3D skeniranje

Vse kar je v zvezi z mehanskimi rešitvami, vse kar ne spada drugam.

3D skeniranje

OdgovorNapisal/-a PrimozL » 23 Jan 2019, 00:44

Živijo,

Iščem možnost 3D skeniranja predmeta. Imam namreč modelarski del, ki se ga ne da več dobiti, a imam možnost izrezkat kalup, da naredim novega. Velikost tega dela je 330 x 120 x 75 mm. Po moje bi zadostovala mreža točk na 10 mm, ker bi v CADu poskušali potem nanje napeti krivulje. Točnost posamezne točke bi bilo dobro, da je pod 0.5 mm.

LP Primož
PrimozL
 
Prispevkov: 279
Pridružen: 19 Jan 2015, 02:49
Kraj: Okolica Vipave
Zahvalil se je: 45 krat
Prejel zahvalo: 78 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: 3D skeniranje

OdgovorNapisal/-a Carko » 23 Jan 2019, 01:05

Živjo,

koliko se ti mudi s tem?
Carko
 
Prispevkov: 1929
Pridružen: 10 Jan 2015, 01:46
Zahvalil se je: 122 krat
Prejel zahvalo: 450 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 116

Re: 3D skeniranje

OdgovorNapisal/-a PrimozL » 23 Jan 2019, 09:08

Trije tedni do en mesec bi bilo prav v redu.
PrimozL
 
Prispevkov: 279
Pridružen: 19 Jan 2015, 02:49
Kraj: Okolica Vipave
Zahvalil se je: 45 krat
Prejel zahvalo: 78 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: 3D skeniranje

OdgovorNapisal/-a primorc20 » 23 Jan 2019, 10:36

npr kaj takega? https://www.autodesk.com/products/recap/overview

mogoče se najde še kaj podobnega... včasih je bil 123d catch, samo ne dela več.
primorc20
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 17 Jan 2016, 17:22
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: 3D skeniranje

OdgovorNapisal/-a SimonS » 23 Jan 2019, 15:48

Meni so scan napravili na 3 way d.o.o.
Kvaliteta dobra. Lahko pa ti napravijo tudi reverse inženiring. Tam pa je cena nekoliko večja.
SimonS
 
Prispevkov: 1740
Pridružen: 19 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 243 krat
Prejel zahvalo: 303 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 32

Re: 3D skeniranje

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 23 Jan 2019, 16:05

Vprašaj TECOS v Celje.
Making raw materials do something useful since 1969.
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 9510
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1292 krat
Prejel zahvalo: 3213 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 181

Re: 3D skeniranje

OdgovorNapisal/-a bray » 24 Jan 2019, 10:17

Ko je ravno debata o 3D skenerjih....a ima kdo kaj manjšega doma? Kaj takega...

https://3dprinting.com/pricewatch/3d-sc ... d-scanner/
COM port is not dead. It is virtual!
bray
 
Prispevkov: 344
Pridružen: 08 Avg 2016, 22:11
Kraj: Vransko
Zahvalil se je: 71 krat
Prejel zahvalo: 98 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: 3D skeniranje

OdgovorNapisal/-a mdr » 07 Feb 2019, 17:01

Če rabiš imam Sense 3D skener (https://www.3dsystems.com/3d-scanners/sense-scanner). Trenutno sem sicer v tujini, vračam se 25.2., od takrat naprej sem na voljo :)
mdr
 
Prispevkov: 58
Pridružen: 28 Jan 2015, 19:43
Kraj: Bloke/Ljubljana
Zahvalil se je: 8 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: 3D skeniranje

OdgovorNapisal/-a igo » 07 Feb 2019, 21:31

Si poskusil s kakšno Android aplikacijo?
3d scan app
najde precej tega in tudi primerjave med njimi.
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
igo
 
Prispevkov: 1363
Pridružen: 11 Apr 2015, 13:38
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 162 krat
Prejel zahvalo: 325 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 31

Re: 3D skeniranje

OdgovorNapisal/-a LiPo » 07 Feb 2019, 21:37

odvisno kako močan kalup imaš? Mišljena je trdota.

Zadevo lahko poskeniraš na vsaki cnc hobi masini. Samo kot z os das aktivno stikalo. In ustrezen program rabiš.

drugače pa išči pod: cnc digitizing diy


LPG
Uporabniški avatar
LiPo
 
Prispevkov: 775
Pridružen: 04 Apr 2015, 17:30
Kraj: LJUBLJANA
Zahvalil se je: 22 krat
Prejel zahvalo: 100 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 20

Re: 3D skeniranje

OdgovorNapisal/-a bray » 07 Feb 2019, 22:35

mdr je napisal/-a:Če rabiš imam Sense 3D skener (https://www.3dsystems.com/3d-scanners/sense-scanner). Trenutno sem sicer v tujini, vračam se 25.2., od takrat naprej sem na voljo :)


Tole se mi zdi, da ni najbolj primerno za kaj manjšega in dimenzijsko "občutljivega".
Hvala vseeno za ponujeno pomoč.
COM port is not dead. It is virtual!
bray
 
Prispevkov: 344
Pridružen: 08 Avg 2016, 22:11
Kraj: Vransko
Zahvalil se je: 71 krat
Prejel zahvalo: 98 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 19


Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost