Moderator: Proteus
Bom popravil.andrejj je napisal/-a:Asimina in ne asmina.
Uff,.. ja to moraš ugotoviti kaj je bilo narobe. A si jih posadil dovolj globoko. Ta rastlina ima koreniko, ki požene globoko v zemljo.s54mtb je napisal/-a:Po presajanju na prosto letos spomladi: 0 preživelih. Kot da jih je nekaj pižrlo, ni sledu o njih. Očitno nekaj nisem delal prav.
SimonS je napisal/-a: Moja ni preživela zime...
Koliko pa si jo plačal ?SimonS je napisal/-a:Jaz sem jo kupil v drevesnici v Udinah. Samo je kar draga.
zakaj jih novembra ne posadiš ? Vsaj 3, če ne vseh 6. Jaz sem jamo že skopal za eno, nabavil je še nisem.Torej 6 sadik gre na prezimovanje v skedenj
VolkD je napisal/-a: Čeprav sedaj so tik pred tem da odvržejo liste.
VolkD je napisal/-a:Koliko pa si jo plačal ?SimonS je napisal/-a:Jaz sem jo kupil v drevesnici v Udinah. Samo je kar draga.
tomazp je napisal/-a: Edino polži obožujejo njihove mlade liste tako, da lahko mlade rastline v celoti uničijo.
VolkD je napisal/-a:Vseh 25 ?
Pa kakšne polže imate pri vas ?
tomazp je napisal/-a:En polž za malico uniči eno mlado rastlino. Rastlini sicer čez čas poženejo listi še enkrat. Če se zgodba ponovi je konec z njo. Dva kolega se bolj ukvarjata z asiminami in glede na videno je 25 rastlin zgolj dobrodošel prigrizek. Očitno je nekaj na njih da polže tako privlači. Ko so dovolj velike teh težav ni več. Kolega ima za zatiranje polžev celo neko vrsto simpatičnih rac. Pravi, da se obnesejo tudi beli piščanci. Se kar stepejo za vsakega rdečkota
SamoBr je napisal/-a:Lahko dobim pečke. Kdaj jih moram dati v hladilnik. kdaj se potem to sadi ?
Meni so rekli tudi, da če jih daš za dve ure v blago solno kislino, da vzklijejo prej. A to drži ?
tomazp je napisal/-a:Iz njihovih listov 'se' da narediti ekološko škropivo zaradi naravnega insekticida asimicin. Nimajo pa vse asimine taga insekticida. Moje rastline ga nimajo (izmerjeno).
Vrni se na Zelena elektronika - pametno vrtičkarstvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost