Deluje čisto ok za domače potrebe oz. za prototipe. Hitrost tiska paste s šablono in polaganja komponent je neprimerno višja kot ročno spajkanje 100+ 0402 komponent. To se zelo pozna pri malih serijah. Še cenejša in mogoče celo bolj enostavna za doma je grelna plošča (je pa res, da bodo vezja verjetno bolj "pečena", pri pečici je cikel ca. 5min).
Pri meni neke zelo hude razlike v temperaturi ni, je pa neroden design hladilnega ventilatorja, ker pri meni delu pečice dvigne temperaturo delu pa spusti (pomojem zaradi oblike kovinske rešetke, je pa res da v drugih člankih o pečici tega nisem zasledil). Zaradi tega sem nameril ca. 5-10C razlike. Problem IR pečice je seveda tudi v tem, da se bodo nekatere komponente bistveno bolj segrele kot druge (zaradi barve). Razdalja do žarnic in podlaga pod PCB, delno pa tudi velikost vpliva na temperaturo vezja (zaradi podlage lahko hitro dobiš 20C odstopanja).

če uporabljaš Pb ali low temp pasto ti te razlike ne vplivajo prav veliko. Bolj problem so lead free paste, kjer je med spajkalno temperaturo in max temperaturo integriranih vezij le še nekaj stopinj razlike.
Tale dražja pečica mislim, da ima tudi mešalnik zraka znotraj pečice, to bi pomojem precej izboljšalo temperaturne razlike, saj potem pečica delno deluje tudi preko toplega zraka. Pa kar je zelo prikladno ima priklop za odvod zraka. T962 po spajkalnem ciklu dim izpusti kar v prostor