Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

Različne vrste 3Dp, izdelki, gkoda, konstrukcije

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a VolkD » 02 Apr 2018, 18:54

Niso vsi meniji vedno dostopni. Ene stvari se odprejo le med tem, ko printer deluje.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4745 krat
Prejel zahvalo: 3441 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a cero » 02 Apr 2018, 19:29

Če že nimaš zadnjega firmwara, zakaj ga pa ne posodobiš?
tule imaš firmware:
https://github.com/Carko/Marlin-Elektro ... 1/Firmware
cero
 
Prispevkov: 1477
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:39
Kraj: Vipava
Zahvalil se je: 122 krat
Prejel zahvalo: 296 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 31

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a Ivan » 02 Apr 2018, 19:47

Med tem sem "prosvetljen" s funkcijami nastavitve ventilatorja, ki sem jih sedaj našel v Curi izdelal datoteko in printam. Lahko poročam, da zadeva deluje!! Hm, ne morem verjeti, kako sem lahko to spregleda (zakaj mi zadeva ni delala s spreminjanjem gcode sicer še vedno ne vem, ampak ni več pomembno). Vidim, da si bo treba vzeti več časa in pregledati še vse druge opcije Cure, če je še kaj takega... Hvala za pomoč! Hardware za regulacijo ventilatorja podarjam najboljšemu ponudniku! L.P. Ivan
Poznam kar tri čarobne besede. To so: hvala, prosim in oprosti.
Uporabniški avatar
Ivan
 
Prispevkov: 222
Pridružen: 18 Jan 2015, 16:32
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 64 krat
Prejel zahvalo: 50 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a kunte » 08 Maj 2018, 00:31

Z mizo na printerju bi želel poravnati spodnji rdeči rob vendar mi cura vedno nagne objekt.
Slika
Z ukazom rotate ga ne morem poravnati, ker cura vedno obrne objekt za 15 stopinj , objekt pa je odrezan pod kotom 28 stopinj. obstaja kakšn trik , da bi poravnal objekt?
Z spodnje strani sta še dva čepa fi 20mm ,ki pa sta pravokotna na mizo vendar sta nižja ,kot rob katerega bi želel poravnati z mizo.
LP Kunte
Uporabniški avatar
kunte
 
Prispevkov: 195
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:32
Kraj: Novo mesto
Zahvalil se je: 52 krat
Prejel zahvalo: 14 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a bray » 08 Maj 2018, 06:55

Če izklopiš "Snap Rotation" boš lahko obračal za 1°.
COM port is not dead. It is virtual!
bray
 
Prispevkov: 258
Pridružen: 08 Avg 2016, 22:11
Kraj: Vransko
Zahvalil se je: 44 krat
Prejel zahvalo: 61 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a kunte » 08 Maj 2018, 07:03

bray je napisal/-a:Če izklopiš "Snap Rotation" boš lahko obračal za 1°.

To je to. Hvala
LP Kunte
Uporabniški avatar
kunte
 
Prispevkov: 195
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:32
Kraj: Novo mesto
Zahvalil se je: 52 krat
Prejel zahvalo: 14 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a hocancan » 19 Maj 2018, 19:52

Ojla.
Pri meni se je pojavila napaka ,ki se odraža na zaslonu z kvadrati.Po nekaj kratnih vklopih se vspotavi normalno stanje.Se pa med tiskanjem na zaslonu pojavljajo med informacijskimi teksti tudi hiroglifi.Kaj bi bilo to.



Lp,Milan
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Lp, Milan
hocancan
 
Prispevkov: 51
Pridružen: 10 Apr 2015, 21:10
Kraj: Hoče
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 8 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a bray » 19 Maj 2018, 20:48

hocancan je napisal/-a:Ojla.
Pri meni se je pojavila napaka ,ki se odraža na zaslonu z kvadrati.Po nekaj kratnih vklopih se vspotavi normalno stanje.Se pa med tiskanjem na zaslonu pojavljajo med informacijskimi teksti tudi hiroglifi.Kaj bi bilo to.


Verjetno kake motnje ali pa slab stik na flat kablu oziroma konektorjih. Malo premigaj IDC konektorje in kabel odmakni čim dlje stran od ostalih kablov.
COM port is not dead. It is virtual!
bray
 
Prispevkov: 258
Pridružen: 08 Avg 2016, 22:11
Kraj: Vransko
Zahvalil se je: 44 krat
Prejel zahvalo: 61 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a VolkD » 19 Maj 2018, 21:42

hocancan je napisal/-a:Ojla.
Pri meni se je pojavila napaka ,ki se odraža na zaslonu z kvadrati.Po nekaj kratnih vklopih se vspotavi normalno stanje.Se pa med tiskanjem na zaslonu pojavljajo med informacijskimi teksti tudi hiroglifi.Kaj bi bilo to.
Po moje se LCD ne inicializira pravilno.
Za to je lahko mnogo razlogov. Eden od teh je lahko ta, da napetosti na LCD še niso prave, ko mikrokontroler že pošilja inicializacijski string. Po par poizkusih se stvar normalizira. Lahko je kriv neustrezen napajalnik, lahko pokvarjen LCD.

Ko se ti to zgodi, poskusi resetirati mikrokontroler. Če bo startalo v redu potem je to to.

Lahko je tudi tak LCD, ki je malo počasnejši in zato podatki z mikrokontrolerja prihajajo prehitro. Take sem jaz enkrat dobil z e-baya. Če spustiš frekvenco clocka na uC na polovico delujejo zanesljivo. :_dunno
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4745 krat
Prejel zahvalo: 3441 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a hocancan » 20 Maj 2018, 12:03

Kako ga naj resetiram?
Lp, Milan
hocancan
 
Prispevkov: 51
Pridružen: 10 Apr 2015, 21:10
Kraj: Hoče
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 8 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a cero » 20 Maj 2018, 12:15

Sklopiš ga in vklopiš nazaj.
Drugače pa preveri povezavo med krmilnikom in displejem, mogoče je pa kje kakšen hladen ali slab spoj.
Če imaš osciloskop preveri če ti krmilnik sploh štarta.
cero
 
Prispevkov: 1477
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:39
Kraj: Vipava
Zahvalil se je: 122 krat
Prejel zahvalo: 296 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 31

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a hocancan » 20 Maj 2018, 12:21

nimam osciloskopa.Do sedaj mi je vse normalno delovalo.
Lp, Milan
hocancan
 
Prispevkov: 51
Pridružen: 10 Apr 2015, 21:10
Kraj: Hoče
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 8 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a hocancan » 21 Maj 2018, 18:54

Ničesar nisem našel,zato prosim če mi kdo vezje spravi v življenje.
Lp, Milan
hocancan
 
Prispevkov: 51
Pridružen: 10 Apr 2015, 21:10
Kraj: Hoče
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 8 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Maj 2018, 22:05

hocancan je napisal/-a:Ničesar nisem našel,zato prosim če mi kdo vezje spravi v življenje.
Ne tako hitro obupat.
Za začetek poskusi z drugim displejem. Tudi če ga nimaš, stane tako malo, da se ga splača kupiti.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4745 krat
Prejel zahvalo: 3441 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a hocancan » 22 Maj 2018, 19:00

Misliš da je displej.
Lp, Milan
hocancan
 
Prispevkov: 51
Pridružen: 10 Apr 2015, 21:10
Kraj: Hoče
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 8 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a VolkD » 22 Maj 2018, 20:02

hocancan je napisal/-a:Misliš da je displej.
No ni nujno, ampak to je najlažji način, da ugotoviš ali je napaka v ploščici ali v displeju.

Deli in vladaj.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4745 krat
Prejel zahvalo: 3441 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a hocancan » 23 Maj 2018, 19:07

Ok,sem naročil novi displej.Bo treba malo počakat,da prispe.
Lp, Milan
hocancan
 
Prispevkov: 51
Pridružen: 10 Apr 2015, 21:10
Kraj: Hoče
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 8 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a lisjakenrico » 28 Maj 2018, 16:07

Pozdravljeni

Imam problem pri tiskanju z A8 3d tiskalnikom, ker mi tiska predmet v negativni kopiji (glej sliko original in natiskan predmet). V čem je poanta? Motorji so vezani z original kabli z konektorji, HOME pozicija gre pravilno k končnimi stikali in se postavi x0 y0 z0. Če bi obračal priključke na motorjih, bi ji v nasprotni strani zabilo, ker tam nimam končnih stikal. Zato ne vem kje to nastavit, da bo delovalo pravilno. V Curi stoji predmet pravilno. Hvala za čim hitrejšo pomoč, oziroma odgovor, ker moram še nekaj danes ( pravilno ) stiskati.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
lisjakenrico
 
Prispevkov: 117
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:20
Kraj: Kranj
Zahvalil se je: 45 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a blasny » 30 Maj 2018, 20:16

Danes v Curi uporabi zrcaljenje (mirror) po X ali Y osi. Jutri pa resuj dalje.
blasny
 
Prispevkov: 247
Pridružen: 18 Jan 2015, 16:48
Zahvalil se je: 184 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a PeterC » 08 Jun 2018, 09:04

Zadnje čase mi ob zagonu printer kuri tisto varovalko, ki je v konektorju. Zanima me, kakšno varovalko uporabljate, in pa če imam jaz poddimenzionirano (3.15A).
PeterC
 
Prispevkov: 81
Pridružen: 26 Jan 2015, 19:39
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a VolkD » 08 Jun 2018, 09:39

Tole mi pa ni še nikoli pokuril, pa imam isto 3,15A. Lahko da je kaj narobe z napajalnikom.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4745 krat
Prejel zahvalo: 3441 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a MadMax » 08 Jun 2018, 10:00

PeterC je napisal/-a:Zadnje čase mi ob zagonu printer kuri tisto varovalko, ki je v konektorju. Zanima me, kakšno varovalko uporabljate, in pa če imam jaz poddimenzionirano (3.15A).

T ali F?
Če imaš F, zamenjaj s T. T je počasna, tadruga pa hitra.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1565
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 323 krat
Prejel zahvalo: 273 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a PeterC » 11 Jun 2018, 19:30

Sem preveril. Varovalka je res tipa F. V okoliških elektroštarcunah očitno druge sploh ne poznajo. Bom zamenjal za T. Hvala za odgovor.
PeterC
 
Prispevkov: 81
Pridružen: 26 Jan 2015, 19:39
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a lisjakenrico » 13 Jun 2018, 15:53

blasny je napisal/-a:Danes v Curi uporabi zrcaljenje (mirror) po X ali Y osi. Jutri pa resuj dalje.

To sem res rešil začasno z mirror funkcijo,ampak čudno, da to dela samo v CURI. Sem probal v SLIC3R pa dela prav. :shock:
Bom pa v Curi zmerej obračal, če ni rešitve.

Imam pa še en nov problem, ki ga nisem še rešil, da se mi pri tiskanju črte oboda, oziroma črte na vrhu in spodaj ne zlijejo skupaj (slika). V čem je problem, oziroma kaj imam nastavljeno narobe v Curi (prilagam moje nastavitve). Sem že poskusil vse mogoče nastavitve, pa se mi to vedno dogaja. Ali je mogoče kaj narobe z šobo (nimam rezerve)? Saj v začetku mi je delalo, pa ne vem kako sem imel takrat nastavljeno. Prosim za pomoč, da ne bom po nepotrebnem vzorce tiskal v nedogled. :_banghead

hvala za odgovore.

LP Riko
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
lisjakenrico
 
Prispevkov: 117
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:20
Kraj: Kranj
Zahvalil se je: 45 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a wyro » 13 Jun 2018, 17:37

Tvoj problem zgleda kt under extrusion, v nastavitvah maš ponavad nastavitu extrusion multiplier, s kero nastavš kok plastike na enkrat tvoj printer vn poriva. Lahko je tudi kak drug razlog za under extrusion, mogoče ti zobnik k not podaja filament zdrsuje, al pa kej tazga. Na netu mal poglej o tem problemu in kaj use ga lahko povzroča.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Uporabniški avatar
wyro
 
Prispevkov: 31
Pridružen: 22 Sep 2015, 12:40
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a mitkum » 13 Jun 2018, 19:52

Kako veliko šobo imaš (premer luknje)?
Koliko imaš odmaknjeno mizico od prve plasti?
Koliko filamenta podajaš?
A imaš nastavljeno, da se plasti med sabo prekrivanjo?

Iz podane slike parametrov se žal bore malo vidi ;)
mitkum
 
Prispevkov: 568
Pridružen: 18 Jan 2015, 14:37
Kraj: Logatec/Kalce
Zahvalil se je: 62 krat
Prejel zahvalo: 101 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a VolkD » 13 Jun 2018, 20:00

Meni tole izgleda, kot, da imaš v sw vpisano precej večjo šobo, kot jo v resnici imaš.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4745 krat
Prejel zahvalo: 3441 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a wyro » 14 Jun 2018, 11:38

Prej nism dobr pogledu nastavitve k jih maš, zdi se mi da maš line with in top/bottom line with nastavleno na precej preveč, načeloma nastavš na mal več kt je diameter tvoj šobe.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Uporabniški avatar
wyro
 
Prispevkov: 31
Pridružen: 22 Sep 2015, 12:40
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 14 Jun 2018, 12:40

Kot kaže še nisi uspel ugotoviti, da na tem forumu pišemo slovensko! Bo pretežko, če se tudi ti držiš tega?
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2626
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 212 krat
Prejel zahvalo: 247 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 52

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a lisjakenrico » 14 Jun 2018, 14:16

mitkum je napisal/-a:Kako veliko šobo imaš (premer luknje)?

Šoba 0.5 - nastavljal od 0.3 do 0.6 pa ni bilo velike razlike

mitkum je napisal/-a:Koliko imaš odmaknjeno mizico od prve plasti?

Za debelino list papirja

mitkum je napisal/-a:Koliko filamenta podajaš?

Nisem še pomeril, to storim danes

mitkum je napisal/-a:A imaš nastavljeno, da se plasti med sabo prekrivanjo?

Kje to je za nastavit?
Uporabniški avatar
lisjakenrico
 
Prispevkov: 117
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:20
Kraj: Kranj
Zahvalil se je: 45 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 14 Jun 2018, 16:37

Zakaj pa vztrajaš na Curi? Jaz sem že davno obupal nad njo, še ko sem imel delto. Od tiste verzije, ko so generalno spremenili izgled in število nastavitev sem imel tudi jaz same težave. Preveč nastavitev, ki niso nastavljene pravilno, kar pa je še najbolj trapasto je, da so tiste nepravilne nastavitve privzeto skrite... takrat sem kupil S3D, pa je bil mir. No, na prusi sem šel na slic3r pa je tudi brez težav.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2626
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 212 krat
Prejel zahvalo: 247 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 52

Re: Troublemaker - Pogosti problemi in rešitve

OdgovorNapisal/-a lisjakenrico » 16 Jun 2018, 14:58

Bravo Protoncek nova Cura je čist zanič. Sami problemi so z njo. Naložil sem staro, pa vsaj dela in lažje je nastavit tisto kar želiš nastavit sam.
Moj problem pa je bil v v dolžini podajanja filemeta. Ugotovil sem sedaj, da od takrat, ko sem enkrat nanovo naložil Marlina zaradi drugih sprememb, ki sem jih spremenil, je stvar začela delati narobe, pa za to nisem bil pozoren ,da mi nagaja ta Marlin softwer in sem iskal napako v nastavitvah v Curi. Ko sem začel raziskovat v Marlinu tole ( #define DEFAULT_AXIS_STEPS_PER_UNIT { 100, 100, 400, 100 } in pomeril dejansko koliko premakne filement, ga je premaknil samo 64 mm ( zato taki slabi tiski površin, premalo materijala skozi šobo). Ko sem ponovno naložil Marlina z istimi podatki { 100, 100, 400, 100 } pa je začel filement podajat 104mm, kar sem poravil še iz 100 na 95, pa sedaj premakne točno 100 mm, če daš moving E 100mm. Ne vem kaj je bilo narobe, mogoče se je softweru nekaj zmešalo.
Hvala vsem za mnenja, mogoče pa komu tudi pride prav ta moja ugotovitev.

lp Riko
Uporabniški avatar
lisjakenrico
 
Prispevkov: 117
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:20
Kraj: Kranj
Zahvalil se je: 45 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Prejšnja

Vrni se na 3d printerji

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov