Moderator: s55ei
723Cgumby je napisal/-a:723 v RF vezju?
VolkD je napisal/-a:Tudi ta je že zgodovina, Iskra takih ne dela več!
radix je napisal/-a:Seveda, da jih še proizvaja. Če ne točno take oblike, pa podobne.
Ja podobne, takih ne. Ti imajo izbočeno plastiko z napisom. Zdaj so ohišja univerzalna za vse vrednosti. In napis se lahko izbriše. Čas naredi svoje.radix je napisal/-a:VolkD je napisal/-a:Tudi ta je že zgodovina, Iskra takih ne dela več!
Seveda, da jih še proizvaja. Če ne točno take oblike, pa podobne.
Protoncek je napisal/-a:Jaz bi rekel, da je Darko mislil "take" glede kvalitete, ne vrednostiPo moje so današnji manjši...
radix je napisal/-a: ...Neumno je tudi domnevati, da so današnji proizvodi slabši..
radix je napisal/-a:Protoncek je napisal/-a:Jaz bi rekel, da je Darko mislil "take" glede kvalitete, ne vrednostiPo moje so današnji manjši...
Vrednost itak ne igra vloge. Velikost se tudi ne more veliko zmanjšati, saj prebojno napetost in kapacitivnost določa geometrija. Dielektrik je namreč ostal enak. Neumno je tudi domnevati, da so današnji proizvodi slabši...
Je pa res, da so nekoč vrednost označili že pri izdelavi ohišja. Po sledeh mi izgleda, kot da je na vrhu kalupa bil prostor za vstavljanje črk. Te so verjetno izgledale podobno kot za tiskarske stroje, le negativne v primerjavi z njimi.
radix je napisal/-a:Stirofleks kondenzatorji.
VolkD je napisal/-a:
Tudi ta je že zgodovina, Iskra takih ne dela več!
VolkD je napisal/-a:
Brez meritve je težko reči kaj je bolje. Lahko pa s sliko povemo kakšno je bilo včasih.
Očitno, pa je bilo pomembno kako so stvari videti. Danes je tak pogled nadomestil 0,00004€.
VolkD je napisal/-a:
Še dva Iskrina. Posebnost je, ker logo ni enak pri obeh. Pri enem je dovolj prostora, da v logo piše ISKRA, drugi ima pa to le nakazano.
VolkD je napisal/-a:
Iskrina plastična ohišja za kondenzatorje so nekaj posebnega. Znak firme in oznake so v obliki izbočene plastike. To se je finančno izšlo le ob izjemno velikih serijah. In Iskra jih je nekoč imela.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost