Altium - kako

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 28 Sep 2018, 08:40

Protoncek je napisal/-a:Take elemente imam jaz že v osnovi (v knjižnici) narisane tako, da sta oba pada 2. Tako ni težav pri spremninjanju vezja.


To so vse rešitve, vendar to je potuha Altiumu, da ne zrihta napake. :)
Vprašam se, zakaj bi imel 5x isti footprint v knjižnici, ki ima iste vrednosti pinov? :)
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1665
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 216 krat
Prejel zahvalo: 431 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a MitjaN » 28 Sep 2018, 10:04

Sicer ne uporabljam altiuma, ampak si ne predstavljam kako bi to lahko rešil.

Povsod, kjer sem delal se je to reševalo z ločenimi footprinti. Če je bil simbol povezan z napačnim footprintom, je napaka na stani knjižnice s simboli. Sicer to lahko popraviš v layout-u, ampak če osvežiš footprinte, ti bo to tvoj popravek seveda izničilo.

Za SOT223 tako rabiš najmanj 3 footprinte:
- enega s tvojim številčenjem (1, 2, 3 in tab 4)
- enega s tistim kar ti rabiš in je najbolj tipično (1, 2, 3 in tab 2)
- enega za komponente ki nimajo srednje nožice (1, 3 in tab 2)
In če nimaš poenotene knjižnice s simboli potem rabiš še eksotično izvedbo zadnjega, kjer ima tab oznako 4 (se pravi 1, 3 in tab 4).
MitjaN
 
Prispevkov: 69
Pridružen: 24 Feb 2015, 12:45
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: aly
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 28 Sep 2018, 10:54

Mislim, da bi bilo bolj pravilno kot to, kar sem prej napisal tako, da bi bil element (recimo LM1117) v schematic-u narisan tako, da bi imel tudi četrti pin - hladilnik, ki bi ga povezal tja, kamor spada. Potem tudi v pcb ne bi bilo težav.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 3160
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 303 krat
Prejel zahvalo: 343 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 72

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 28 Sep 2018, 12:54

Here you go gents.

Uradno negre.
Priponke
2BEC9740-FD09-41E3-80A6-A109A2C6771D.png
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1665
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 216 krat
Prejel zahvalo: 431 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a horvi » 01 Okt 2018, 13:57

Protoncek je napisal/-a:Take elemente imam jaz že v osnovi (v knjižnici) narisane tako, da sta oba pada 2. Tako ni težav pri spremninjanju vezja.


... že vsa leta delam tako in ni nobenih problemov!
horvi
 
Prispevkov: 146
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 95 krat
Prejel zahvalo: 40 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 01 Okt 2018, 15:48

horvi je napisal/-a:
Protoncek je napisal/-a:Take elemente imam jaz že v osnovi (v knjižnici) narisane tako, da sta oba pada 2. Tako ni težav pri spremninjanju vezja.


... že vsa leta delam tako in ni nobenih problemov!

Pri "Code fast or code well" si ti extremno "code fast" ;)

https://pics.me.me/how-to-write-good-co ... 263930.png

Reportano Altiumu, pa še electronica bo kmalu tako da jim lahko osebno sporočim.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1665
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 216 krat
Prejel zahvalo: 431 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 01 Okt 2018, 18:17

Mešaš "business with pleasure". Tebi je to biznis, nam hobi. Nam je važno, da dela in da ne zabijem tri dni za risanje pcbja. Tebi mora seveda delati po PS-u...
Je pa prav, da javiš, seveda.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 3160
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 303 krat
Prejel zahvalo: 343 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 72

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a LiPo » 01 Okt 2018, 20:39

Imam eno vprasanje, no več na podobno temo:
Kako se naredit SLOT ( podolgovato luknj0)
AIR GAP ( reža v pcb za doseganje večje prebojne napetosti)
LARGE HOLE ( luknje večje od 5 mm)

Predvsem me zanima, kako to proizvajalcem PCB definirati...

Hvala

LPG
Uporabniški avatar
LiPo
 
Prispevkov: 775
Pridružen: 04 Apr 2015, 17:30
Kraj: LJUBLJANA
Zahvalil se je: 22 krat
Prejel zahvalo: 100 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 20

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a S53SG » 01 Okt 2018, 21:12

@tilz0R, tisto osebno teženje na sejmu je bolj tako... Altium BugCrunch report je bolj učinkovit pri prijavi bugov. ;)
S53SG
 
Prispevkov: 122
Pridružen: 06 Dec 2015, 19:30
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 31 krat
Uporabnika povabil: powr
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 01 Okt 2018, 21:27

S53SG je napisal/-a:@tilz0R, tisto osebno teženje na sejmu je bolj tako... Altium BugCrunch report je bolj učinkovit pri prijavi bugov. ;)


Je že gor. To mi je že Matija svetoval (HTEurep) in sem že dopoldan dal gor: https://bugcrunch.live.altium.com/#Idea/10112

Drugače je pa to za moje pojme resna težava, če se hočeš nekaj resno s tem ukvarjat, pa si lahko profesionalec ali pa hobist.
Sedaj, kot smo ugotovili, če hočeš imeti generic footprint (recimo SO-8) in imaš mosfet, ki ima 3x drain, 4x source, 1x gate:
- Ali narediš svoj SO-8 footprint samo za ta mosfet in primerno poimenuješ pade
- Ali pa uporabiš "hidden" pine v componentu.
- Kaj pa če je ta isti mosfet tudi v ohišju SO-16 za večjo moč, ali pa nevem, SOT-23 za manjšo? Bom za vsakega naredil svoje ohišje ali bom za vsakega naredil nov component, da bo več skritih padov? Ali bom iskal največjega možnega in naredil toliko skritih padov kot jih je? Kaj pa če ima eno ohišje drain na pini 1-5, drugo pa 3-8?

Če bi lahko naredil component z 3x pini in potem na pin-map z vejicami ločil kateri pad je kateri pin, bi delalo idealno.
To se mi zdi da je včasih delalo, pa sedaj ne več. Kot se vidi na preview-u, tam celo dela.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1665
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 216 krat
Prejel zahvalo: 431 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 01 Okt 2018, 22:36

LiPo je napisal/-a:Imam eno vprasanje, no več na podobno temo:
Kako se naredit SLOT ( podolgovato luknj0)
AIR GAP ( reža v pcb za doseganje večje prebojne napetosti)
LARGE HOLE ( luknje večje od 5 mm)

Predvsem me zanima, kako to proizvajalcem PCB definirati...

Hvala

LPG


Definirati moraš keep out https://www.altium.com/documentation/1. ... oard+Shape))_AD
Za večje luknje narišeš normalno footprint kot za male in to potem že proizvajalec uporabi rezkar namesto svedra
Cloud
 
Prispevkov: 1659
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 38 krat
Prejel zahvalo: 157 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 09 Jan 2019, 14:07

Kako definiram, da imam pod shielding cabinetom prostor, da mi altium ne javlja collision?
Cloud
 
Prispevkov: 1659
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 38 krat
Prejel zahvalo: 157 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a borisz » 09 Jan 2019, 14:34

V rules nastaviš, da shield lahko naredi collision z določenimi komponentami.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 3201
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 718 krat
Prejel zahvalo: 721 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 139

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s53ad » 20 Jan 2019, 21:48

A kdo uporablja autoroute v altiumu? A se samo meni zdi, da zadeva deluje vedno slabše? :_dunno
Priponke
altium autoroute2.JPG
s53ad
 
Prispevkov: 55
Pridružen: 25 Jan 2015, 01:03
Zahvalil se je: 9 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a borisz » 20 Jan 2019, 21:52

Noben autoroute ne dela dobro.
Edinega dobrega imaš v glavi, če se dovolj dolgo pridno učiš. Proces učenja ni nikoli končan.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 3201
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 718 krat
Prejel zahvalo: 721 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 139

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s53ad » 20 Jan 2019, 22:06

Se strinjam. Vseeno pa me je altiumov active route pozitivno presenetil in je po mojem mnenju zelo uporaben pri večplastnih vezjih sploh za RAM in podobne paralelne buse.
Druga stvar pa je autoroute, ki pa ga uporabil za kakšen enostaven dvoplasten PCB, kjer integriteta signalov ni kritična. Danes sem naredil test z autoroute pa sem na koncu hitreje zrutal ročno.
Mi je pa zelo čudno, da ta zadeva deluje tako slabo v Altiumu. Namreč že več kot 10 let nazaj sem parkrat uporabil autoruter v nekem amaterskem programu, katerega imena se niti ne spomnim več in sem dobil bistveno boljše rezultate...
s53ad
 
Prispevkov: 55
Pridružen: 25 Jan 2015, 01:03
Zahvalil se je: 9 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 20 Jan 2019, 22:14

Autorute deluje v resnici zelo dobro. Celo bolje, kot lahko to naredi človek. Problem pa je v tem, da mu je potrebno nastaviti pravilne parametre. In tu se potem zatakne.
Za nastavitev primernih parametrov boste pri enostavnih vezjih porabili krepko več časa kot pa če to narišete sami.
Ko gre za zelo kompleksna vezja, je pa zadeva povsem drugačna. Se je pa treba zavedati, da tudi autoroute ni vsemogočen. Ponavadi se mu prepusti del naloge, finiš je pa peš.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 33312
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6559 krat
Prejel zahvalo: 4176 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a borisz » 20 Jan 2019, 22:23

Darko, in to govoriš na podlagi izkušenj, ali je teorija?
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 3201
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 718 krat
Prejel zahvalo: 721 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 139

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 20 Jan 2019, 22:33

borisz je napisal/-a:Darko, in to govoriš na podlagi izkušenj, ali je teorija?
Izkušenj ? :_rolling Največje vezje, ki sem ga naredil je imelo 307 elementov. Izkušenj z tako kompleksnimi vezji torej nimam.

Sem pa to gledal v živo, mislim, da v Milanu. No ne ravno v živo, avtoruter so startali so nekje ob 11:30. Potem smo odšli na kosilo, sploh nisem vedel čemu Italijani rečejo "pranco". Ampak to ti je nekaj od česar misliš, da boš lačen, si pa tako sit, da se še dva dni ne potolažiš. V glavnem krožnik pa ena žlica nečesa gor, pa še en krožnik, pa še en krožnik,...... Nekje ob 16:30 smo prišli nazaj. Zrutano je bilo 76%. Tip je malo pregledal, prekinil in šel popravljat pravila. Na yutube vidiš lahko marsikaj, v živo pa do tedaj nisem videl nekaj tako kompleksnega. Niti pod razne nebi šel delat tega peš. In tudi če bi, bi to verjetno bilo življenjsko delo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 33312
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6559 krat
Prejel zahvalo: 4176 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 20 Jan 2019, 22:37

Od Altiumovega autorouterja je uporabno samo da ti določen net po routa. Pa še to ponavadi potrebno popravljati.
Je na Altium seminarju Matija lepo rekel, da če bi autorouter delal tako kot mora potem ne bi rabili biti tukaj na seminarju.
Cloud
 
Prispevkov: 1659
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 38 krat
Prejel zahvalo: 157 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 27 Mar 2019, 19:45

Imam dva pada, ki povezana skupaj z fill v knjižnici elementov tvorita en element. Gre se za RF vezje, kjer to predstavlja en transmition line.

Do tu vse v redu, tu pa se težave začno. Ko tak element dam na PCB mi sveti zeleno. Cel popoldan se že mučim s tem, pa ne gre. Marsikaj sem poizkušal, od tega da dam elementu le en pad pa do ne vem česa,...

Ima kdo idejo ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 33312
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6559 krat
Prejel zahvalo: 4176 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 27 Mar 2019, 19:49

Cloud
 
Prispevkov: 1659
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 38 krat
Prejel zahvalo: 157 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 27 Mar 2019, 20:05

To je drugo, ni jumper. Problem je torej točno obraten.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 33312
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6559 krat
Prejel zahvalo: 4176 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 27 Mar 2019, 20:24

VolkD je napisal/-a:To je drugo, ni jumper. Problem je torej točno obraten.


Fill-u definiraj ročno, na katerem netu mora biti.
Making raw materials do something useful since 1969.
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 9474
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1288 krat
Prejel zahvalo: 3196 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 178

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Peter123 » 28 Mar 2019, 08:42

Probaj fill spremenit v "solid".
Ali pa ga nariši na bakru.
Zna biti da je problem da si zapomni da je zadeva fill in zato upošteva omejitve fillov.
Peter123
 
Prispevkov: 958
Pridružen: 09 Feb 2015, 14:20
Kraj: 1117 Lj.
Zahvalil se je: 21 krat
Prejel zahvalo: 123 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 28 Mar 2019, 09:34

Mislim, da sem rešil ta problem s temle:
tai.png
V lastnostih poligona sem nastavil type na Net Tie

To sem nareil na končnem PCB-ju. Problem, ki ostane je, da mi vsakično usklajevanje (Update PCB dokumet) sch-ja s pcb-jem, ta parameter zbriše.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 33312
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6559 krat
Prejel zahvalo: 4176 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Peter123 » 28 Mar 2019, 10:13

Altium moraš prepričat da je to "pad" ali nek solid region.
Peter123
 
Prispevkov: 958
Pridružen: 09 Feb 2015, 14:20
Kraj: 1117 Lj.
Zahvalil se je: 21 krat
Prejel zahvalo: 123 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 28 Mar 2019, 10:23

Problem je, ker dejansko potrebujem tudi dva pada.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 33312
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6559 krat
Prejel zahvalo: 4176 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 28 Mar 2019, 10:55

VolkD je napisal/-a:Problem, ki ostane je, da mi vsakično usklajevanje (Update PCB dokumet) sch-ja s pcb-jem, ta parameter zbriše.

Evo rešil:
tai1.png


Označil sem type na Net tai tudi v sch-ju.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 33312
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6559 krat
Prejel zahvalo: 4176 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 15 Apr 2019, 14:51

Imam footprint k ima narejen fanout do neke mere. Sedaj popravljam in mi dovoli trace of fanouta premakniti izbrisati pa jih ne morm. Na footprintu imam unlockane primitive. Kaksen workaround? Ker v prejsni verziji mi je to delovalo.
Cloud
 
Prispevkov: 1659
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 38 krat
Prejel zahvalo: 157 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 12 Maj 2019, 23:45

Ali ima altium opcijo, da postaviš pin pod kotom 45°, podobno kot ima to npr. kicad?
Making raw materials do something useful since 1969.
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 9474
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1288 krat
Prejel zahvalo: 3196 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 178

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a borisz » 13 Maj 2019, 07:40

Ima. Klikneš na pin in mu v properties nastaviš poljuben kot.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 3201
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 718 krat
Prejel zahvalo: 721 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 139

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a DomenV » 13 Maj 2019, 08:01

Tako je.
Priponke
pin.PNG
pin.PNG (2.89 KiB) Videno 89 krat
lp, D
Uporabniški avatar
DomenV
 
Prispevkov: 319
Pridružen: 18 Jan 2015, 23:38
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 41 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 13 Maj 2019, 08:47

Meni dovoli samo večkratnik 90, ne pa tudi npr. 45 °.

Sem naredil tako, da sem dal dolžino pina na 0 in narisal črto pod kotom 45.
Making raw materials do something useful since 1969.
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 9474
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1288 krat
Prejel zahvalo: 3196 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 178

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a borisz » 13 Maj 2019, 08:51

Potem imaš v nastavitvah nastavljeno tako.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 3201
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 718 krat
Prejel zahvalo: 721 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 139

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 13 Maj 2019, 08:57

Ne spominjam se več točno kje se to nastavi, ker sem to delal na starih verzijah, zdaj so pa to spreminjali. V glavnem je to povezano z nastavitvijo za koliko se element zasuka če pritiskamo space, ko ga premikamo. Ena od sosednjih alinej nastavi tudi tole.
Nisem na svojem računalniku pa ne morem preizkusiti.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 33312
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6559 krat
Prejel zahvalo: 4176 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a marko » 13 Maj 2019, 09:14

Če kdo še ni videl, zelo uporabno: https://www.youtube.com/watch?v=5QTGJvaIzvs

Na kratko: če držiš gumb leve miške in potegneš v desno, se izberejo objekti, ki so v celoti v označenem okvirju (moder kvadrat). Če pa greš proti levi (zelen kvadrat), pa izbereš vse objekte, ki se tega kvadrata dotikajo.

p.s. dela samo v novejših verzijah.
Če ti v življenju ne gre in si nesrečen, se spomni na lastnike Renaultov.
marko
 
Prispevkov: 994
Pridružen: 18 Jan 2015, 02:00
Zahvalil se je: 114 krat
Prejel zahvalo: 124 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 67

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a DomenV » 13 Maj 2019, 09:37

s54mtb je napisal/-a:Meni dovoli samo večkratnik 90, ne pa tudi npr. 45 °.

Sem naredil tako, da sem dal dolžino pina na 0 in narisal črto pod kotom 45.


Če klikneš na objekt bi ti moralo pokazati tisto sliko, ki sem jo pripel par postov višje (uporabljam verzijo 18.1.7), kjer lahko ročno vpisuješ poljubno rotacijo. Če te opcije nimaš si lahko v Preferences nastaviš korak vrtenja, ko "tolčeš" po Space tipki.
Priponke
rotation.PNG
lp, D
Uporabniški avatar
DomenV
 
Prispevkov: 319
Pridružen: 18 Jan 2015, 23:38
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 41 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 12

Prejšnja

Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron