tipka vklop/izklop na prenosniku ne dela

Vse kar se da vtakniti v PC ohišje ali kakorkoli priključiti zraven

Moderator: Kroko

tipka vklop/izklop na prenosniku ne dela

OdgovorNapisal/-a S57RZ » 13 Dec 2018, 22:28

Živjo,
na prenosniku HP EliteBook 8460p je tipka za vklop že nekaj časa nagajala tako, da je bilo potrebno nanjo pritiskati pod različnimi kot in včasih je uspelo, včasih pa ne. Sedaj je dokončno odpovedala. Da prideš do te tipke, je potrebno razdreti praktično vse. Tipko sem odlotal in je res fuč.
Ali ima kdo kako podobno nedelujočo plato s tipkami, kakršne so na fotki, taka je namreč tudi tipka, ki je zanič. Rabim samo eno tipko.
Priponke
20181213_191333.jpg
Uporabniški avatar
S57RZ
 
Prispevkov: 387
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:42
Kraj: Dobrova pri Ljubljani
Zahvalil se je: 52 krat
Prejel zahvalo: 54 krat
Uporabnika povabil: sundancer
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: tipka vklop/izklop na prenosniku ne dela

OdgovorNapisal/-a VolkD » 13 Dec 2018, 22:41

Mislim, da takih tipk ni problem dobiti. Je skoraj klasičen "tactile". No en cel kup jih imam pa tudi jaz doma. Mislim, da bi take kot sem jih dal za igrače na letošnjem Mašunu povsem ustrezale.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 34026
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6727 krat
Prejel zahvalo: 4232 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: tipka vklop/izklop na prenosniku ne dela

OdgovorNapisal/-a S57RZ » 14 Dec 2018, 00:26

Podobnih, iste velikosti a nekaj višje od teh imam tudi sam. Tale pa je precej nizka. Če si morda v soboto dopoldan doma, bi se spotoma ustavil pri tebi.
Zadnjič spremenil S57RZ, dne 14 Dec 2018, 00:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
S57RZ
 
Prispevkov: 387
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:42
Kraj: Dobrova pri Ljubljani
Zahvalil se je: 52 krat
Prejel zahvalo: 54 krat
Uporabnika povabil: sundancer
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: tipka vklop/izklop na prenosniku ne dela

OdgovorNapisal/-a VolkD » 14 Dec 2018, 00:39

Bom jutri prebrskal po škatli kjer so tipke in po zabojčku, kjer imam stare matične od prenosnikov.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 34026
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6727 krat
Prejel zahvalo: 4232 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: tipka vklop/izklop na prenosniku ne dela

OdgovorNapisal/-a DusanK » 14 Dec 2018, 01:47

Če ne dobiš točno take tipke potem odstrani srednjo tipko na sliki (dvomim, da jo uporabljaš (HP QuickWeb button) ali pač. ;) ) in jo uporabi na mestu power tipke.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2948
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 927 krat
Prejel zahvalo: 1589 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: tipka vklop/izklop na prenosniku ne dela

OdgovorNapisal/-a S57RZ » 14 Dec 2018, 02:41

Ja če ne dobim druge je to rešitev. A je kakšen trik, kako najlažje odstranimo tipko in jo pri tem ne poškodujemo? Z vročim zrakom se najbrž plasika tipke stopi - ali pač ne?
Uporabniški avatar
S57RZ
 
Prispevkov: 387
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:42
Kraj: Dobrova pri Ljubljani
Zahvalil se je: 52 krat
Prejel zahvalo: 54 krat
Uporabnika povabil: sundancer
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: tipka vklop/izklop na prenosniku ne dela

OdgovorNapisal/-a mucek » 14 Dec 2018, 21:40

Kitajci imajo drugace sete za popravilo avtomobilskih kljucev, kjer je noter po par komadov tipk v ene 20 razlicnih variantah. Ni vrag, da ne bi ena bila prava ;)
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek
 
Prispevkov: 1500
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:20
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 58 krat
Prejel zahvalo: 441 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 82

Re: tipka vklop/izklop na prenosniku ne dela

OdgovorNapisal/-a S57RZ » 14 Dec 2018, 22:23

Hvala za ideje, sem naredil po nasvetu DusanaK in je super uspelo.
Uporabniški avatar
S57RZ
 
Prispevkov: 387
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:42
Kraj: Dobrova pri Ljubljani
Zahvalil se je: 52 krat
Prejel zahvalo: 54 krat
Uporabnika povabil: sundancer
Število neizkoriščenih povabil: 13


Vrni se na Hardware

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov