Te šibre imajo precej slabšo toplotno prevodnost kot pa moj bakren vložek. Pod precej mislim na podatek, da sem tako narejeno zadevo lahko držal na 8W out power vsega 6 ali 7 min in je šla temperatura ohišja tranzistorja preko 80°C. Pri takem sendviču je po 15 in po 30 minutah temperatura še vedno pod 65°C.Dorijan je napisal/-a:Jaz sem pa pri 1mm debelih industrijskih tiskaninah postal privrženec 1mm vij v katere priskpajkaš 0.9mm ali 1mm bakrene šibre z ebaya.
https://www.ebay.com/itm/0-9mm-Solid-Co ... SwDYdcMwLn
https://www.ebay.com/itm/1mm-Solid-Copp ... SwDYdcMwLn
Sicer nisem povsem razumel kaj si mislil. A tale del, ki je prikazan na slikah do sedaj je le del, ki poskrbi za dobro ozemljitev. Prenos toplote šele pride na vrsto.s54mtb je napisal/-a:A ni bolje za montažo hladilnika, da bi imel poln baker (copper coin pcb)?
A kje pa,... a tole sodi zraven. Naprej od tega je še ena stopnja, ki bo tudi v škatlici. Skupno ojačanje bo preko 30 db. Mogoče še več, če bo šlo. Ker je zadeva mišljena kot širokopasovna je možnost, da pride recimo 1000x manjši signal iz izhoda na vhod zelo velika. Brez oklopljenih škatel bi bili problemi zelo veliki, mogoče se sploh nebi dalo narediti.Iztok je napisal/-a:Še malo, pa boš boljši orodjar kot elektronik ...
Dobro razmišljaš. Hlajenje bi bilo gotovo boljše. Je pa vprašanje če bi se sploh grelo. Ozemljitev tranzistorja bi bila slaba. Slaba ozemljitev emiterja pomeni velike negativno povratno vezavo, skratka enormno majhno ojačanje. Ker bi zaradi tega bila izhodna moč manjša se zadeva nebi niti grela.luccabrassi je napisal/-a:samo razmišljam...
če bi iz ohišja potegnil kocko aluminija , ki bi jo nasadil v luknjo od PCBja za boljše hlajenje tranzistorja....
Upam, da ne. Tega sem videl na delu, pa nimam želje za njim. Od obljubljenih 2,5W je to bilo res le na 8,8MHz. Največje ojačanje pa je bilo 22db. Naslednji problem je linearnost. SSB signal ne gre skozi. No tu se ne smem pritoževati, ker lepo piše, da je namenjneno za FM.Lojz je napisal/-a:To bo podobno temu?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov