanimalo... Programsko polnjenje preko PC. Izbereš tip baterije in napajalnik polni. Timer in pa izračun kapacitete verjetno ni problem dodati v program, meritev temperature bi bila pa že kičasta :)
Bi bilo mogoče tudi praznjenje baterije in izračun kapacitete?
LP
Jani
 
Prispevkov: 14
Pridružen: 02 Mar 2015, 12:25
Kraj: Metlika
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 2 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Mar 2018, 10:51

Jani je napisal/-a:Bi bilo mogoče tudi praznjenje baterije in izračun kapacitete?
Uff še en kič o katerem nisem niti razmišljal še.

Jani, že prej sem stalno imel občutek, da nr.5, kot ste ga poimenovali, ni končan. Potem so drugi nekaj delali po SW. Nekatere stvari so precej bolje, nekatere mi ne ustrezajo.

Zdaj mi pa stalno dviguješ poriv ( ne vem kako bi temu rekel pravilno - željo za tem, da bi se tega ponovno lotil).
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 29555
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5568 krat
Prejel zahvalo: 3744 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorNapisal/-a Jani » 15 Mar 2018, 11:35

Ups :)
Jani
 
Prispevkov: 14
Pridružen: 02 Mar 2015, 12:25
Kraj: Metlika
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 2 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 0

Prejšnja

Vrni se na Načrti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov