Programiranje AM 29F800BB

Tu bo govora o vseh mogočih mikrokontrolerjih ne glede na tip ali zgradbo

Moderator: tilz0R

Programiranje AM 29F800BB

OdgovorNapisal/-a lado » 05 Jan 2020, 23:26

Rabil bi prepisati vsebino v flas-u AM 29F800BB
Ima kdo programator in je voljan to narediti
Sicer imam programator ki podpira ta flash (Mini pro TL866)
ampak potrebujem vmesnik katerega pa žal nimam...
Uporabniški avatar
lado
 
Prispevkov: 822
Pridružen: 19 Jan 2015, 07:46
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 165 krat
Prejel zahvalo: 140 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Programiranje AM 29F800BB

OdgovorNapisal/-a marko » 05 Jan 2020, 23:30

Jaz mam ta vmesnik, če ga rabiš ti ga lahko pošljem za ta programator. Pošlji mi ZS. Lahko pa samo jutri pošljem še, ker me potem ni do 15.1.
Če ti v življenju ne gre in si nesrečen, se spomni na lastnike Renaultov.
marko
 
Prispevkov: 1230
Pridružen: 18 Jan 2015, 02:00
Zahvalil se je: 144 krat
Prejel zahvalo: 169 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 89

Re: Programiranje AM 29F800BB

OdgovorNapisal/-a lado » 06 Jan 2020, 22:09

Da malo osvetlim

Čip katerega je potrebno prepisati je iz iz avtoradija Becker 2580 kateri je vgrajen v ICS sistem (integrated control sistem-clima navigacija cd radio telefon ...)
Ker mi obstoječi dela občasno težave sem nabavil rabljenega, za katerega pa ni znane code. Ker se kode ne da več dobiti sem dobil vsebino flasha (dump)
v katerem je znana coda.
Razdreti je potrebno skoraj vse da prideš do tega flash-a
Zanimivo je da sta notri dva taka čipa, a eden ima revers pin out. S kakšnim namenom? ?Glej sliko in oznake za pin 1!
Podvig bo že odlotati čip, kako ga pa obrnit na hrbet in tako sprogramirat bomo pa še videli ko dobim adapter za programator (Marko hvala)
Kako mi bo pa uspelo, pa javim...
Priponke
WP_20191003_005.jpg
Uporabniški avatar
lado
 
Prispevkov: 822
Pridružen: 19 Jan 2015, 07:46
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 165 krat
Prejel zahvalo: 140 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Programiranje AM 29F800BB

OdgovorNapisal/-a lado » 08 Jan 2020, 23:22

Ker ima ta čip zrcalen pin-out sem naredil ploščico-adapter da ga lahko priključim na programator -
obrnjen na hrbet...Prvič sem z kemo tranferjem delal tako tanke povezave-0,15mm in je ratalo 100% :_clap
Priponke
WP_20191005_002.jpg
Uporabniški avatar
lado
 
Prispevkov: 822
Pridružen: 19 Jan 2015, 07:46
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 165 krat
Prejel zahvalo: 140 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Programiranje AM 29F800BB

OdgovorNapisal/-a MadMax » 08 Jan 2020, 23:28

Dober podvig tole.
Po serijski se pa kode ni dalo dobit?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 2264
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 421 krat
Prejel zahvalo: 478 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Programiranje AM 29F800BB

OdgovorNapisal/-a lado » 08 Jan 2020, 23:35

Po serijski se ne da dobiti kode, ker ta ni izračunana iz serijske ampak imajo nekje v nemčiji (siemens-becker) tabelo iz katere
lahko proizvajalec dobi kodo. Ker pa je ta ics iz avta kateri ni imel originalne knjižice v kateri je zapisana koda ni variante le ta način - prepisovanje z vsebino za katero se pa ve koda...
Uporabniški avatar
lado
 
Prispevkov: 822
Pridružen: 19 Jan 2015, 07:46
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 165 krat
Prejel zahvalo: 140 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Programiranje AM 29F800BB

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Jan 2020, 00:25

lado je napisal/-a:Prvič sem z kemo tranferjem delal tako tanke povezave-0,15mm in je ratalo 100% :_clap
:_clap Me veseli, da ti je uspelo. Upam, da tu uspe še drugi del - programiranje. In seveda tretji - čip nazaj in potem veselje.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 42379
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9243 krat
Prejel zahvalo: 5250 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 108

Re: Programiranje AM 29F800BB

OdgovorNapisal/-a DusanK » 09 Jan 2020, 01:04

Če ti pa tole rata... pa kapo dol.
Zgleda, da je zgornji reverse, spodnji pa je normalen pinout. Zgornji ima mogoče zato tisti trikotnik na robu. :_think
TUKAJ omenjajo:
"Code is stored in memory with "normal pinout", Error counter is stored in memory with "reverse pinout".
Zato najprej odspajkaj normalnega in ga preberi/skopiraj/testiraj.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 3906
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 1400 krat
Prejel zahvalo: 2334 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Programiranje AM 29F800BB

OdgovorNapisal/-a lado » 09 Jan 2020, 07:31

Od angleža kateri mi je poslal dump sem dobil tudi sliko
kateri čip je.?
Napisal je tudi da je ravno tako moral narediti vmesnik zaradi obrnjenega pin-outa...
Bom videl. Za začetek bom obstoječo vsebino prebral in spravil...
Priponke
2580rev.jpg
Uporabniški avatar
lado
 
Prispevkov: 822
Pridružen: 19 Jan 2015, 07:46
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 165 krat
Prejel zahvalo: 140 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Programiranje AM 29F800BB

OdgovorNapisal/-a lado » 11 Jan 2020, 19:20

No pa je ratalo najprej programiranje
Priponke
prog1.jpg
Uporabniški avatar
lado
 
Prispevkov: 822
Pridružen: 19 Jan 2015, 07:46
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 165 krat
Prejel zahvalo: 140 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Programiranje AM 29F800BB

OdgovorNapisal/-a lado » 11 Jan 2020, 19:22

Nato pa še vgradnja...in deluje, celo kodo vem!
Priponke
WP_20191008_001.jpg
Uporabniški avatar
lado
 
Prispevkov: 822
Pridružen: 19 Jan 2015, 07:46
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 165 krat
Prejel zahvalo: 140 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Programiranje AM 29F800BB

OdgovorNapisal/-a VolkD » 11 Jan 2020, 19:23

lado je napisal/-a:Nato pa še vgradnja...in deluje, celo kodo vem!
Torej Čista zmaga! :_bow :_clap :_clap

Čestitam.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 42379
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9243 krat
Prejel zahvalo: 5250 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 108


Vrni se na Hardware

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov