AVR upori na vhodih

Tu bo govora o vseh mogočih mikrokontrolerjih ne glede na tip ali zgradbo

Moderator: tilz0R

AVR upori na vhodih

OdgovorNapisal/-a zanka » 23 Jan 2019, 18:54

Atmega328PB se mi čudno obnaša
Imam kodo
Koda: Izberi vse
  DDRC = 0;
  PORTC = 0x0f;
  _delay_us(100);
  volatile uint8_t a = PINC;

Če ga imam priklopljenega na programator je vrednost vedno a = 0x1f. Ko ga priklopim samo na napajanje pa dobivam a = 0x32, 0x3a, 0x38, 0x33, 0x34

Ima kdo kakšno idejo, čemu branje stanja ne odraža dejanskega stanja? Bistven mi je zadnji f!
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 2078
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 101 krat
Prejel zahvalo: 183 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 35

Re: AVR upori na vhodih

OdgovorNapisal/-a VolkD » 23 Jan 2019, 19:06

Imaš vključene interne pull up upore?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 32148
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6286 krat
Prejel zahvalo: 4049 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: AVR upori na vhodih

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 24 Jan 2019, 08:54

VolkD je napisal/-a:Imaš vključene interne pull up upore?

PORTx.y = ... jih vključi, kadar je DDRx.y = 0;
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1633
Pridružen: 17 Jan 2015, 23:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 210 krat
Prejel zahvalo: 405 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: AVR upori na vhodih

OdgovorNapisal/-a zanka » 24 Jan 2019, 09:50

Priklopljena je dodatna oprema, ampak ni mi jasno, čemu se ta obnaša drugače, kadar je priklopljen programator. Programator si ne deli vhodov/izhodov z dodatno opremo oziroma z vhodi/izhodi C.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 2078
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 101 krat
Prejel zahvalo: 183 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 35

Re: AVR upori na vhodih

OdgovorNapisal/-a forest70 » 24 Jan 2019, 10:22

zanka je napisal/-a:Priklopljena je dodatna oprema, ampak ni mi jasno, čemu se ta obnaša drugače, kadar je priklopljen programator. Programator si ne deli vhodov/izhodov z dodatno opremo oziroma z vhodi/izhodi C.

Si deli napajalno napetost, tu mora tičati zajc!
If you pay in bananas, you got monkeys.
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1762
Pridružen: 14 Jan 2015, 00:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 362 krat
Prejel zahvalo: 393 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 120

Re: AVR upori na vhodih

OdgovorNapisal/-a zanka » 24 Jan 2019, 13:04

V obeh primerih si.

Problem se ne pojavlja, če postavim linijo R/W te dodatne opreme v WRITE (torej postavi svoje linije v stanje branja), ampak ... čudno. Tudi ta R/W linija se ne deli s programatorjem.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 2078
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 101 krat
Prejel zahvalo: 183 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 35


Vrni se na Hardware

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost