VolkD je napisal/-a:
Me zanima kdo od vas pozna tole elektronko ?
VolkD je napisal/-a:Me prav žalosti, da nihče ne ve kakšna elektronka je to !
Nismo vsi za vse, zato mi je CGPT v pomoč:
Žarnice modela Osram HBO 2000W/NIL 26V 67.0A SFa27-12/35 so posebne visokoenergijske žarnice, ki se običajno uporabljajo v industrijskih in znanstvenih aplikacijah, kot so:
Mikroskopija: Te žarnice se pogosto uporabljajo v svetlobnih mikroskopih, kot so fluorescenčni mikroskopi in svetlobni mikroskopi visoke ločljivosti.
Spektroskopija: V analitičnih instrumentih, kot so spektrofotometri, lahko te žarnice zagotovijo močno in stabilno svetlobo, potrebno za analizo vzorcev.
Litografija: Uporabljajo se lahko tudi v postopkih litografije, na primer pri izdelavi čipov, kjer je potrebna natančna in močna svetloba za obsevanje fotorezistov.
Znanstveni eksperimenti: V raziskovalnih laboratorijih se lahko uporabljajo za širok spekter eksperimentalnih aplikacij, kjer je potrebna visoka intenziteta svetlobe.
Ker so to visokonapetostne in visokotemperaturne žarnice, je treba pri njihovi uporabi upoštevati ustrezne varnostne ukrepe in jih rokovati previdno.
Osram HBO 2000W/NIL 26V 67.0A SFa27-12/35
Varnostna navodila
Zaradi visoke svetilnosti, oddanega UV-sevanja in visokega notranjega tlaka svetilke lahko žarnice HBO uporabljate samo v zaprtih in posebej oblikovanih ohišjih. Če žarnica poči, se sprošča živo srebro. Upoštevati je treba posebna varnostna pravila. Dodatne informacije o tem so na voljo na zahtevo ali pa si oglejte priloženo pakiranje ali navodila za uporabo.