Iztok je napisal/-a:Za srnjad je baje še najboljše obesit zraven zelenjave nylon nogavico napolnjeno z lasmi. To sem zadnjič slišal od enega starega ata pri frizerju, ko je prišel iskat ostanke "skalpov" ... vonj po ljudeh jih baje uspešno odganja
Iztok je napisal/-a:Za srnjad je baje še najboljše obesit zraven zelenjave nylon nogavico napolnjeno z lasmi. To sem zadnjič slišal od enega starega ata pri frizerju, ko je prišel iskat ostanke "skalpov" ... vonj po ljudeh jih baje uspešno odganja
SimonS je napisal/-a:P.s. srna preskoči do 1.5m visoko ograjo za hec. Košuta pa še višjo
Pred mojimi očmi! Košuta je višino ograje 170 cm preskočila brez zaleta. Preprosto hop.SimonS je napisal/-a:P.s. srna preskoči do 1.5m visoko ograjo za hec. Košuta pa še višjo
Drži. Tudi to preizkušeno. Problem je le, da po dveh malo večjih nevihtah zadeva izgubi funkcionalnost.Iztok je napisal/-a:Za srnjad je baje še najboljše obesit zraven zelenjave nylon nogavico napolnjeno z lasmi. To sem zadnjič slišal od enega starega ata pri frizerju, ko je prišel iskat ostanke "skalpov" ... vonj po ljudeh jih baje uspešno odganja
VolkD je napisal/-a:Pred mojimi očmi! Košuta je višino ograje 170 cm preskočila brez zaleta. Preprosto hop.SimonS je napisal/-a:P.s. srna preskoči do 1.5m visoko ograjo za hec. Košuta pa še višjo
xfce je napisal/-a:Sedaj me zanima, če ima kdo kaj izkušenj s strojnim vidom? Obstaja kakšna zadeva, da bi jo naložil na Raspberry pi, ki bi mi prepoznala določene oblike in sporočila koordinate? Potem bi lahko s servo motorčki in pumpo lepo poškropil tam in bi bilo rešeno.
reber je napisal/-a:Če se vrnem nazaj na svinčeno futranje škodljivcev in/ali nadležnežev:
Lansko vrtno sezono sem imel težave z vrabci, lumpje so se navadili paradižnika in ga rabutaliin to notri v rastlinjaku.
Po nekaj načetih in zluknjanih paradižnikih sem si prvo nedeljo popoldne vzel čas, se usedel v senco in čakal.... čakal.... in kmalu nafutral prvega vrabca, ker se je preveč nažrl svinca, je padel... prileti še drugi, tretji, oba sta posnemala prvega. Od tistega nedeljskega popoldneva je bil mir, noben paradižnik ni bil več načet, očitno so se glavni trije akterji nažrli do "konca".
Zato pa jaz uporabljam kamenje (lead free) in fračo.Proteus je napisal/-a:...
Pa tudi sicer je zelo pametno, da trosiš svinec po lastnem vrtu.
jo,jp in v ustih imaš živosrebrne zalivke.BraneZ je napisal/-a:Zato pa jaz uporabljam kamenje (lead free) in fračo.Proteus je napisal/-a:...
Pa tudi sicer je zelo pametno, da trosiš svinec po lastnem vrtu.
SamoBr je napisal/-a:Na vrabce si se s svincem spravil! Sram te bodi.
Vrabcev se rešiš tako, da jim daš jest drugje.
Proteus je napisal/-a:A je to razumeti kot samo-prijavo?
Proteus je napisal/-a:Pa tudi sicer je zelo pametno, da trosiš svinec po lastnem vrtu.
reber je napisal/-a:Že brez futranja se razmnožujejo kot miši ali podgane...
reber je napisal/-a:Že brez futranja se razmnožujejo kot miši ali podgane...
VolkD je napisal/-a:... V odvisnosti od okolja, ker živi je vrabec lahko tudi koristen ...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov