Ko ga rabiš pa se zgodi to, da ob vklopu sicer pokaže napis Siglent, a ko bi moral po nekaj sekundah pokazati "delovno namizje" pa lahko v nedogled samo občuduješ napis proizvajalca.
Ostane zamrznjen, mogoče celo zaciklan v POST začetni proceduri.
Sicer ne gori voda, ker imam še dva analogna osciloskopa na backup polici.
Nekaj sem sicer poguglal in izvedel, da se to kar dogaja. Ne samo mojemu modelu.
Velikokrat pomaga že ene vrste "hw reset", da ob vklopu hitro pritiskaš na "Math" tipko, a v mojem primeru to ni uspešna telovadba. Niti na drugih orodjih, torej s kombinacijami nekih drugih tipk.
Ali obstaja kakšna nedokumentirana kombinacija tipk ob vklopu, da se naloži nov firmware ali izvede reset na tovarniške nastavitve? Zadnji firmware imam preventivno na USB ključku a v navodilih se ga inštalira seveda preko menuja, a kaj ko ga ne ugledam.
Pomagal naj bi nek sw na USB ključku. Zasledil sem več imen:
USB firmware reset tool, USB recovery package, System recovery by U-disk...
Če je imel kdo podobne težave ali poseduje celo ta sw program, ki naj bi se ob vklopu nekako zagnal/bootal iz USB ključka, bi se priporočal za test, če bo delovalo.
Samo ne vem, koliko časa je USB port ob vklopu aktiven. Tako sprednji kot zadnji. Npr. program EasyScopeX ne zazna osciloskopa, če ga priključim preko USB kabla na PC. Očitno vse skupaj zamrzne še predno se aktivira USB port.
Sem mu iz firbca tudi pogledal notranje organe pa so videti vsi tovarniško novi, brez vidnih anomalij, skratka Siglent pacient, ki je trenutno v komi, je odličen kandidati za darovalca organov.
Napajalnik daje od sebe kar nekaj različnih napetosti, napetostni regulatorji na plati pa vsi od sebe dajo prave napetosti.
Zelena ledica na glavni plati ob zaciklanju utripne z enim kratkim in enim dooolgim utripom, ki se ponavljata v nedogled.
...
Če ima še kdo kakšnega asa v rokavu naj se kar pohvali.