Radijska postaja Motorola GM950

Vse v zvezi z radijskimi postajami

Radijska postaja Motorola GM950

OdgovorNapisal/-a arksi » 30 Jan 2019, 15:03

Malo se igram z programiranjem omenjene postaje za uporabo pri gasilcih (frekvence ZA-RE). Frekvence in subtone posameznih kanalov sem tudi vnesel. Frekvence po posmeznih kanalih delujejo, ne deluje pa subton. V "poplavi" raznih nastavitev je, menda, potrebno nekje vklopiti Tx subton in RX subton.

Frekvence sem vpisal v zavihku EDIT --> OVERVIW --> TxFreq(MHz) / RxFreq(MHz)

Subtone za posamezen kanal sem vpisal v zavihku EDIT --> OVERVIW --> Encode PL/DPL / Decode PL/DPL

Software za programiranje GM950 im v zavihku EDIT --> PER CHANEL -->SQELCH možnost nastavitev:
1. Receive Squelch --> lahko izberemo --> CARRIER, PL/DPL, TONE in PL/DPL+TONE
2. Monitor 1 Squelch --> lahko izberemo --> CARRIER, PL/DPL, TONE in PL/DPL+TONE
3. Monitor 2 Squelch --> lahko izberemo --> CARRIER, PL/DPL, TONE in PL/DPL+TONE

Kaj od tega je potrebno vklopiti in kaj izklopiti?
Mogoče je potrebno še v kakem drugem meniju kaj vklopiti, da bo deloval oddajni in sprejemni subton?

Programiram s softwerom, ki je v priponki (deluje samo do Win XP in XP)
Priponke
gm950_Ok.zip
(722.23 KiB) Prenešeno 29 krat
arksi
 
Prispevkov: 623
Pridružen: 21 Jan 2015, 08:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 914 krat
Prejel zahvalo: 112 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Radijska postaja Motorola GM950

OdgovorNapisal/-a arksi » 01 Feb 2019, 11:17

Da odgovorim kar sam sebi.
Malo sem še poizkušal in ugotovil kam in kje se vklopi delovanje subtona.
Oddajni in sprejemni subton se vpiše v zavihku EDIT --> OVERVIW --> Encode PL/DPL in Decode PL/DPL

Potem pri vsakem kanalu označimo še:
V zavihku EDIT --> PER CHANEL -->SQELCH
1. Receive Squelch --> PL/DPL (slika spodaj)
Priponke
Motorola__1.jpg
Motorola_2.jpg
arksi
 
Prispevkov: 623
Pridružen: 21 Jan 2015, 08:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 914 krat
Prejel zahvalo: 112 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Radijska postaja Motorola GM950

OdgovorNapisal/-a arksi » 05 Feb 2019, 08:55

Dodajam še slike kako postajo "nahecati", da odda svojo ID kodo po končanem pogovoru v sistemu ZA-RE po standardu EEA.
ID kodo za vsako posmezno postajo dodeli pristojni Regijski center za obveščanje.
Priponke
Motorola_ID.png
arksi
 
Prispevkov: 623
Pridružen: 21 Jan 2015, 08:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 914 krat
Prejel zahvalo: 112 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Radijska postaja Motorola GM950

OdgovorNapisal/-a arksi » 01 Avg 2019, 10:17

arksi je napisal/-a:........Programiram s softwerom, ki je v priponki (deluje samo do Win XP in XP)


Omenjen program (priponka v prvem postu) deluje samo Win XP. A je kakšna možnost, da bi program za programiranje radijske postaje GM950 zagnal na Windows 10? A je to sloh mogoče?
Kakšen nasvet?

LP
arksi
 
Prispevkov: 623
Pridružen: 21 Jan 2015, 08:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 914 krat
Prejel zahvalo: 112 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Radijska postaja Motorola GM950

OdgovorNapisal/-a VolkD » 01 Avg 2019, 10:51

Mislim, da ne bo šlo. Nekateri so v ta namen prav nalašč nabavljali stare prenosnike.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 41801
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9077 krat
Prejel zahvalo: 5156 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Radijska postaja Motorola GM950

OdgovorNapisal/-a s59ma » 01 Avg 2019, 14:44

VmwareWorkstation?
(XP-ji bodo delovali, vprašljiva pa je hitrost...)
Na napakah se učimo (pametni se na tujih).
s59ma
 
Prispevkov: 378
Pridružen: 03 Mar 2015, 20:48
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 105 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Radijska postaja Motorola GM950

OdgovorNapisal/-a arksi » 01 Avg 2019, 21:32

s59ma je napisal/-a:VmwareWorkstation?
(XP-ji bodo delovali, vprašljiva pa je hitrost...)


Hvala za informacijo.
Uff, a tudi kaj takega obstaja.? Mislim, da je tole zame malo "prehuda" znanost, da bi se spustil v to. Sem vprašal s tega stališča, da če je kakšna enostavna "fora", da jo uporabim, pa vidim, da menda res ne bo šlo. No, saj nič zato, saj je tako programiranje le hobi. Po pač "tastara kišta" še naprej ostala pri hiši ;-).

LP
arksi
 
Prispevkov: 623
Pridružen: 21 Jan 2015, 08:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 914 krat
Prejel zahvalo: 112 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Radijska postaja Motorola GM950

OdgovorNapisal/-a CharlyG » 06 Dec 2019, 11:43

Na komunali dobiš delujočih takih kišt kolikor hočeš.Seveda jih je treba spucat ker so leta naredila svoje. Drugače pa še imam inštalacijski cd za XP :lol:
Na eni starini imam zato narejen dual BOOT XP IN 7 8-)
CharlyG
 
Prispevkov: 128
Pridružen: 19 Sep 2016, 19:59
Kraj: Žimarice Sodražica Ribnica
Zahvalil se je: 33 krat
Prejel zahvalo: 39 krat
Uporabnika povabil: skat
Število neizkoriščenih povabil: 39


Vrni se na Radijske postaje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost