Bega me vrednost tega upora, ki sem ga včeraj zamenjal. Ker je originalnega nekdo pred mano že zamenjal z drugim, na katerem je pisalo 22k, sem sklepal da je to prava vrednost in sem takega tudi vgradil. Radio je potem delal v redu.ivor je napisal/-a:Upor od 22kΩ je bil prekinjen, čeprav je izgledal čisto v redu in cel. Bil je drugačne oblike kot ostali, kar pomeni da je bil nekoč že zamenjan.
Imaš mogoče kakšno fotografijo tega potenciometra. Nekaj dvojnih imam, mislim, da tudi s stikalom. Niso novi, a mislim, da delujejo.mitchW je napisal/-a:... že dolgo časa iščem ta dvojni potenciometer s stikalom za vklop, ampak je očitno specifičen Vesni 60 in 61 in ga je praktično nemogoče dobiti novega pravih dimenzij
VolkD je napisal/-a:Imaš mogoče kakšno fotografijo tega potenciometra. Nekaj dvojnih imam, mislim, da tudi s stikalom. Niso novi, a mislim, da delujejo.mitchW je napisal/-a:... že dolgo časa iščem ta dvojni potenciometer s stikalom za vklop, ampak je očitno specifičen Vesni 60 in 61 in ga je praktično nemogoče dobiti novega pravih dimenzij
Premalo. Morala bi biti oba 500kΩ log, vsak s svojo koaksialno osjo (ne stereo).VolkD je napisal/-a:Instrument pravi, da sta oba cca 5kΩ ( 4,9 in 4,8 ).
ivor je napisal/-a:Premalo. Morala bi biti oba 500kΩ log, vsak s svojo koaksialno osjo (ne stereo).VolkD je napisal/-a:Instrument pravi, da sta oba cca 5kΩ ( 4,9 in 4,8 ).
V mojem radiu je na omenjenem keramičnem trimerju oznaka 3/10 (3-10pF). Nisem pa prepričan, če je original ali sem ga že zamenjal.mitchW je napisal/-a:V UKV tunerju je en keramični trimer, s katerim se nastavlja frekvenca oscilatorja.
Zanima me njegova oznaka (kapaciteta), saj je na mojem radiu oznaka izbrisana, na shemi pa je ni označene.
10mm.VolkD je napisal/-a:Zanima me kakšen je največji razmak med obema nožicama trimerja, ki sta vezani skupaj.
prosim za sliko / tehnične podatke tega megaohmmetra da vem kje kupitimitchW je napisal/-a:megaohmetrom, ki jih stestira na 250, 500 ali 1000V
javr je napisal/-a:prosim za sliko / tehnične podatke tega megaohmmetra da vem kje kupitimitchW je napisal/-a:megaohmetrom, ki jih stestira na 250, 500 ali 1000V
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov