Oh seveda, pri kitajcih se najde marsikaj, zagotovo... ampak ko varovalka crkne in multimeter rabiš uporabljat takoj, je včasih improvizacija tista, ki reši problem.
Lažja dobavljivost in cenovna ugodnost 20mm varovalk, je prevladala, 10mm potem sploh nisem naročal, 20mm varovalk je poln predal. Tudi druge alternative nisem iskal, ker 20mm varovalka zelo spodobno paše na podnožje. Tudi pri kakšnem cenenem multimetru, ki ima v originalu podnožje za 20mm, sem varovalko že spajkal, zaradi slabe kvalitete podnožja. Prednost premajhnega podnožja je, da je prispajkano varovalko lažje odstraniti.
Do sedaj sem varovalko menjal 3x in nazadnje, po menjavi varovalke in hkrati še baterij, je multimeter odpovedal poslušnost na ohmskem in AC območju
Ko se je pred nekaj dnevi pričelo deževno vreme sem multimeter odprl in natančno pregledal in našel packo spajke, ki je očitno kapnila s konice, ko sem menjal varovalko. Packo na fotki lahko opazite desno spodaj na vezju tok pod čipom. K sreči je packa šla z lahkoto stran s pinceto, brez poškodb in posledic, multimeter spet deluje normalno na vseh območjih
Baterije kar trajajo in trajajo, multimetra ne ugašam, saj se zna sam, prižge se s pritiskom na tipko SEL (select), ni potrebno obračanje preklopnika.
Čeprav je multimeter majhen in poceni, ko je prišel ven je bil cca 13eur, sedaj so že najmanj 2x te cene, je neverjetno hiter in točen. V primerjavi s 4 3/4 digit Hameg HM8012 sploh ne zaostaja, do 6V napetost na 3 decimalke, torej 1mV resolucija, za meritev celic baterij odlično. Dober tudi na ostalih območjih, za natančne meritve vedno preverjam z vsaj 2 ali 3 različnimi v višjem rangu.