Bom poslikal mojega.S55RU je napisal/-a:Še slike, ker iz opisa najbrž ni nikomur jasno kje imam probleme.
Bom poslikal mojega.S55RU je napisal/-a:Še slike, ker iz opisa najbrž ni nikomur jasno kje imam probleme.
S55RU je napisal/-a:Glede problema 1:
S plastičnim gladkim delom ima fi 23 mm. Preveč, ne gre v luknjo fi 20 mm.
Brez plastičnega dela ima fi 18 mm (rob plastičnih navojev)-preohlapno v luknji, vijak ne more stisniti toliko.
Rešitve? Povečat luknjo v nosilcu (ne, itak je plan iti na proxxon), zamenjati vrtalnik (zaenkrat še ni v planu), zbrusiti iz 23 mm na 20 mm ali z izolircem spraviti iz 18 mm na 20 mm?
Zaenkrat mi zadnja rešitev še najbolj diši.
Sveder za M4 se mi je skrhal.Jakey je napisal/-a:lahko bi bili vsi vijaki M4(razen tistih 2, ki držita steber pokonci in tistega ki drži ležaj), nihče ne ve, zakaj se je avtor odločil drugače. Upam da ne samo zato, da ploščica ne more biti narobe obrnjena)
Hmmm,... pa saj so luknje že izvrtane, videt kam kaj paše pa tudi ni umetnost.S55RU je napisal/-a:Glede vijakov se že preveč komplicira, do te ugotovitve kje je M4 in kje M5 sem prišel že sam.
To je zato, da se gravirano ploščico ne more dati narobe.S55RU je napisal/-a:Vzrok za M5 vijak je pa zanimiv, VolkD dober izgovor.
Drži, spremljam.S55RU je napisal/-a:V glavnem, ker vem da vsaj Volka zanima kako napreduje moj nosilec
Jaz pa mislim, da je najbolje, da začneš spremljat, če kdo kje prodaja proxona.S55RU je napisal/-a:1) Adapter, ki mi ga je ustvaril Jakey, ne sede lepo na vrtalnik, zato ga čaka "popravni izpit", tokrat z vrtalnikom na drugi strani mize.
Auč! No ja, tole je pač test za živce. Vendar, če se ti je ena zgubila bodo težave. Voziček bo težko vozil brez zatikanj. No pa ni tako hudo, kroglice se lahko tudi kupi, sicer ne vem več kje sem jih kupil, a mislim, da v KOTAL-u v Ljubljani.S55RU je napisal/-a:2) Če se nekdo (beri jaz) preveč igra z vozičkom, lahko voziček "iztiri" iz vodila. Seveda ne sam od sebe, sem imel kar sam prste vmes. Pri utirjanju pa so šle kroglice na potep. No, še več pa pri vstavljanju kroglic nazaj v voziček. Posledično imam sedaj 6 kroglic na mizi in vsaj eno kroglico izgubljeno na tleh. Ter zelo trd voziček, ki ga vzmet ne more vrniti na izhodiščni položaj. No, to sva z Jakeyem preko ZS že predebatirala kako ga popraviti, manjka samo še izvedba v praksi (v teoriji je enostavno, v praksi so pa "pisane marjetice", 3 ali več: naj gre v 3 P* M*)
S55RU je napisal/-a:Jakey, saj lahko poveš da debatirava o mojem "stroju".
Drži, ta zna kar nagajat. Ampak en udarec s točkalom, tik ob vijaku, reši vse probleme. Mogoče je malo trxy, a v resnici ni nič posebnega. Če vam je škoda tega udarca, si lahko privoščite loctite.S55RU je napisal/-a:Glede odvijanja vijakov, bolj mi je kritičen M5 vijak, ki se odvija. Ter nosilec krogle na ročici (tisti odrez pod kotom ni ravno posrečen patent, po mojem mnenju).
S55RU je napisal/-a:2) Če se nekdo (beri jaz) preveč igra z vozičkom, lahko voziček "iztiri" iz vodila. Seveda ne sam od sebe, sem imel kar sam prste vmes. Pri utirjanju pa so šle kroglice na potep. No, še več pa pri vstavljanju kroglic nazaj v voziček. Posledično imam sedaj 6 kroglic na mizi in vsaj eno kroglico izgubljeno na tleh. Ter zelo trd voziček, ki ga vzmet ne more vrniti na izhodiščni položaj. No, to sva z Jakeyem preko ZS že predebatirala kako ga popraviti, manjka samo še izvedba v praksi (v teoriji je enostavno, v praksi so pa "pisane marjetice", 3 ali več: naj gre v 3 P* M*)
Po dovolj malo, da jih moraš vzeti vsaj ene 200, da daš zanje kak €. Je pa prav, da zamenjaš vse, ne pa da dodaš samo tri nove.S55RU je napisal/-a:Hmm, po koliko pa so kroglice? Da ni minimalna količina par tisoč in cena višja od novega vozička? Jakey, imaš možnost preveriti za dodatne kroglice (proti plačilu seveda)?
VolkD je napisal/-a:Kroglice dobiš v Kotal na Viču.
S55RU je napisal/-a:Volk, menjava vseh je verjetno malo brezvezna, glede na opravljeno delo. Saj so največ razdalje naredile, ko so se valjale po mizi
No Jakey je stvar zapakiral in ko jo prejmem po pošti, sledi končna montaža na moj stroj (stroj na slikah je Jakeyev, ker sem mu poslal le minimalno potrebne stvari-on pa je preveril delovanje na njegovem nosilcu). Bom poslikal končno montažo in reševanje zadnjih težav (odvijanje vijakov).
Hvala Jaka.
Škatlica za svedre in ena škatla iz katere boš lahko izbiral te čaka pri meni. Bo sigurno hitreje.S55RU je napisal/-a:Hvala Jakeyu in Volku za uspešno izpeljan projekt-sedaj pa na aliexpress/ebay po en komplet svedrov (obstoječi so že zelo skrajšani/beri zlomljeni), nato pa veselo na delo.
Vrni se na Izdelava tiskanega vezja v domači delavnici
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost