Circuitmaker

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

Circuitmaker

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Apr 2018, 18:49

Danes sem dobil reklamo na email.
https://circuitmaker.com/

Je kdo kaj preizkušal ta program?
Se da uvozit vanj to kar je narejeno v altiumu ali pa kakem drugem programu ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 26519
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4884 krat
Prejel zahvalo: 3504 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Circuitmaker

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 17 Apr 2018, 20:44

VolkD je napisal/-a:Danes sem dobil reklamo na email.
https://circuitmaker.com/

Je kdo kaj preizkušal ta program?
Se da uvozit vanj to kar je narejeno v altiumu ali pa kakem drugem programu ?


Na tem forumu smo že na veliko debatirali o tem programu. Lahko da boš našel v zgodovini kaj.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1394
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 182 krat
Prejel zahvalo: 341 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Circuitmaker

OdgovorNapisal/-a Cloud » 17 Apr 2018, 21:28

Ne vidim smisla, zakaj bi šel iz polne verzije Altiuma na "demo verzijo"
Cloud
 
Prispevkov: 1359
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 105 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Circuitmaker

OdgovorNapisal/-a mucek » 17 Apr 2018, 21:33

$$$$???
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek
 
Prispevkov: 1383
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:20
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 49 krat
Prejel zahvalo: 376 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 69

Re: Circuitmaker

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 17 Apr 2018, 21:41

Cloud je napisal/-a:Ne vidim smisla, zakaj bi šel iz polne verzije Altiuma na "demo verzijo"

Ne vidiš? Jaz ga vidim zelo nazorno: prehod iz ilegale v legalo :D
Sem preizkušal nekaj. Sem že malce pozabil, mislim, da se sch da uvozit, pcb pa ne. Vse poteka online, ko sem jaz preizkušal je šlo vsako dodajanje / iskanje komponente kar počasi, saj je program očitno vsakič preverjal online bazo. Lahko, da so to popravili...
Pa še to: če si vajen altiuma, bo ta program bolj kot ne poden...nič ne najdeš, pol stvari manjka... pa ni mi preveč všeč, da je vse na voljo celemu svetu...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2673
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 216 krat
Prejel zahvalo: 253 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 53

Re: Circuitmaker

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Apr 2018, 22:41

No mislil sem bolj na to, kaj je z knjižnicami. Ali so uporabne tiste od altiuma ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 26519
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4884 krat
Prejel zahvalo: 3504 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Circuitmaker

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 17 Apr 2018, 22:54

David je včasih delal pri altijumu...
https://www.eevblog.com/2015/06/16/eevb ... pressions/
s54mtb
 
Prispevkov: 7892
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1012 krat
Prejel zahvalo: 2521 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 46

Re: Circuitmaker

OdgovorNapisal/-a urosg » 18 Apr 2018, 05:21

Jaz imam kupljen CircuitStudio, v AD je treba shranit PCBDoc v verziji 5.0, potem se lahko uvozi v CS / brez izgube podatkov.

Treba se je sicer malo potrudit da se navadis na nekaj manjkajcih stvari, ki jih je potem treba iskati okoli ovinkov, ampak na koncu za moje delo lahko vse naredim v CS.

Knjiznice se uporabijo od AD, prav tako so SchDoc direktno prenosne, samo PcbDoc se je treba malce potrudit.

@Protoncek: mesas CircuitStudio z CircuitMaker (mislim da je "Maker") ki je cloud verzija.
Uporabniški avatar
urosg
 
Prispevkov: 238
Pridružen: 10 Feb 2015, 14:38
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 17 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Circuitmaker

OdgovorNapisal/-a urosg » 18 Apr 2018, 05:52

@Protoncek: se opravicujem, imas prav, jaz sem prevec na hitro prebral naslov, jaz sem malce zamesal, govorim o CircuitStudio - govora je pa v zacetku o CircuitMaker
Uporabniški avatar
urosg
 
Prispevkov: 238
Pridružen: 10 Feb 2015, 14:38
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 17 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Circuitmaker

OdgovorNapisal/-a VolkD » 18 Apr 2018, 09:17

urosg je napisal/-a:..., govorim o CircuitStudio - govora je pa v zacetku o CircuitMaker
Aha,.. še eden. Kakšna pa je razlika med tema dvema ?
Tisto delo v oblaku mi meni ni preveč všeč. Včasih se zgodi, da delam kaj tam kjer ni nujno meni dostopen internet, ali pa je dobesedno nikakav.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 26519
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4884 krat
Prejel zahvalo: 3504 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Circuitmaker

OdgovorNapisal/-a urosg » 18 Apr 2018, 10:47

Tukaj je na hitro povzeto:
1. CircuitMaker omogoča shranjevanje samo v oblaku in projekti so javni; CircuitStudio je v tem oziru kot Altium Designer
2. oba imata dostop do Altium Vault knjižnic - čeprav je ta dostop pri CS malce hroščav - nekaj sem jim tudi jaz javljal in so popravljali

Da pa povzamem še moja opažanja oz. kaj me najbolj moti pri CS
1. ni "insight" okenčka, to je v AD super, ker vidiš vse takoj od imena NETa, dolžine, koordinat; v CS imaš večino teh stvari sicer v statusni vrstici, vendar dolžine net-ov pa ne, moraš delat pa posebej report
2. ne pozna workspace-ov - npr. da imaš za en projekt več PCB projektov, jih ne moreš več lepo združevati še v enoto "workspace"
3a. ne pozna "Job settings" kot AD
3b. za vsak projekt posebej moraš nastavljati nastavitve izvoza gerberjev - čeprav se da to preko "bližnjice" zaobiti (klikneš na "Generate outputs", zapreš okno, skopiraš .OutJob iz drugega projekta, kjer imaš prave nastavitve v trenutni projekt in preimenuješ datoteko, da se ujema z imenom projekta, greš še enkrat na "Generate outputs" in deluje lepo)
4. ne pozna elementa "PCB Panel", trik je, da si iz AD izvoziš PcbDoc s tem elementom, ga uvoziš v CS in ga potem lahko uporabljaš normalno naprej
5. bližnjice do komand so čisto druge - čeprav se po parih dneh uporabe hitro navadiš (npr. Pplace Part je sedaj Component)
6. manj "Rule"-ov, čeprav tisti, ki so nujni so vključeni - se jih da pa uvozit iz ADja

V glavnem jaz sem prešel na CS in imam AD samo še za prestavljanje projektov in sem imel ravno včeraj ko sem na hitro nekaj želel popravit, prav probleme z bližnjicami oz. sem moral malo bolj pomislit kako gre pravilno v AD ;).
Uporabniški avatar
urosg
 
Prispevkov: 238
Pridružen: 10 Feb 2015, 14:38
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 17 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Circuitmaker

OdgovorNapisal/-a VolkD » 18 Apr 2018, 11:04

Aha, vidim, da je za hobista CS povsem dovolj.
Klub temu me zanima še dvoje:
- ali projekt narejen v CS lahko nadaljuješ v AD ?
- cena CS ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 26519
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4884 krat
Prejel zahvalo: 3504 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Circuitmaker

OdgovorNapisal/-a urosg » 18 Apr 2018, 11:18

1. nisem še probal - po postih na netu naj bi se to dalo, samo mora biti AD novejša verzija
2. Farnell koda: 2750745 == 450 EUR (redna cena je 923 EUR)
Uporabniški avatar
urosg
 
Prispevkov: 238
Pridružen: 10 Feb 2015, 14:38
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 17 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Circuitmaker

OdgovorNapisal/-a urosg » 18 Apr 2018, 11:29

tukaj je še povzetek odgovora Altiuma:
Since the CSPcbDoc file format was developed after AD Summer 09, AD S09 cannot recognize it. If the customer's work partner had AD15.1 or later they have an importer for CSPcbDoc files.

CircuitStudio does not export the AD files, rather AD imports the CS files. Schematics and Libraries are identical formats, with CS supporting SchLib, PcbLib and IntLib files, and can also place components from the Altium Content Vault.

CircuitStudio also has an importer for Altium Designer files older than AD10/12.
Uporabniški avatar
urosg
 
Prispevkov: 238
Pridružen: 10 Feb 2015, 14:38
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 17 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Circuitmaker

OdgovorNapisal/-a VolkD » 18 Apr 2018, 11:46

urosg je napisal/-a:2. Farnell koda: 2750745 == 450 EUR (redna cena je 923 EUR)
Za hobista je to še vedno preveč.
Razen, če se združimo in,... mogoče se splača poizkusit.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 26519
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4884 krat
Prejel zahvalo: 3504 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Circuitmaker

OdgovorNapisal/-a urosg » 18 Apr 2018, 11:51

Ja strogo za hobi se tudi meni zdi preveč, če imaš vsaj kakšen komercialen projekt se pa hitro povrne, ker tudi licenca je permanentna in se "obnavlja" samo dostop do novih verzij in Altium Vaulta in tudi zaenkrat naj bi bilo uradno s strani Altium oz. Farnell-a izjava, da lahko spustiš vmes kakšno leto brez plačila in plačaš samo takrat ko zopet rabiš dostop do nove verzije oz. AV, kar naj bi bilo pri AD nemogoče (moraš doplačat za vsa vmesna leta?).

Je pa tako, da naj bi Altium z CM ciljal direktno na hobiste z CS pa že na profesionalce.
Uporabniški avatar
urosg
 
Prispevkov: 238
Pridružen: 10 Feb 2015, 14:38
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 17 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 1


Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov