To bo to. Pač čip ne bo v celoti izkoriščen, ampak to ne moti. Pa pri tistih enable vhodih bo treba paziti, da jih dam na 0 in 1 pravilno.mondxxi je napisal/-a:Kaj pa 3In / 8out. Zadnji vhod pustiš na masi in uporabiš samo prve 4 izhode.
Recimo 74HC238.
saj hitrost tu ni pomembna, je pa rešitev nerodna, ker zahteva programiranje. In če že, potem bi dal raje kakšen GAL.Protoncek je napisal/-a:Mogoče neumna ideja, ampak...tiny13,25,45...? 8 pinov, 6 uporabnih, če izklopiš ISP (da dobiš uporaben reset).
Hmm,.. sem že gledal to, pa se mi ne posveti kako bi povezal ?mondxxi je napisal/-a:Morda bi se dalo rešit tudi z 4052.
Ja tudi ta je dober,.. hvala. Zdaj bom pa samo še pogledal česa imam največ domaivor je napisal/-a:CD4028?
Vhode na "high", na izhodih pa obvezno pull-down upore.VolkD je napisal/-a:Hmm,.. sem že gledal to, pa se mi ne posveti kako bi povezal ?mondxxi je napisal/-a:Morda bi se dalo rešit tudi z 4052.
Vhodi gredo na uC. Izhodi bodo pa tako in tako imeli pulldown, ker krmilijo tranzistorje.radix je napisal/-a:Vhode na "high", na izhodih pa obvezno pull-down upore.VolkD je napisal/-a:Hmm,.. sem že gledal to, pa se mi ne posveti kako bi povezal ?mondxxi je napisal/-a:Morda bi se dalo rešit tudi z 4052.
Točno tako. Pa še kakega bom moral poiskati kje.zanka je napisal/-a:Kaj uC ima 2 izhoda premalo, da bi šlo brez tega čipa?
zanka je napisal/-a:Kaj pa večji čip?
Zanimiva ideja. Pa še čip imam doma, ostalih pa nimam. Pravzaprav verjetno imam, a kdo bi to našel.s54mtb je napisal/-a:Zdaj ko imaš toliko uporov po E24 boš pa ja še en LM324 našel za poleg
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov