Kako si pa izmeril kondenzatorje? Si izmeril ESR ?hando je napisal/-a:Skratka, jaz sem bil 100% prepričan, da je kak kondenzator fuč in da je to to. Odprem lepo vse, razstavim..... in en kondenzator je res zgledal čuden.... ga zamenjam in ista pesem. Potem sem dal vse kondenzatorje ven, jih premeril - so bili ok - in sem jih dal nazaj. Torej to ni to.
hando je napisal/-a:C803 pomojem ni, ne vem, dvomim, da bi tako mejhn kondenzator imel kako veliko vlogo, niti ne izgleda slab... vrednost je pa 10V 16uF..... C310 je pa že zamenjan. To je tisti, ki je čudno izgledal.
hando je napisal/-a:Ja sam te solid kondenzatorji redko failajo, ne?
hando je napisal/-a:C803 pomojem ni, ne vem, dvomim, da bi tako mejhn kondenzator imel kako veliko vlogo, niti ne izgleda slab... vrednost je pa 10V 16uF..... C310 je pa že zamenjan. To je tisti, ki je čudno izgledal.
VolkD je napisal/-a:A si tiste tri elektrolite menjaval ti, ali je bil to kdo že pred teboj ?
PPG78 je napisal/-a:To "pumpanje" ON/OFF je ponavadi stvar napajalnika, pomeni da ga nekaj muči in gre v safe mode (OFF) ter potem čez en čas naredi auto-restart (ON) če bi bila napaka odpravljena bi speljali, ker ni smo pa v krogu ... Ali je prevelika poraba ali pa povratna vezava ne deluje, če imaš pri roki zamenjaj še IC102 - optosklopnik, če nimaš takšnega kot je notri je ponavadi vsak z istim pinoutom dober. Preveri še R108 če je dober, glede na nizko vrednost mislim da z njim čip meri tok skozi FET, če je upor prekinjen (se zgodi) mu manjka informacija in se verjetno ustavi.
LP, Peter
JernejL je napisal/-a:PPG78 je napisal/-a:To "pumpanje" ON/OFF je ponavadi stvar napajalnika, pomeni da ga nekaj muči in gre v safe mode (OFF) ter potem čez en čas naredi auto-restart (ON) če bi bila napaka odpravljena bi speljali, ker ni smo pa v krogu ... Ali je prevelika poraba ali pa povratna vezava ne deluje, če imaš pri roki zamenjaj še IC102 - optosklopnik, če nimaš takšnega kot je notri je ponavadi vsak z istim pinoutom dober. Preveri še R108 če je dober, glede na nizko vrednost mislim da z njim čip meri tok skozi FET, če je upor prekinjen (se zgodi) mu manjka informacija in se verjetno ustavi.
LP, Peter
Se strinjam, rekel bi da je mogoce nekje en sibek kratek stik, zato bi bil dober test z lab. napajalnikom, lahko je problem tudi v kaksnem keramicnem kondenzatorju.
Hando: si preveril tudi elektrolite na kontroler plati?
JernejL je napisal/-a:Kitajci IO boardu rečejo "t con board".
Lahko poskusiš tudi srečo z https://www.reddit.com/r/TVRepair/
VolkD je napisal/-a:Bi bilo zanimivo poizkusiti ta čip s čim hladiti in tako videti ali bi delovalo dlje
hando je napisal/-a:...Zdaj sem postavil vse skupaj na balkon, kjer je verjetno 0°C in se ne ugaša več. Zanimivo.
DusanK je napisal/-a:Sem mislil, da se led panel napaja iz napajalne plate (power board) pa vidim, da se iz glavne plate (main board), konektor P300.
Če pogledam info panela se ledice futrajo z okoli 40V.
Če je kakšna zanič lahko kontroler za backlight glede na tipanje spremembe toka to izklaplja.
Je pa čudno, da se pri tem izklaplja tudi power ledica, ki bi morala vseskozi goreti ali vsaj utripati kot koda napake.
Imaš led panel z gumbi priklopljen na P201, ki je pa power plati? Potem se seseda tudi 3V3 linija.
Malo poglej, če je IC200 (8839AMP-C), ki je dvojni ldo regulator, zadolžen za 3V3. Pomeri takrat, ko monitor dela, kakšno napetost da na obeh izhodih.
Ko se ekran izklopi poglej, če je napajanje za ta čip še prisotno in kaj da na izhodu vem.
Če napajanje čipa ga ni potem išči nazaj, od kje se napaja ta čip. Če napetost na tem čipu je potem lahko on heca.
p.s.
Si prispajkal nazaj smd kondenzator, C803 (10uF/16V), ker na zadnji fotki ga (še) ni.
eldi2011 je napisal/-a:A si poskusil na drugem računalniku ?
A imaš fotografije prej/potem ?hando je napisal/-a:Evo, dobil sem zamenjavo za IC202. Sem zamenjal, pa je isto kot prej. Ahhh nimam sreče.
hando je napisal/-a:Evo, dobil sem zamenjavo za IC202. Sem zamenjal, pa je isto kot prej. Ahhh nimam sreče.
Vrni se na Elektronika - popravila
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost