Usmernik za ruter

Zaenkrat bomo tu dali več ali manj vse. Ko se bo vsebina širila bomo podforume dodajali.

Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a Cvetko » 15 Apr 2018, 20:58

Sosedu je šel usmernik za ruter. Na njemu piše 12V potem je pa ena ravna in ena črtkasta črta. Zraven piše 1.2A.
Z mojim usmernikom ruter dela. Imam en usmernik, ki mu piše 13.8V ima enako ravno in črtasto črto ampak je za 1A.

Ali mu lahko dam tega ?
Cvetko
 
Prispevkov: 226
Pridružen: 20 Jan 2015, 10:16
Zahvalil se je: 7 krat
Prejel zahvalo: 57 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a zanka » 15 Apr 2018, 21:10

Kateri je ta ruter?

Ravna, črtkasta pomeni enosmerno.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1816
Pridružen: 17 Mar 2016, 01:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 93 krat
Prejel zahvalo: 155 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 30

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a Cvetko » 16 Apr 2018, 11:27

TP-LINK TL-WR840N. Sem šel prav pogledat, ker tega si pa res ne moreš zapolnit. Je pa rekel, da mu je napajalc enkrat že crknil.
Ima embalažo ampak na njej ne piše nič pametnega.
Cvetko
 
Prispevkov: 226
Pridružen: 20 Jan 2015, 10:16
Zahvalil se je: 7 krat
Prejel zahvalo: 57 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a zanka » 16 Apr 2018, 11:36

Vem, da so WR740 do različice 5, ki so prišli z napajalnikom za 9 V, delovali tudi na 12 V, saj imajo vgrajen regulator. Za tega ne vem, vendar moraš pred preključitvijo preveriti, ali je notrajni kontakt plus ali minus. V večini primerov je plus. Simbol za to je oklepaj in krogec.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1816
Pridružen: 17 Mar 2016, 01:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 93 krat
Prejel zahvalo: 155 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 30

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a Cvetko » 16 Apr 2018, 16:52

Verjetno je bil prej tak na 9V. Ta je pa creknil ker je bil za preveliko napetost. Sem dal tega na13.8V. Dela, ampak se ruter greje, močno greje. Bo treba novega takega za 9V. Kje se da take polnilce kupit pri nas, pa da ni več kot ruter.
Cvetko
 
Prispevkov: 226
Pridružen: 20 Jan 2015, 10:16
Zahvalil se je: 7 krat
Prejel zahvalo: 57 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a zanka » 16 Apr 2018, 16:58

Na ZS sem ti dal ponudbo enega za TP-Link, sicer za 740 ampak kolikor sem našel tudi ta ima 9V 0.6 A
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1816
Pridružen: 17 Mar 2016, 01:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 93 krat
Prejel zahvalo: 155 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 30

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a Cvetko » 17 Apr 2018, 08:40

Ali mislite, da bi tale bil dober ?
Cvetko
 
Prispevkov: 226
Pridružen: 20 Jan 2015, 10:16
Zahvalil se je: 7 krat
Prejel zahvalo: 57 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Apr 2018, 09:25

Takih škatlic imam jaz eno veliko kartonasto škatlo. Niso sicer switcherji, ampak klasika z mrežnim transformatorjem. Zagotovo so tudi taki za 9V vmes.
Če hočeš ti poiščem pravega in pošljem - daj naslov na ZS.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28199
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5244 krat
Prejel zahvalo: 3647 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a S53AL » 17 Apr 2018, 17:22

VolkD je napisal/-a:Takih škatlic imam jaz eno veliko kartonasto škatlo. Niso sicer switcherji, ampak klasika z mrežnim transformatorjem. Zagotovo so tudi taki za 9V vmes.
Če hočeš ti poiščem pravega in pošljem - daj naslov na ZS.


Imaš kaj zame?
5V 2A (za kamero).
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1396
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 545 krat
Prejel zahvalo: 63 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Apr 2018, 18:15

S53AL je napisal/-a:Imaš kaj zame?
5V 2A (za kamero).
Hmm 5V. :_think To moram pa prav poiskat. Če najdem ti javim.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28199
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5244 krat
Prejel zahvalo: 3647 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a kobranka » 22 Maj 2018, 20:31

zanka je napisal/-a:Vem, da so WR740 do različice 5, ki so prišli z napajalnikom za 9 V, delovali tudi na 12 V, saj imajo vgrajen regulator. Za tega ne vem, vendar moraš pred preključitvijo preveriti, ali je notrajni kontakt plus ali minus. V večini primerov je plus. Simbol za to je oklepaj in krogec.

Torej nebo nič narobe, če dam na svojega 12 voltov. Se bo pač malo bolj grel. Zadnje dni ga imam nekaj na sumu, ker se zgublja, po nadgradnji na DD-WRT pa je sploh ratal en velik polom. Pri potrditvah za shraniti nastavitve se kar obesi.
kobranka
 
Prispevkov: 1371
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 315 krat
Prejel zahvalo: 70 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a zanka » 22 Maj 2018, 22:16

Če je verzija 4.xx, bo preverjeno OK. Meni je delovalo.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1816
Pridružen: 17 Mar 2016, 01:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 93 krat
Prejel zahvalo: 155 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 30

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a SamoBr » 23 Maj 2018, 03:28

Ne se hecat s tem, pol pa jokat kako se vam stvari resetirajo. Če je napetost previsoka bo nekaj trpelo. Če drugega ne pa elektroliti. Že tako pocrkajo prehitro, če jih pa prosiš so pa še veseli zraven.
SamoBr
 
Prispevkov: 2692
Pridružen: 14 Jun 2015, 14:45
Zahvalil se je: 128 krat
Prejel zahvalo: 230 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 44

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a Carko » 23 Maj 2018, 10:25

Čisto odvisno - notri je itak še en switcher, ker v glavnem vse čipovje deluje na 3.3 V ali še manj.

Se ne bi čudil, če je pri mnogih usmerjevalnikih 12 V napisano bolj zaradi praktičnosti, kot zaradi tega, ker je to edina napetost, pri kateri deluje. Bi bilo zanimivo preveriti.

Mikrotiki imajo npr. 8-30 V, pa jih to nič ne podraži; so pa za power userje, ki jih napis "8-30 V" ne bo ravno zmedel.
Carko
 
Prispevkov: 1651
Pridružen: 10 Jan 2015, 01:46
Zahvalil se je: 100 krat
Prejel zahvalo: 349 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 95

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a forpobi » 23 Maj 2018, 10:45

S53AL je napisal/-a:Imaš kaj zame?
5V 2A (za kamero).

Kolk jih rabiš?
forpobi
 
Prispevkov: 973
Pridružen: 02 Apr 2015, 13:44
Kraj: Ig, Črnuče
Zahvalil se je: 30 krat
Prejel zahvalo: 119 krat
Uporabnika povabil: borisz
Število neizkoriščenih povabil: 20

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a zanka » 23 Maj 2018, 11:40

TP-Link ima kondenzatorje na vhodu 16 V.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1816
Pridružen: 17 Mar 2016, 01:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 93 krat
Prejel zahvalo: 155 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 30

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a S53AL » 23 Maj 2018, 13:27

forpobi je napisal/-a:
S53AL je napisal/-a:Imaš kaj zame?
5V 2A (za kamero).

Kolk jih rabiš?


Če imaš 2 bi bilo super.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1396
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 545 krat
Prejel zahvalo: 63 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a VolkD » 23 Maj 2018, 15:15

Ja to je fino, podobno kot z baterijami - če imaš dve, enostavno zamenjaš, ko se prva izprazni.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28199
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5244 krat
Prejel zahvalo: 3647 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a kobranka » 24 Maj 2018, 07:34

SamoBr je napisal/-a:Ne se hecat s tem, pol pa jokat kako se vam stvari resetirajo. Če je napetost previsoka bo nekaj trpelo. Če drugega ne pa elektroliti. Že tako pocrkajo prehitro, če jih pa prosiš so pa še veseli zraven.

S temle roterjem imam težave že sedaj in ne morem pogruntat kaj mu fali. Ker so običajno najbolj na vdaru ravno kakšni napajalci. Kot glavni krivec bom pač poskusil z drugim kateri vem, da deluje. Imam že take sile (nepotrpežljivost), da je plan ga kar v kanto zabrisat. Verjetno je problem v tem, da sem rabljenega kupil tukaj na forumu, če bi kupil novega z 200% marže in 22% davka bi sigirno delal. Naj me strela v mehko.
kobranka
 
Prispevkov: 1371
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 315 krat
Prejel zahvalo: 70 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Usmernik za ruter

OdgovorNapisal/-a S53AL » 25 Maj 2018, 17:10

S53AL je napisal/-a:
forpobi je napisal/-a:
S53AL je napisal/-a:Kolk jih rabiš?


Če imaš 2 bi bilo super.


Hvala ti, dobil.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1396
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 545 krat
Prejel zahvalo: 63 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11


Vrni se na Elektronika

Kdo je na strani

Po forumu brska: Carko in 2 gostov