Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datotek

Vse kar se da vtakniti v PC ohišje ali kakorkoli priključiti zraven

Moderator: Kroko

Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datotek

OdgovorNapisal/-a xbolha » 10 Dec 2018, 10:23

No včeraj pa sem prvič doživel odpoved diska.
Gre za verzijo https://www.youtube.com/watch?v=ZYBwLYbupb8. Konektor je direktni priklop na tiskanem vezju. Poleg pa so še pini
Disk je bil samo za backup oz. shranjevanje in ni doživel nobenega udarca. Mogoče je bil priklopljen 20ur vse skupaj. Pa recimo cca 100 priklopov.

Disk je ob priklopu deloval cca 30min ko sem prenašal datoteke. Crknil je med prenosom datotek brez kakega ''izrednega'' dogodka.
Sedaj priklopu na USB port računalnik z zvočnim signalom opozori na priklop vendar v disk managerju se ne pokaže.
Led dioda uripa v disku se slišijo premiki glav.
V bistvu se nonstop boota. Če računalnik ponovno zaženem z priklopljenim diskom pride do tega, da pokaže bios in se ustavi.
Vse preizkušeno na 3 različnih računalnikih.
Podatki, ja nekaj jih je ''pomembnih'' večji del ne.
Kako naj se lotim reševanja?
Vem za tiste standardne radirka-kontakti, menjava tiskanega vezaja + flash.
Ali je pred tem še kaj?
xbolha
 
Prispevkov: 236
Pridružen: 20 Jan 2015, 07:32
Kraj: LJ-GR-Dolenjska
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a VolkD » 10 Dec 2018, 10:36

Je disk tiho ali spušča kakšne glasove ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 31414
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6083 krat
Prejel zahvalo: 3978 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a xbolha » 10 Dec 2018, 12:34

Spušča glasove.Ali se premikajo glave ali pa se zaženejo plošče.
Zaganja se v enakomernih ciklih. Ravno tako ga v ciklih zazna USB v računalniku.
xbolha
 
Prispevkov: 236
Pridružen: 20 Jan 2015, 07:32
Kraj: LJ-GR-Dolenjska
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a VolkD » 10 Dec 2018, 12:49

Je slišat nekako takole kot na tem videu ? Nekje na 0:24.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 31414
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6083 krat
Prejel zahvalo: 3978 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a xbolha » 10 Dec 2018, 17:03

Ne, takole je https://youtu.be/vMkKcdMjeSA.
Najbrž bo potrebno dat kar na glas.
xbolha
 
Prispevkov: 236
Pridružen: 20 Jan 2015, 07:32
Kraj: LJ-GR-Dolenjska
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a DusanK » 10 Dec 2018, 17:13

Kar nekaj diskov sem uspel rešiti tako, da sem ročno pomaknil glave na parkirno mesto.
Tu moraš biti seveda previden, miren in nič prehlajen, da ne smrkaš in kihaš, ko imaš disk odprt. :)
Disk imej odklopljen, previdno odpri pokrov in poglej kje so glave.

Če so glave na plošči in ne na parking mestu/rampi, ki se nahaja izven plošč, potem previdno ampak res previdno z majhnimi gibi izvedeš dve stvari istočasno:
Z eno roko preko izvijača z ustreznim nastavkom počasi vrtiš ploščo kontra urinemu kazalcu, poudarek je na KONTRA (da ne bi slušajno vrtel v smeri urinega kazalca, ker je velika verjetnost, da zakriviš in fentaš glave!!!), z drugo roko pa počasi in previdno pomikaš roko na kateri so montirane glave navzdol proti parking mestu izven plošč. Jaz sem si "hakelj" naredil kar iz raztegnjene kovinske sponke.

Res delaj previdno, ker zna biti prvi gib kar trd in težak.

Ko si glave prestavil dol s plošče, zapri pokrov diska in poizkusi kako se zdaj obnaša disk in kako ga vidi sistem. Zna biti uspešno, zato prej pripravi dovolj prostora za prenos komplet podatkov s tega diska, ki pa mu seveda ne gre več zaupati v bodoče. :)
Najprej si oglej TALE VIDEO!

Če pa so glave na parkirni rampi, potem priklopi disk, da vidiš ali se plošča (motor) zavrti in kaj povzroča enakomerne zvoke; ali se motor zaganja ali pa vse skupaj z glavami vred stoji in samo piska tuljavica (voicecoil), ki je pod magnetom.

Glave se ne bodo premaknile, dokler ni ustreznih vrtljajev. Če se motor zavrti in spet ustavi gre po vsej verjetnosti za napako na plati (kontroler motorja), včasih gre kaka tvs dioda ipd., mogoče očistiš še kontakte z radirko, več ne bo šlo na hitro.
Poglej tudi, če je dober kontakt na usb konektorju ali pa ga preventivno pospajkaj. Velikokrat se zgodi slab spoj od večkratnega prepogibanja in prenašanja naokoli.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2695
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 821 krat
Prejel zahvalo: 1443 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 247

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a marko » 11 Dec 2018, 13:01

Tudi jaz sem zadnjič ravno tako spravil v pogon enega od diskov na starem stroju. Neverjetno :)
Če ti v življenju ne gre in si nesrečen, se spomni na lastnike Renaultov.
marko
 
Prispevkov: 959
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:00
Zahvalil se je: 112 krat
Prejel zahvalo: 123 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 66

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a xbolha » 12 Dec 2018, 13:47

No narejeno je bilo naslednje.
Disk se je odprl, glave so bile na plošči. V skladu z navodili se jih je premaknilo na ''parkirišče''. Disk zaprl.
Pod mikroskopom sem pregledal še komponente na tiskanem vezju. Nič neobičajnega oz vidnega takoj.
Poradiral kontakte.
Disk priklopil in prišel do ugotovitve, da je reakcija priklopljenega diska enaka kot na začetku.

Disk ponovno odprl, glave so bile parkirane.
Priklopil disk in plošče se zavrtijo in prenehajo, glava se ne premakne. To se ponavlja v enakomernih ciklih.
Ali tvs dioda na tem tiskanem vezju je?
http://parts.com.hk/1/index.php?main_page=popup_image&pID=237&zenid=r2aqf43t07hvshm0jak10f3q76

Ali je naslednji korak že menjava tiskanega vezja? Ga ima kdo mogoče doma.
Model diska WD500LMVW-11CKRS0
Model tiskanega vezja 2060-771859-000

Glede na poizvedbe bi moral zamenjati dve komponenti. No na nekaterih straneh je podatek, da je potrebno zamenjati le U12.
http://ep.yimg.com/ay/yhst-14437584971410/2060-771859-001-9.gif
xbolha
 
Prispevkov: 236
Pridružen: 20 Jan 2015, 07:32
Kraj: LJ-GR-Dolenjska
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a krko » 12 Dec 2018, 14:02

Imam doma enega prenosnega, ki mi je padel na tla. Sedaj se punta, in noče sprejemati bajtov :D

Sem poizkusil s formatiranjem, vendar ne gre. Lahko pogledam, in če ustreza, dam/posodim PCB, če je rešitev podatkov res nujna.
krko
 
Prispevkov: 1001
Pridružen: 18 Jan 2015, 11:56
Kraj: Cerknica/Postojna
Zahvalil se je: 69 krat
Prejel zahvalo: 88 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a DusanK » 12 Dec 2018, 20:21

Dobiti moraš plato/elektroniko iz te serije kot je tvoja. Potem zamenjaš samo bios U12 in upaš, da je z motorjem vse ok.
U14 je Winbondov serial flash za usb bridge, ki ga vsebuje ta plata in ga ni potrebno menjati.

Na tej plati ne vidim tvs diod, ker nima klasičnega sata konektorja. Navadno so te diode tam. Ne ostane ti prav dosti servisnega manevra.
Dokler ne dobiš nove plate se poigraj z nekaj meritvami te plate.

Kot referenca sledijo meritve in spodaj slika moje plate 2060-771960-000 Rev.A (od delujočega diska WD Blue 1TB), ki žal ni kompatibilna s tvojo. Tudi razlikuje se, ker nima usb/sata vmesnika ampak samo sata, ter ima več senzorjev.

Pomeri:
1. element SK1 (shock senzor-multi-axis accelerometers ), ki je na robu plate med motor kontrolerjem WD Nautilus in kontakti za motor. Mora imeti zelo veliko upornost, nekaj MOhm in kapacitivnost min. 500pF, vsaj glede na datasheet od Murate-PKGS.
Na moji plati ima SK1 upornost 1,2 MOhm in kapacitivnost 588pF, merjeno z inštrumentom VA520B.

Če je upornost nekaj KOhm ali celo manj je tudi to mogoče vzrok, da se motor izklaplja.
Potipaj s prstom na tiskanino, kjer se spodaj nahaja ta WD Nautilus motor kontroler, če se kaj greje.
Če se, je ta čip lahko shodil, zato pomeri še:

2. upornost motorja in upornost na kontaktih za motor, ki so na plati (A,B,C in D kontakt). Ti gredo direktno na čip (pin 56/57/58/59).
Pri meni so vsi kontakti A, B, C in D proti masi (GND) nekaj MOhm. Še prej sem jih kratko sklenil proti GND, da se razelektrijo kondenzatorji.
Upornost navitja motorja je zelo majhna, cca. 2 Ohm med D-A, D-B in D-C.

3. R20 in R32, da nista prekinjena.

Kaj več kot to mi ne pride na misel, lahko pa daš kako sliko (ali več njih) tvoje plate, če se le da ostro.
WD_blue_1TB_Contr_nautilus_motor_konektor_SK1.jpg
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2695
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 821 krat
Prejel zahvalo: 1443 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 247

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a xbolha » 13 Dec 2018, 11:40

krko je napisal/-a:Imam doma enega prenosnega, ki mi je padel na tla. Sedaj se punta, in noče sprejemati bajtov :D

Sem poizkusil s formatiranjem, vendar ne gre. Lahko pogledam, in če ustreza, dam/posodim PCB, če je rešitev podatkov res nujna.


Če se ti da daj poglej če je ustrezna. Bom dal slike moje tekom vikenda.
xbolha
 
Prispevkov: 236
Pridružen: 20 Jan 2015, 07:32
Kraj: LJ-GR-Dolenjska
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a xbolha » 17 Dec 2018, 08:54

DusanK je napisal/-a:Dokler ne dobiš nove plate se poigraj z nekaj meritvami te plate.


Pomeril sem naslednje

1. element SK1 (shock senzor-multi-axis accelerometers ) Na moji plati je upornost nekaj MOhm in kapacitivnost 1,3nF

Čip kontroler se ne greje.

2. Kontakti ABCD proti GND-A,B,C so cca 0,5 Ohm in GND-D=1,56 kOhm.

Navitja na motorju D-ABC so 2 Ohm, med A-B, A-C in B-C je cca 4 Ohm.

3. R20 in R32 nista prekinjena.

Slike bom pripel tekom dne.
xbolha
 
Prispevkov: 236
Pridružen: 20 Jan 2015, 07:32
Kraj: LJ-GR-Dolenjska
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a xbolha » 19 Dec 2018, 10:55

No končno slike. In sedaj čakanje na elektroniko.
Priponke
wddiskfail (0).jpg
wddiskfail (1).jpg
wddiskfail (2).jpg
wddiskfail (3).jpg
wddiskfail (4).jpg
wddiskfail (5).jpg
wddiskfail (6).jpg
xbolha
 
Prispevkov: 236
Pridružen: 20 Jan 2015, 07:32
Kraj: LJ-GR-Dolenjska
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a krko » 19 Dec 2018, 16:22

Moj ima P/NWDBUZG0010BBK-04.

Odpreti pa mi ga še ni uspelo, da bi videl kakšen je PCB.
krko
 
Prispevkov: 1001
Pridružen: 18 Jan 2015, 11:56
Kraj: Cerknica/Postojna
Zahvalil se je: 69 krat
Prejel zahvalo: 88 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a xbolha » 20 Dec 2018, 07:24

Ne bo pravi, saj je tvoj novejši model.
Ta moj ima popolnoma ravno ohišje, nekje okoli leta 2013-15 so se ti prodajali.
xbolha
 
Prispevkov: 236
Pridružen: 20 Jan 2015, 07:32
Kraj: LJ-GR-Dolenjska
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a xbolha » 22 Jan 2019, 14:02

No elektronika je prispela.
Prestavil sem najprej samo U12. Zvoki ob priklopu so bili ''normalni'' torej zavrtele so se plošče in se vrtele.
Sistem je prepoznal disk vendar je bil ''Not Initialized''.
Še prej, ko sem iskal podatke kaj menjati na elektroniki je bilo v nekaterih opisih omenjeno, da je potrebno prenesti tudi U14.
Zato sem prenesel še U14.
In priklopil....disk se je pokazal v sistemu in na njem vse datoteke. Kopiraj..... :lol: .

Disk pa še vedno kar deluje.
Seveda za resne stvari ga ne bom uporabljal več.
Priponke
succwde (2).jpg
succwde (1).jpg
xbolha
 
Prispevkov: 236
Pridružen: 20 Jan 2015, 07:32
Kraj: LJ-GR-Dolenjska
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a reber » 22 Jan 2019, 15:06

Čestitke za uspešno "operacijo" :_bow

Da se take stvari ne bi dogajale, predlagam, da imate podatke vedno vsaj podvojene. Kako?
Pri kopiranju podatkov, jih kopirajte, ne premikajte. Ko so podatki skopirani, preverite, če so skopirani brez napak. Če ja, potem imate (recimo da) brezhibno kopijo. To je to, nič ne škodi, če naslednji backup naredite na drug disk, da bosta dve kopiji, lahko že kar takoj.

Dokaz, da je ena kopija premalo, je v tej temi, crknil je disk za backup in imel je zelo malo delovnih ur.
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber
 
Prispevkov: 815
Pridružen: 17 Mar 2015, 20:30
Kraj: Bled
Zahvalil se je: 38 krat
Prejel zahvalo: 224 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 225

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a Carko » 22 Jan 2019, 16:40

3-2-1

3 kopije podatkov
2 kopiji na različni vrsti medija
1 kopija na drugi lokaciji
Carko
 
Prispevkov: 1841
Pridružen: 10 Jan 2015, 00:46
Zahvalil se je: 119 krat
Prejel zahvalo: 412 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 108

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a VolkD » 22 Jan 2019, 16:45

Carko je napisal/-a:3-2-1

3 kopije podatkov
2 kopiji na različni vrsti medija
1 kopija na drugi lokaciji
Tole kliče k izjemno veliko diskov.
V resnici tega ni tako zelo dosti. Ne rabimo kopirati vsega kar je na diskih, ker tako samo ustvarjamo nepotrebne kopje kopij kopij,...

Vprašati se je treba kaj je tisto v kar je vloženo naše delo. Katere so tiste datoteke, ki smo jih ustvarili, popravili, dodali,... sami.

Ugotovili boste, da je tega precej manj, kot je na prvi pogled videti.

Ob tem spoznanju si lahko brez problema omislimo še celo 4-3-2-1. Ne vsak dan, ampak na določena obdobja.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 31414
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6083 krat
Prejel zahvalo: 3978 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a webmouse » 22 Jan 2019, 17:59

Mene je pred časom neprijetno presenetila izguba podatkov... nato sem par let okleval. Pred 3 meseci ko mi je zmanjkovalo prostora na prenosnih diskih sem pa prešalal na NAS.

Rabljen NAS in 4 nove 4TB diske v RAId tako da če en disk odpove ga samo zanjam (upam da nikli ne bosta dva hkrati....) Velik + je, da je preko Synology poddomene dostop do map preko spleta ...

Imam pa sedaj prenosne diske viška če kdo rabi... WD na USB in sestavljne na eSata (mislim da sta 1 in 1,5 TB)
Inteligenca je edina stvar, ki je pošteno razdeljena. Vsak misli, da je ima dovolj...
Uporabniški avatar
webmouse
 
Prispevkov: 263
Pridružen: 26 Apr 2015, 12:56
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a VolkD » 22 Jan 2019, 18:43

webmouse je napisal/-a:Imam pa sedaj prenosne diske viška če kdo rabi... WD na USB in sestavljne na eSata (mislim da sta 1 in 1,5 TB)
Predlagam, da daš mali oglas, ali pa licitacijo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 31414
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6083 krat
Prejel zahvalo: 3978 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a Carko » 22 Jan 2019, 19:59

VolkD je napisal/-a:Tole kliče k izjemno veliko diskov.
V resnici tega ni tako zelo dosti. Ne rabimo kopirati vsega kar je na diskih, ker tako samo ustvarjamo nepotrebne kopje kopij kopij,...

Vprašati se je treba kaj je tisto v kar je vloženo naše delo. Katere so tiste datoteke, ki smo jih ustvarili, popravili, dodali,... sami.

Ugotovili boste, da je tega precej manj, kot je na prvi pogled videti.

Ob tem spoznanju si lahko brez problema omislimo še celo 4-3-2-1. Ne vsak dan, ampak na določena obdobja.
Seveda. To pravilo velja za pomembne podatke. Če se ne ukvarjaš z videoprodukcijo, potem tega ni tako zelo veliko.

Za podatke, za katere je samo malo tečno, ne pa kritično, če jih izgubiš, je včasih dovolj samo en backup. Za filme in podobno navlako, ki jo lahko kadarkoli ponovno stankaš z interneta, pa backupa niti ne rabiš.
Carko
 
Prispevkov: 1841
Pridružen: 10 Jan 2015, 00:46
Zahvalil se je: 119 krat
Prejel zahvalo: 412 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 108

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a xbolha » 22 Jan 2019, 20:11

reber je napisal/-a:Da se take stvari ne bi dogajale, predlagam, da imate podatke vedno vsaj podvojene.
Dokaz, da je ena kopija premalo, je v tej temi, crknil je disk za backup in imel je zelo malo delovnih ur.


Najbrž nisem nikjer napisal, da je kopij kar nekaj, vendar nisem bil prepričan, da je večina datotek tam.
To je bil tudi razlog, da nisem takoj v štartu diska nesel v eno izmed podjetji, ki rešujejo podatke ampak sem se lotil sam.

Napaka je bila tudi to, da sem zadnjih nekaj datotek prenašal in ne kopiral. Saj bi si tako lahko le te povrnil datoteke z softverom za reševanje podatkov.

No sedaj, ko sem vse uredil in preveril je bilo tistih slik, ki bi jih pogrešal samo 30. Ostalo je bilo arhivirano na drugih medijih.
Ostalo so bile podvojene datoteke. Tako kot je Darko napisal kopija kopije.
Nekaj je bilo pa nepomembnih zadev.

Poleg tega, da je bila zanimiva izkušnja (gnala me je radovednost), sem z prebiranjem razne ''literature'' absorbiral tudi nekaj novih informacij.
Priznam, da je bilo to reševanje čista sreča s pomočjo ''google'' znanja.
No nekaj ročnih spretnosti je bilo potrebnih......

Samo še vedno me zanima katera komponenta je odpovedala na stari elektroniki.......si bom enkrat vzel čas in poskušal razrešit še to uganko.
xbolha
 
Prispevkov: 236
Pridružen: 20 Jan 2015, 07:32
Kraj: LJ-GR-Dolenjska
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Prenosni disk WD elements - odpovedal med prenosom datot

OdgovorNapisal/-a DusanK » 22 Jan 2019, 21:11

Odlično in odlično za vztrajnost in da nisi obupal!
Še jaz sem vesel, če nekomu uspe popravilo. :)
Glede radovednosti kaj je odpovedalo bi se osebno osredotočil na WD Nautilus motor kontroler in okolico.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2695
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 821 krat
Prejel zahvalo: 1443 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 247


Vrni se na Hardware

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov