Ne bo. Ni namenjen temu.s54mtb je napisal/-a:Pa bo do jutri pripravljen?
s54mtb je napisal/-a:Kaj predlagaš za frekvenčno področje 3,3 do 2,5GHz, cca 39dBm izhoda, signal je SS.
Večina meritev me še čaka. Tudi temperature,... trenutno se škatla po cca 40 min segreje na 65°C. Je pa malo odvisno od mirovnega toka, ki ga nastaviš.mondxxi je napisal/-a:Glede na opisano temperaturo ohišja bi morda razmislil o povečanju zunanje površine ohišja v smislu plitkih kanalčkov, nekaj dodatnega rezkanja sicer, vendar boljša disipacijska karakteristika škatle. Samo povem.
Enega od GALI mmic-jev, v naslednji stopnji pa tole.s54mtb je napisal/-a:Napaka... 1W
VolkD je napisal/-a:
Tako, tuljavice sem zamenjal.
daluka je napisal/-a:Kroz maglu se sjećam da je Matjaž pisao (CQ ZRS ili Digitalni mostovi, ako netko ima neka skenira) o pravilnoj orijentaciji zavojnica u projektiranju RF sklopova i kako je vrlo važno da budu međusobno pravilno orijentirane.
VolkD je napisal/-a:Jaz samo pišem,... nimam pojma če to sploh koga zanima. lahko bi dodal kakšno stran pot, kak poskus, ki ni uspel, a ne vem, če bo sploh komu zanimivo.
Kako naj pa vem?jmivsek je napisal/-a:Je je, kar nadaljuj!
VolkD je napisal/-a:No pa saj smo se do sedaj že nekaj naučili. Vpliv prsta pomeni, da nekje manjka 10pF. Ostane le še vprašanje kje. To se da malo ugotoviti z indikatorjem iz plastike - fino je, če je teflonski, malo pa je pri res mikrolokaciji stvar preizkušanja.
Jaz sem se odločil za kondenzator, ki je na sami nožici GALI05.
Tale dodatek se mi zdi kar hvaležen. Odziv to tudi potrjuje.
Krivulja brez tega kondenzatorja je modra, s tem kondenzatorjem pa rdeča.
Običajno se ne da doseči izboljšanje v celotnem frekvenčnem področju. No tole je izjema. Prav povsod se je krivulja pomaknila v želeno smer. Zdaj je glede na frekvenco nihanje manjše, pa še zgornja meja frekvenčnega pasu se je povečala.
forest70 je napisal/-a:Kaj pa če bi dal tam majhen smd trimerček?
VolkD je napisal/-a:Jaz samo pišem, ...
Čisto mogoče: Kliks54mtb je napisal/-a:Mogoče pa na 100MHz ni več kondenzator.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov