Naslednja stvar je multichannel shema. Ker sem se odločil, da bom v svojem vezju uporabil več SiPM diod, moram vsako posebej napajat s svojim napajalnim vezjem. Lahko bi sicer uporabil le eno in z njim napajal vse. Odločil sem se, da bo imela vsaka svoj napajlni kanal, saj to omogoča več fleksibilnosti. Vmes sem tudi našel en primeren DAC: AD5692RACPZ. Ta ima še signal LDAC, ki ga dodam na shemo in na simbol.
Ker imam multichannel vezje, na vrhnji shemi popravim opise in designator tako, da ponazarjajo, kaj je skupen signal in kaj je ločeno znotraj kanalov.
repeat.JPG
Najprej designator: Repeat(DAC,1,2) pomeni isto, kot bi narisal dva DAC simbola z designatorjema DAC1 in DAC2. Prvi parameter v "Repeat" pomeni nespšremnljivi del designatorja (DAC), drugi parameter je številka, s katero se začne ponavljanje, tretji parameter pa število kanalov.
Ker sta I2C in napajanje5V enaka za vse kanale, jih pustim tako kot so.
Izhode iz DAC in njihovih referenc + signal LDAC pa želim ločiti, zato jim dodam "Repeat" brez ostalih parametrov.
Na shemi opazimo še nekaj: vsak kanal ima svojo shemo, saj ima vsak element na shemi svoj designator, ki ustreza posameznemu kanalu:
mch-sch.JPG
Tule je ena čarobna bližnjica: Ctrl-L. Pokaže se "board level annotate" tabela, kjer so prikazanio vsi elementi iz vseh multichannel shem in lahko določimo, kako se bodo designatorji generiral. Jaz uporabljam kar "flat", tako da je na koncu na celi tiskanini lepo po vrsti (R1, R2, R3, IC1, Ic2, Ic3, ...)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb