Razvlažilec napaka E3

Tu bomo pisali kako smo in kako popravljamo stvari, ki nam zaidejo pod roke. Zabeležite vse uspele stvari, če niso ravno uspele, pa tudi, da bomo vedeli kako se v bodoče temu izogniti.

Razvlažilec napaka E3

OdgovorNapisal/-a zanka » 02 Apr 2024, 20:14

Znanec ima okvarjen razvlažilec zraka kitajske izdelave za VidaXL (650 W 50L). Na zaslonu je navedena napaka E3, ki ni opisana v navodilih naprave. (V navodilih je navedena napaka E1 - ni tipala temperature in E2 - ni tipala vlage) Ti 2 napaki lahko sprožim z odklopom tipal iz plošče. To je fotografija plošče. (Ni povsem takšna, je v THT tehniki, vendar so priklopna mesta identična.) Označil sem mesta in elemente priklopa v okvarjenem razvlažilcu.
pl.jpg

N - ničla napajanja
F - faza 230 V
K - odvod faze na kompresor
V - odvod faze na ventilator
H - tipalo vlage
T - tipalo temperature
K - tipalo polne posode vode
P - čelna plošča
Po navodilih naprave (DEDRA DED9904), ki ima vgrajeno ploščo na tej fotografiji, naj bi bila E3 napaka tipala sobne temperature, čeprav mi ni znano, kam bi lahko bilo to tipalo na tej plošči vezano. Mogoče je element celo na tej plošči, ampak kateri...

Ker je znanec eksperimentiral, tipala polne posode vode nimam. Če vodnika razklenem, javni polno posodo. Če vodnika kratkostičim, ne javi polne posode. Na posodi je magnet, na kar sumim, da je bil na vodnikoma reed stikalo. Ne vem, mogoče pa tudi NTC. Zato me zanima, če kdo od vas ve kaj več.
Uporabniški avatar
zanka

Kraj: SI-8000
Zahvalil se je: 138 krat
Prejel zahvalo: 496 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 97

Re: Razvlažilec napaka E3

OdgovorNapisal/-a airwolf » 03 Apr 2024, 07:23

Napaka E1 Napaka senzorja izmenjevalnika Dati napravo v
popravilo

Napaka E2/E3 Napaka senzorja vlažnosti /
Napaka senzorja temperature
Dati napravo v
popravilo v cilju
menjave senzorja

Prevod je obupen, ampak morda ga lomi samo senzor.

To sem našel v navodilih na tej spletni strani.
https://dedra.pl/product-eng-38209-Buil ... L-24h.html
Rezervna plošča
https://www.ewimax.pl/product-eng-9608- ... D9904.html
LP Gašper
Uporabniški avatar
airwolf

Kraj: Kovor, Tržič, Briše pri Polhovem Gradcu
Zahvalil se je: 333 krat
Prejel zahvalo: 1567 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Razvlažilec napaka E3

OdgovorNapisal/-a zanka » 03 Apr 2024, 19:15

Da, do teh odgovorov sem prišel, ko sem iskal po fotografijah model plošče in ta poljska plošča je najbolj podobna plošči v "mojem" razvlaževalcu, pri čemer je v navodilih te poljske plošče (dodatno) opisana še napaka E3, vendar mi to nič ne pomaga, kajti ne vem, kam bi bil vezano to tretje tipalo v okvari, niti na tej poljski plošči, katero fotogrfijo sem priložil.

Tipalo vlage je glede na KIT komplete na Taobao HIS-06-N. Nahaja se na ploščici CH-07J-3D0A. To je edino tipalo vlage KIT kompletov na 3 vodnikih. Na tej ploščici je še SOIC-8, katerih oznak ne poznam, ampak glede na 3 vodnike, pri čemer je en DATA, smatram, da je to nek ADC.
Uporabniški avatar
zanka

Kraj: SI-8000
Zahvalil se je: 138 krat
Prejel zahvalo: 496 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 97

Vrni se na Elektronika - popravila

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost