So, so, a celoten videz ni kaj dosti drugačen.borisz je napisal/-a:Ali niso tudi PCBji sedaj manjši?
Šele sedaj sem opazil:VolkD je napisal/-a:
No tale je pa res že v letih. Sliši na ime Caviar 2850. Kaj pomeni 850 bi se še dalo ugotoviti, a zakaj je število za 2000 večje, mi pa nikakor ne gre v glavo.
Pri Caviar(AC) modelu prva številka (v tem primeru 2) pomeni število plošč v notranjosti diska, naslednje cifre (v tem primeru 850) pa kapaciteto v MB.VolkD je napisal/-a:No tale je pa res že v letih. Sliši na ime Caviar 2850. Kaj pomeni 850 bi se še dalo ugotoviti, a zakaj je število za 2000 večje, mi pa nikakor ne gre v glavo.
Tudi sam sem imel kup 20MB BASF 6188 mfm 5.25" diskov kot ostanki/rez.deli od PCXT Commodore PC20, ki sem jih takrat servisiral in Micropolisa st506 mfm 85MB, ki je bil dvojna 5,25" zverina. Od slednjega je ostala samo še slika in tabela stabih sektorjev, ki si jih vpisal po formatiranju, da so bili za OS nedostopni.C64 je napisal/-a:Še nekaj iz zgodovine trdih diskov NEC D5126 20MB MFM iz leta 1986.
Tale moj NEC še vedno pridno dela v enem mojem retro računalniku Commodore PC10. Čez manj kot leto bo dopolnil 30! let. Ima pa "ogromnih" 20Mb kapacitete. Je pa cela sinfonija ko dela in se sliši vrtenje plošč ter koračni motor za pomik glave.
DusanK je napisal/-a:Trenutno imam doma zdaj najmanjšo kapaciteto diska 1TB Quantum Pioneer SG-ide iz leta 1997 ter 1,7GB Seagate Medalist ST31722A-ide iz leta 1998.
Ja tako smo se že navadili na te velike kapacitete diskov, da nam gredo T kar sami od rok. Je pa misel, da so bili nekoč diski le nekaj 10 MB zato še toliko bolj neverjetna.DusanK je napisal/-a:Lapsus, pravilno je 1GB.
Malo, 512MB recimo. Pa še to je lahko prevelika številka.s54mtb je napisal/-a:Kaj pravite, koliko je šlo na tole plato?
Je to v tvoji lasti?FoTo je napisal/-a:Če smo že pri prastarih diskih bo zanimiv tudi tester zanje. Na diskovno enoto si nataknil nekaj ploščatih kablov
in jih povezal na tester(TB216A), s katerim si imel popolno kontrolo nad enoto.
DusanK je napisal/-a:Seagate date code calculator
0133 corresponds to 2000-07-21
VolkD je napisal/-a::o kar dvajset let. Imam pa tudi njegovega bratca, ki je še enkrat večji.
DusanK je napisal/-a:Quantum 40 MB! Ja, 40MB.
mirkatmir je napisal/-a:DusanK je napisal/-a:Quantum 40 MB! Ja, 40MB.
Za takega mi je pri prvem PC-ju zmanjkalo financ, zato sem nabavil kupil pol manjšega iz Nemčije (prinesla žlahta za dopust)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost