Varilni aparat na varilno žico

Vse kar je v zvezi z mehanskimi rešitvami, vse kar ne spada drugam.

Varilni aparat na varilno žico

OdgovorNapisal/-a Clownfish » 21 Avg 2018, 13:01

Sicer že leta uporabljam klasiko na elektrode a opažam, da so se cene tem aparatom znižale že na 99€ pa me zanima če se to splača nabaviti?

Mislim, da jih imajo vsake toliko tudi v diskontnih prodajalnah v akcijah.
Kot berem obstajajo tudi tele varilne žice različnih dimenzij a nikjer nisem zasledil, da bi te žice posebej prodajali?

Kot sem gledal filmčke na Youtubeu sem zasledil, da je sam var lepši, prav tako se hitreje in lepše vari in tudi po varjenju je manj čiščenja tele "žlindre" ki se naredi pri varjenju z klasičnimi elektrodami.

Nek sosed mi tudi ponuja svojega par let starega, ker ga v bistvu sploh nič ne uporablja
pa se sedaj sprašujem ali naj vzamem njegovega za smešno celo ali raje kupim novega za 99€?

Zadevo kupujem zgolj ljubiteljsko, saj vsake par mesecev zavarim kakšno orodje ali profile, se zna pa tudi zgoditi da potem leto ali več ne varim nič.
Clownfish
 
Prispevkov: 442
Pridružen: 19 Jan 2015, 19:58
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 54 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Varilni aparat na varilno žico

OdgovorNapisal/-a Cloud » 21 Avg 2018, 14:46

Te poceni varilni aparati uporabljajo zico za varjenje, katera vsebuje fluks. Tisti boljsi pa imajo zico brez fluksa, vendar tam potrebujes mesanico argona in CO2.

Zice se pa dobi kolikor zelis http://www.varez.si/potrosni-material/D ... rilna-zica
Cloud
 
Prispevkov: 1675
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 40 krat
Prejel zahvalo: 157 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Varilni aparat na varilno žico

OdgovorNapisal/-a tomazp » 21 Avg 2018, 14:47

Verjetno misliš tehniko MAG na CO2? 100EUR se mi zdi nekam malo za tak aparat. Morda bi ga dobil za zelo kratko avtonomijo (nekaj minut dela). Poleg aparata rabiš še jeklenko z reducirnim ventilom. Če imaš možnost dobiti rabljenega (solidnega) za soliden denar bi se jaz raje za to odločil kot novega low cost.
Z magom je var čistejši ker ni žlindre. Var ščiti CO2 med varjenjem. Se moraš pa tudi navadit.
tomazp
 
Prispevkov: 558
Pridružen: 19 Jan 2015, 10:14
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 94 krat
Prejel zahvalo: 139 krat
Uporabnika povabil: Zeci
Število neizkoriščenih povabil: 29

Re: Varilni aparat na varilno žico

OdgovorNapisal/-a Clownfish » 21 Avg 2018, 15:36

tomazp je napisal/-a:Verjetno misliš tehniko MAG na CO2?


Ne v mislih sem imel varilni aparat na žico za varjenje, katera vsebuje fluks.
Torej brez zaščitne atmosfere.
Slednja tehnologij zahteva dodatno jeklenko in opremo in v skladu z tem se cena kompleta krepko poviša.
Kot sem omenil potrebujem varilni aparat za občasno amatersko uporabo.
Aparat na elektrode že imam vendar je z njim precej težko variti kakšne tanke zadeve recimo pločevino na kosilnici ali smaokolnici - karjoli
kar je baje z tem aparatom na žico za varjenje, ki vsebuje fluks lažje.
Clownfish
 
Prispevkov: 442
Pridružen: 19 Jan 2015, 19:58
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 54 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Varilni aparat na varilno žico

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Avg 2018, 17:02

Prvič, ko sem z elektrodami varil samokolnico - posoda je odpadla z nosilnega dela - sem v posodo naredil centimetrsko luknjo. Sem se kar nekaj časa potem čohal za ušesom in razmišljal kaj bi.
Ja nič, malo pločevine od nekdanjega 200l soda, najtanjšo elektrodo in pol toliko toka.

Pozabil sem omeniti še dobre pol ure kletvic. Ampak samokolnica je bila na koncu uporabna. O estetiki pa raje nebi. Ampak glede na to, da je vozila gnoj iz štale ji je bilo za estetiko verjetno vseeno.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 33512
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6605 krat
Prejel zahvalo: 4197 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Varilni aparat na varilno žico

OdgovorNapisal/-a Kroko » 21 Avg 2018, 17:09

Varjenje z žico (MAG + CO2) je bistveno bolj enostavno kot na elektrode.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4302
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 633 krat
Prejel zahvalo: 1387 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Varilni aparat na varilno žico

OdgovorNapisal/-a Clownfish » 21 Avg 2018, 20:08

VolkD je napisal/-a:Ampak samokolnica je bila na koncu uporabna. O estetiki pa raje nebi. Ampak glede na to, da je vozila gnoj iz štale ji je bilo za estetiko verjetno vseeno.


"posodo" "karjole" se da z elektrodami lepo privariti na ogrodje vendar taprvič zagotovo "ne rata".
Potem ko je nekaj izkušenj pa že gre.
Clownfish
 
Prispevkov: 442
Pridružen: 19 Jan 2015, 19:58
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 54 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Varilni aparat na varilno žico

OdgovorNapisal/-a SimonS » 21 Avg 2018, 20:17

Varil sem že z vso možno tehniko varjenja, razen tega z žico, ki vsebuje flux. Slišal pa sem, da je slednje bolj neuporabno. Samo verjetno za amatersko uporabo zna biti OK.
Velik problem žice je to, da mora biti ustrezno uskladiščena. Torej občasna uporaba je bolj hmmmm.
SimonS
 
Prispevkov: 1741
Pridružen: 19 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 244 krat
Prejel zahvalo: 303 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 32

Re: Varilni aparat na varilno žico

OdgovorNapisal/-a SiByte » 21 Avg 2018, 20:35

Imam vse tri (MMA, MIG in TIG) doma in elektrod praktično ne uporabljam več razen če je potrebno kje variti kaj na hitro saj ni potrebno še jeklenke vlečt zraven. Drugače pa MIG če je kje potrebno zavarit na hitro, še pa mora biti var lep (čim manj naknadne obdelave) in se ne mudi pa TIG, saj z MIG tudi gre sam TIG je TIG.
Uporabniški avatar
SiByte
 
Prispevkov: 582
Pridružen: 13 Mar 2016, 17:42
Kraj: Sv. Trojica v Slov. goricah
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 78 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Varilni aparat na varilno žico

OdgovorNapisal/-a Carko » 21 Avg 2018, 22:14

Jaz imam tak varilni aparat za 100 eur na žico.

Dokler se nisem navadil in našel pravih nastavitev, so samo okrog špricali kovinski drekci, potem je pa uspelo delati čisto lepe zvare - precej lepše, kot sem računal, glede na to, da prej nisem še nikdar varil.

Tudi ergonomsko je zadeva v redu in glede na to, da je način uporabe skoraj enak kot pri MIG/MAG, je tudi morebiten prehod na te tehnologije kasneje verjetno lažji.

Zadeva je sicer bolj švoh; tisti, ki dnevno več ur varijo s plinom, se nad tem ponavadi zelo zmrdujejo, a meni se za ljubiteljsko uporabo zdi čisto uporabno in ugodno.
Carko
 
Prispevkov: 1929
Pridružen: 10 Jan 2015, 01:46
Zahvalil se je: 122 krat
Prejel zahvalo: 450 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 116

Re: Varilni aparat na varilno žico

OdgovorNapisal/-a s54jp » 17 Jan 2019, 10:36

Carko je napisal/-a: Jaz imam tak varilni aparat za 100 eur na žico.


Danes se dobi po ugodni ceni to žico.
Imajo tudi varilne aparate kot tudi avtomatske maske.
Avtomatska maska ni zraven aparata, je navadna.

Maska, aparat, žica
Priponke
Varilna zica.JPG
Ne raklamiram, je kot obvestilo
s54jp
 
Prispevkov: 868
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:47
Kraj: Velenje
Zahvalil se je: 235 krat
Prejel zahvalo: 249 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 49

Re: Varilni aparat na varilno žico

OdgovorNapisal/-a Clownfish » 17 Jan 2019, 13:29

Ja tak stroj se kar pogosto prodaja vseeno me zanima ali je boljša zvezna regulacija moči ali taka kot je pri temu stroju torej samo z 4 stopnjami?
Clownfish
 
Prispevkov: 442
Pridružen: 19 Jan 2015, 19:58
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 54 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 13


Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov