s5tech.net • Poglej temo - servo Longruner 17kg ne dela ... 3x

servo Longruner 17kg ne dela ... 3x

Tu bomo pisali kako smo in kako popravljamo stvari, ki nam zaidejo pod roke. Zabeležite vse uspele stvari, če niso ravno uspele, pa tudi, da bomo vedeli kako se v bodoče temu izogniti.

servo Longruner 17kg ne dela ... 3x

OdgovorNapisal/-a siljo » 08 Feb 2018, 20:56

Pozdravljeni

Kupil sem tri kose tehle servotov:
https://www.amazon.de/gp/product/B0719RRK2T/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
In mi je čudno, da noben ne dela! Sem poskusil z enim svojim servotom in dela normalno! priklop 1=- 2=+ 3=pwm (1ms - 2ms)
Čudi me tudi zakaj ima dve črni povezavi (naj bi bili - in +) ter eno belo (pwm)!
Zanimivo je, da mi krmilni signal na "beli" žici "potegne dol" na 0V, ko priklopim servo! Sem dal najprej 10k pullup upor, sedaj še 1k upor pa še vedno "potegne" na 0V!
?
ne vem kako je mogoče, da vsi trije ne delajo!??
:tappingfoot
p.s.
sem kontaktiral na Amazon.de pa po 3 dneh še nisem dobil odgovora
Uporabniški avatar
siljo
 
Prispevkov: 111
Pridružen: 19 Jan 2015, 09:24
Zahvalil se je: 17 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: servo Longruner 17kg ne dela ... 3x

OdgovorNapisal/-a VolkD » 08 Feb 2018, 21:02

:_think Ne verjamem, da bi bili vsi trije pokvarjeni.
Po moje si nekaj narobe priklopil.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27162
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5023 krat
Prejel zahvalo: 3563 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: servo Longruner 17kg ne dela ... 3x

OdgovorNapisal/-a siljo » 08 Feb 2018, 21:29

VolkD je napisal/-a::_think Ne verjamem, da bi bili vsi trije pokvarjeni.
Po moje si nekaj narobe priklopil.


Tudi jaz tako razmišljam ... samo rešitve ne poznam!
Uporabniški avatar
siljo
 
Prispevkov: 111
Pridružen: 19 Jan 2015, 09:24
Zahvalil se je: 17 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: servo Longruner 17kg ne dela ... 3x

OdgovorNapisal/-a VolkD » 08 Feb 2018, 21:33

Da bi pa kaj noter v škatlo povohal in pogledal kam katera žica gre, se pa ne da?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27162
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5023 krat
Prejel zahvalo: 3563 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: servo Longruner 17kg ne dela ... 3x

OdgovorNapisal/-a Carko » 08 Feb 2018, 21:48

Pa si probal tudi obrniti žice?
Carko
 
Prispevkov: 1623
Pridružen: 10 Jan 2015, 01:46
Zahvalil se je: 92 krat
Prejel zahvalo: 341 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 94

Re: servo Longruner 17kg ne dela ... 3x

OdgovorNapisal/-a DusanK » 08 Feb 2018, 21:53

Konektor obrni za 180°. Srednji naj bi bil Vcc.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2223
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 587 krat
Prejel zahvalo: 1067 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 183

Re: servo Longruner 17kg ne dela ... 3x

OdgovorNapisal/-a siljo » 08 Feb 2018, 22:14

VolkD je napisal/-a:Da bi pa kaj noter v škatlo povohal in pogledal kam katera žica gre, se pa ne da?


sem seveda probal vse variante!
No sedaj sem odprl .... je očitno standardna vezava (minus in plus in nato signal) in sem drugače normalno priklopil!
Čudno mi je to, da je na vhodu, ko pride signal .... direktno povezano na bazo transistorja J3Y https://www.zahranvane.com/download/S8050.pdf.3d9e9d17e0eb11df38de344989ecc805
Nobenega predupora .... zdajle nimam časa preverjati zadevo ..... javim...
Uporabniški avatar
siljo
 
Prispevkov: 111
Pridružen: 19 Jan 2015, 09:24
Zahvalil se je: 17 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: servo Longruner 17kg ne dela ... 3x

OdgovorNapisal/-a siljo » 11 Feb 2018, 14:33

zrihtal zadevo!
Logična 0V je bila cca 500mV in je bilo očitno preveč visoko! In druga zadeva, ki je zelo pomembna, pa si nisem mislil da je:
napajalna napetost mora biti vsaj 6.3V, drugače ne dela! Zgornja normalna napetost je 7.4V, čeprav gre verjetno še višje..... nočem pa preizkusiti! :) Pri ostalih podobnih servotih je napajalna nekoliko nižja!
Uporabniški avatar
siljo
 
Prispevkov: 111
Pridružen: 19 Jan 2015, 09:24
Zahvalil se je: 17 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: servo Longruner 17kg ne dela ... 3x

OdgovorNapisal/-a KBorisK » 13 Feb 2018, 09:41

ja, v opisu je :

Operating voltage: 6-7.4v
KBorisK
 
Prispevkov: 184
Pridružen: 02 Mar 2015, 11:58
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 46 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 9


Vrni se na Elektronika - popravila

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost