VolkD je napisal/-a:ivor je napisal/-a:... Če je takih ur v sistemu kar nekaj (10)...
Ja in kaj ste naredili ? Ste priklapljali vsako posebej in naštimavali ?
Tudi tako, če je bilo treba. Zlasti če je odstopala ena sama (okvara, zamenjava).
Jaz sem imel poseben postopek: Kable sem izklopil pri centralni uri in vse ure sem nastavil enako na cca 10 minut naprej (toliko da sem utegnil vse nastaviti). Seveda so ure stale in čakale. Potem sem spremljal uro z LCD displayem, ki je normalno tekla. Ko je nastopila ura X, sem hitro vklopil kabel na centralno uro in upal v najboljše.
Na koncu smo imeli take ure le po hodnikih, ker smo za studie nabavili nove digitalne z LCD displayem. Prednost je tudi ta, (razen tega da ni treba razmišljati pri napovedi ure, ali je ura 6 ali 18 ali morda kaj tretjega), da so tiho in ne motijo okolice med oddajo. Na hodnikih so jih gledali le novinarji in napovedovalci med malico. Najraje so imeli, da so ure 2-3 minute naprej, ker so tako bili sigurni, da bodo pravočasno pripravili in prebrali poročila. Zato pri nastavitvah mehanskih ur nismo več pretirano dlakocepili.
Imam problem za vsako rešitev. - Imam problem za svako rješenje.