VolkD je napisal/-a:Hvala za podatke. Naj te pa opozorim, da ima veliko zvočnih kartic zelo slabe lastnosti. Verjetno slabše od tvojega ojačevalnika.
VolkD je napisal/-a:robi je napisal/-a: Do kje slišim, ni pomembno. Ojačevalec želim imet brez popačenj vsaj do 100KHz.
Popačenja vplivajo na dosti nižje frekvenca, kot pa jih izmerim. Ni v glasbi čisti sinus.
V bistvu je pomembno do kje slišimo. Vlagati energijo v nekaj kar nima pomena je škoda. Bolje je ta čas posvetiti drugim stvarem.
Videli bi sinus, ki se iznihuje.robi je napisal/-a:Kakšen signal bi na osciloskopu videli, ko bobnar na polno udari po čineli? Sinus?
Če res pride do tega, ali se lahko pridružim zraven?VolkD je napisal/-a:Bi se en dan dobila na kaki videokonferenci.
ivor je napisal/-a:Če res pride do tega, ali se lahko pridružim zraven?VolkD je napisal/-a:Bi se en dan dobila na kaki videokonferenci.
sebo1976 je napisal/-a:Tukaj imaš en dober primer razporeditve priključkov.
Lahko.robi je napisal/-a:Ali mi je kdo pripravljen naredit dva pcbja? Cca 10 x 8 cm vsak.
lp
robi je napisal/-a:Naletel sem na problem in prosim za kak nasvet.
Trafo ima izhod 2x 21V z sredinskim odcepom. To je vredu.
Potem ima še 4 žile in glede na to, da sem ga vzel iz enega projekta, kjer sta bili na 230V priklopljeni rumena in rdeča, sem priklopil enako. Iz istega uvoda pa gresta še dve žici, vijola in modra, med katerima je 15V, ravno to rabim. Pa me je streslo rahlo nekajkrat in sem pomeril- vijola in modra nista galvansko ločeni od napajanja (rumene in rdeče)!!! Proti gnd je cca 113V.
Ali se da to kako rešit al moram nov trafo naročit?
robi je napisal/-a:Naletel sem na problem in prosim za kak nasvet.
Trafo ima izhod 2x 21V z sredinskim odcepom. To je vredu.
Potem ima še 4 žile in glede na to, da sem ga vzel iz enega projekta, kjer sta bili na 230V priklopljeni rumena in rdeča, sem priklopil enako. Iz istega uvoda pa gresta še dve žici, vijola in modra, med katerima je 15V, ravno to rabim. Pa me je streslo rahlo nekajkrat in sem pomeril- vijola in modra nista galvansko ločeni od napajanja (rumene in rdeče)!!! Proti gnd je cca 113V.
Ali se da to kako rešit al moram nov trafo naročit?
Vrni se na Televizorji, radioaparati in podobne pogruntavščine.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost