DIY vrtalnik za TIV

Kako in kaj na tem področju vse lahko naredimo doma. Izdelava tiskanega vezja je lahko že mala umetnost.

Re: DIY vrtalnik za TIV

OdgovorNapisal/-a VolkD » 18 Mar 2021, 21:53

S55RU je napisal/-a:Še slike, ker iz opisa najbrž ni nikomur jasno kje imam probleme.
Bom poslikal mojega.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 19415 krat
Prejel zahvalo: 10062 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 251

OdgovorNapisal/-a S55RU » 18 Mar 2021, 22:09

Knakerja nimam, s kladivom ni šlo (me je bilo tudi rahlo strah glede pravokotnosti oziroma vzporednosti, da ne sesujem ležaja), primež pa se je obnesel. Seveda le ta veliki primež, mali je hotel popustiti.
Glede označenih vijakov, kakšna pripomba?

Ter še glavni 2 težavi:
1) Luknja za proxxon je fi 20 mm. Ampak moj vrtalnik ni (še proxxon) in bi rabil luknjo fi 23 mm (oziroma fi 18 mm, če odstranim plastični del na vrtalniku). Preveč za nastavljanje na tem nosilcu. Bom sicer poskusil 18 mm oblepiti s kakšnim izolir trakom, da pridem na 20 mm. Itak bo to kratkotrajna rešitev, ker dvomim da bo ta vrtalnik primeren za vrtanje (oplet glave) in je srednjeročno planirana menjava s proxxonom (srednjeročnost ni časovno definirana).
2) Vodila in voziček. Linki, ki so se pojavljali v času gradnje so nedelujoči z izjemo enega. O vodilih pa nimam pojma, kaj sploh kaj pomeni. Kaj naj sploh iščem, menda sta 2 vrsti vodil za ta projekt? FR nekaj in HR nekaj? Lahko kdo da dober in delujoč link za ugodno ponudbo? Ali pa komu celo ostaja kakšno primerno vodilo z vozičkom in bi ga bil pripravljen prodati (za primerno ceno seveda)?
Uporabniški avatar
S55RU

Kraj: Posočje
Zahvalil se je: 156 krat
Prejel zahvalo: 94 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 11

OdgovorNapisal/-a S55RU » 18 Mar 2021, 22:26

Glede problema 1:
S plastičnim gladkim delom ima fi 23 mm. Preveč, ne gre v luknjo fi 20 mm.
20210318_221200.jpg

Brez plastičnega dela ima fi 18 mm (rob plastičnih navojev)-preohlapno v luknji, vijak ne more stisniti toliko.
20210318_221316.jpg

Rešitve? Povečat luknjo v nosilcu (ne, itak je plan iti na proxxon), zamenjati vrtalnik (zaenkrat še ni v planu), zbrusiti iz 23 mm na 20 mm ali z izolircem spraviti iz 18 mm na 20 mm?
Zaenkrat mi zadnja rešitev še najbolj diši.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
S55RU

OdgovorNapisal/-a VolkD » 18 Mar 2021, 22:48

Začasna rešitev,... s 3D tiskalnikom natisni cel nosilec, ki naj ima tokrat luknjo fi23.
Ne spominjam se točno, a mislim, da je nekje v temi stl datoteka tudi tega nosilca.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 18 Mar 2021, 22:57

Ne najdem,.... bo pa dvakrat,...

nosilec1.rar

Fi popraviš na 23mm in potem lahko na 3D printer narediš. Je pa zaradi togosti treba dat infil na 100%.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Jakey » 19 Mar 2021, 00:20

S55RU je napisal/-a:Glede problema 1:
S plastičnim gladkim delom ima fi 23 mm. Preveč, ne gre v luknjo fi 20 mm.
20210318_221200.jpg

Brez plastičnega dela ima fi 18 mm (rob plastičnih navojev)-preohlapno v luknji, vijak ne more stisniti toliko.
20210318_221316.jpg

Rešitve? Povečat luknjo v nosilcu (ne, itak je plan iti na proxxon), zamenjati vrtalnik (zaenkrat še ni v planu), zbrusiti iz 23 mm na 20 mm ali z izolircem spraviti iz 18 mm na 20 mm?
Zaenkrat mi zadnja rešitev še najbolj diši.

Problem 1:
Imaš enak problem kot sem ga imel jaz pred 3 meseci. Pa sem postružil novo matico, na mero.
Če želiš, jo tudi tebi.

Problem 2:
Na ebayu lahko najdeš pod Item number 164304709760. Zakaj ne prilepim linka? Ker je prodajalec oglas umaknil. Išči pod "
Machifit HGR15 100-1200mm Linear Rail Guide W/HGH15CA Linear Block CNC Parts New". Dolžina naj bo 200-250mm, po možnosti z vozičkom na vodilu (ne ločeno).
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 291 krat
Prejel zahvalo: 419 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 1

OdgovorNapisal/-a S55RU » 19 Mar 2021, 21:52

Darko, hvala. Ampak trenutno mi Jakey-eva rešitev malo bolj diši, še posebej ob predpostavki da nimam niti stružnice, niti 3D printerja.
Jakey, se dogovoriva preko ZS.
Uporabniški avatar
S55RU

OdgovorNapisal/-a S55RU » 19 Mar 2021, 22:28

Glede vodila z vozičkom, to bi bilo OK? 200 mm. Ali obstaja kaj boljšega/cenejšega? Ali sploh ni dobro? Z ebayem nimam izkušenj, le z aliexpressom. Bom pa naročal preko kolega, samo rabim link.

https://www.ebay.de/itm/Machifit-HGR15-100-1200mm-Linear-Rail-Guide-with-HGH15CA-Linear-Rail-Guide/324478786962?hash=item4b8c715d92:g:SLoAAOSwSQpgIFPL
Uporabniški avatar
S55RU

OdgovorNapisal/-a VolkD » 19 Mar 2021, 22:51

200mm je čisto v redu. Tudi cena se mi zdi v redu. Pa z Nemčije boš dobil dokaj hitro.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Jakey » 07 Apr 2021, 16:47

Morda nekomu v pomoč.
Sicer je že dosti mimo, pa še vedno se najde kdo, ki nima sestavljenega vrtalnega stroja in ne ve kako točno gredo vijaki.

(lahko bi bili vsi vijaki M4(razen tistih 2, ki držita steber pokonci in tistega ki drži ležaj), nihče ne ve, zakaj se je avtor odločil drugače. Upam da ne samo zato, da ploščica ne more biti narobe obrnjena)
Zadnjič spremenil Jakey, dne 07 Apr 2021, 17:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey

OdgovorNapisal/-a VolkD » 07 Apr 2021, 16:55

Jakey je napisal/-a:lahko bi bili vsi vijaki M4(razen tistih 2, ki držita steber pokonci in tistega ki drži ležaj), nihče ne ve, zakaj se je avtor odločil drugače. Upam da ne samo zato, da ploščica ne more biti narobe obrnjena)
Sveder za M4 se mi je skrhal.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a S55RU » 07 Apr 2021, 21:02

Jakey, saj lahko poveš da debatirava o mojem "stroju".

Glede vijakov se že preveč komplicira, do te ugotovitve kje je M4 in kje M5 sem prišel že sam. In imam prav obrnjeno (saj v luknjo M5 že spraviš M4 vijak, ki ne drži nič. Obratno pa ne gre). Očitno imava šum v komunikaciji, saj oba ves čas razlagava isto stvar. :D
Čeprav si se pa res potrudil s skico in morda bo komu še koristila. Vzrok za M5 vijak je pa zanimiv, VolkD dober izgovor. :_bow
Čeprav Kitajci bi temu rekli poka-yoke dizajn (ali so bili to Japonci?) in bi to drago računali. Ampak pri njih bi bil vsak vijak drugačen, ne le eden.

V glavnem, ker vem da vsaj Volka zanima kako napreduje moj nosilec (Jakey je že seznanjen s situacijo preko ZS):
Dva problema sta nastala:
1) Adapter, ki mi ga je ustvaril Jakey, ne sede lepo na vrtalnik, zato ga čaka "popravni izpit", tokrat z vrtalnikom na drugi strani mize.
2) Če se nekdo (beri jaz) preveč igra z vozičkom, lahko voziček "iztiri" iz vodila. Seveda ne sam od sebe, sem imel kar sam prste vmes. Pri utirjanju pa so šle kroglice na potep. No, še več pa pri vstavljanju kroglic nazaj v voziček. Posledično imam sedaj 6 kroglic na mizi in vsaj eno kroglico izgubljeno na tleh. Ter zelo trd voziček, ki ga vzmet ne more vrniti na izhodiščni položaj. No, to sva z Jakeyem preko ZS že predebatirala kako ga popraviti, manjka samo še izvedba v praksi (v teoriji je enostavno, v praksi so pa "pisane marjetice", 3 ali več: naj gre v 3 P* M*)

Brez naslova.jpg
Uporabniški avatar
S55RU

OdgovorNapisal/-a VolkD » 07 Apr 2021, 21:56

S55RU je napisal/-a:Glede vijakov se že preveč komplicira, do te ugotovitve kje je M4 in kje M5 sem prišel že sam.
Hmmm,... pa saj so luknje že izvrtane, videt kam kaj paše pa tudi ni umetnost.

S55RU je napisal/-a:Vzrok za M5 vijak je pa zanimiv, VolkD dober izgovor. :_bow
To je zato, da se gravirano ploščico ne more dati narobe.
S55RU je napisal/-a:V glavnem, ker vem da vsaj Volka zanima kako napreduje moj nosilec
Drži, spremljam.

S55RU je napisal/-a:1) Adapter, ki mi ga je ustvaril Jakey, ne sede lepo na vrtalnik, zato ga čaka "popravni izpit", tokrat z vrtalnikom na drugi strani mize.
Jaz pa mislim, da je najbolje, da začneš spremljat, če kdo kje prodaja proxona.

S55RU je napisal/-a:2) Če se nekdo (beri jaz) preveč igra z vozičkom, lahko voziček "iztiri" iz vodila. Seveda ne sam od sebe, sem imel kar sam prste vmes. Pri utirjanju pa so šle kroglice na potep. No, še več pa pri vstavljanju kroglic nazaj v voziček. Posledično imam sedaj 6 kroglic na mizi in vsaj eno kroglico izgubljeno na tleh. Ter zelo trd voziček, ki ga vzmet ne more vrniti na izhodiščni položaj. No, to sva z Jakeyem preko ZS že predebatirala kako ga popraviti, manjka samo še izvedba v praksi (v teoriji je enostavno, v praksi so pa "pisane marjetice", 3 ali več: naj gre v 3 P* M*)
Auč! No ja, tole je pač test za živce. Vendar, če se ti je ena zgubila bodo težave. Voziček bo težko vozil brez zatikanj. No pa ni tako hudo, kroglice se lahko tudi kupi, sicer ne vem več kje sem jih kupil, a mislim, da v KOTAL-u v Ljubljani.
Pri sestavljanju je pa tako, da ,...hja ...u 3pm!
Samo tudi u 3PM ne bo šlo brez masti ! Tole je bil dober hint, upoštevaj ga.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Jakey » 08 Apr 2021, 11:29

S55RU je napisal/-a:Jakey, saj lahko poveš da debatirava o mojem "stroju".

Nisi bil ti tarča tega komentarja, ampak kdorkoli, ki stroja še ni sestavil, pa bi lahko imel probleme s tem/ima probleme s tem.

Pa tudi, matice za pritrditev vzmeti imaš zavite v napačno smer. To so t.i. kontramatice, in se uporabljajo zato, da se stisne vijak, da se ti le-ta nebo odvil. Glej priponko.
Vijak zaviješ v aluminijast komad do konca, nato pa matico poskušaš "odviti iz vijaka" do te mere, da naleže na aluminijast kos. Tam ga malo zategneš in vijaka neboš odvil.
Vzmet ne potrebuje fiksiranja levo-desno, saj ni sile, ki bi jo premikala sem ter tja ali pa jo hotelo sneti.

@darko: zaradi matice, ki ne paše se ne splača kupovati novega vrtalnega stroja, to bi bila čista potrata. To matico sem postružil skorajda na pamet - dobil sem sliko vrtalnika ter sliko navoja (ki je sicer precej neuporabna stvar), ter izmere. Navoj ni bil izmerjen po šabloni, premer je tudi vprašljiv. Ampak ker je stroj zgledal dokaj podoben mojemu (tudi po karakteristikah), sem predvideval, da bo matica enaka kot za mojega. In tudi je, ampak ker je to 1. brizgana plastika, 2. stroj ni nov in 3., najpomembnejše, izdelan na kitajskem, je skorajda za pričakovati, da nebo sedlo eno na drugo v prvo. Lahko bi naredil matico dosti večjo, pa bi sigurno šla na njega, ampak se ne dela tako, saj bi bil tukaj že drug problem.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey

OdgovorNapisal/-a S55RU » 08 Apr 2021, 19:53

Glede vijakov in matic sem opazil pri Volkovih slikah, kako morajo biti zatisnjene. Čeprav iz prvih izkušenj mi kontramatice na vijakih vzmeti sploh ne zgledajo potrebne. Saj tu ni nobenih sil na vijake, da bi jih odvijalo.

Bi bilo potrebno pa malo skrajšati vijake, mi delujejo predolgi. Je pa res, da je moj nosilec še provizorično zatisnjen-ker sem predvidel, da ga bom še odvijal.

Glede odvijanja vijakov, bolj mi je kritičen M5 vijak, ki se odvija. Ter nosilec krogle na ročici (tisti odrez pod kotom ni ravno posrečen patent, po mojem mnenju).
Uporabniški avatar
S55RU

OdgovorNapisal/-a VolkD » 08 Apr 2021, 20:02

S55RU je napisal/-a:Glede odvijanja vijakov, bolj mi je kritičen M5 vijak, ki se odvija. Ter nosilec krogle na ročici (tisti odrez pod kotom ni ravno posrečen patent, po mojem mnenju).
Drži, ta zna kar nagajat. Ampak en udarec s točkalom, tik ob vijaku, reši vse probleme. Mogoče je malo trxy, a v resnici ni nič posebnega. Če vam je škoda tega udarca, si lahko privoščite loctite.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a S55RU » 08 Apr 2021, 20:17

To so manjši problemi, ki se jih bo reševalo kasneje, ko se reši glavna dva problema. Sem sicer pristaš loctite za takšne težave, čeprav tudi točkalo ni slaba rešitev.
Uporabniški avatar
S55RU

OdgovorNapisal/-a Jakey » 13 Apr 2021, 14:15

S55RU je napisal/-a:2) Če se nekdo (beri jaz) preveč igra z vozičkom, lahko voziček "iztiri" iz vodila. Seveda ne sam od sebe, sem imel kar sam prste vmes. Pri utirjanju pa so šle kroglice na potep. No, še več pa pri vstavljanju kroglic nazaj v voziček. Posledično imam sedaj 6 kroglic na mizi in vsaj eno kroglico izgubljeno na tleh. Ter zelo trd voziček, ki ga vzmet ne more vrniti na izhodiščni položaj. No, to sva z Jakeyem preko ZS že predebatirala kako ga popraviti, manjka samo še izvedba v praksi (v teoriji je enostavno, v praksi so pa "pisane marjetice", 3 ali več: naj gre v 3 P* M*)

Uspelo mi je vstaviti kroglice brez večjih problemov, a je druga težava - ni vseh kroglic, manjka jih precej - 6.

Tudi postružena matica je čisto okej za brusilnik, problem je bil v zjebanem navoju na vrtalniku - imel je prisiljenega v 2. ovoju, pa sem ga odbrusil toliko, da se lahko na roke navije gor matico, kot tudi sname.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey

OdgovorNapisal/-a VolkD » 13 Apr 2021, 14:16

Kroglice dobiš v Kotal na Viču.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a S55RU » 13 Apr 2021, 17:11

Hmm, zveni enostavno popravilo. Ja, navoj priznam da je bil res čuden. Ne vem, kako nisem pomislil na brušenje plastike. Prej bi brusil kovinski adapter (priznam, malo sem ga pobrusil, a si nisem upal dalje).

Glede kroglic pa, 6 kroglic sigurno nisem izgubil. Ne bom trdil, da sem našel vse, ampak po spominu sta mi 2 padli na tla. Eno sem našel takoj, eno pa šele na dan pakiranja. Ter kroglice na mizi. Skupaj 7, ki si jih vstavil. In praviš, da jih manjka še 6. Ta stvar mi diši na situacijo, da so kroglice manjkale že na začetku, kajti 6 izgubljenih kroglic je preveč. Za 1 do 2 ne rečem, 6 pa ni šans. In res je bil voziček že na začetku dokaj trd (težko rečem ali je bil pretrd ali ne, ker nimam izkušenj z njimi-a na poteg mi je deloval trd. Po mojem "posegu" pa je bil še bolj).
Hmm, po koliko pa so kroglice? Da ni minimalna količina par tisoč in cena višja od novega vozička? Jakey, imaš možnost preveriti za dodatne kroglice (proti plačilu seveda)?

Glede vstavljanja, ni treba odstraniti zelene plastike pri strani? Jaz sem jo, ker s pinceto nisem mogel dodajati kroglic direktno v utor-enostavno mi je kroglica zdrsnila iz pincete. Res pa je, da nisem uporabljal tiste plastike-distančnika. In pinceta je bila bolj koničasta.

Jakey, hvala. Prosim te, poslikaj še utirjanje vozička.
Uporabniški avatar
S55RU

OdgovorNapisal/-a VolkD » 13 Apr 2021, 17:31

S55RU je napisal/-a:Hmm, po koliko pa so kroglice? Da ni minimalna količina par tisoč in cena višja od novega vozička? Jakey, imaš možnost preveriti za dodatne kroglice (proti plačilu seveda)?
Po dovolj malo, da jih moraš vzeti vsaj ene 200, da daš zanje kak €. Je pa prav, da zamenjaš vse, ne pa da dodaš samo tri nove.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Jakey » 13 Apr 2021, 20:27

VolkD je napisal/-a:Kroglice dobiš v Kotal na Viču.

Prej ko si napisal, sem bil že na poti proti Dolgemu mostu :D

Sicer pa jih prodajajo na rafuzo, mislim da lahko vzameš tudi samo 1 kroglico, če želiš.
Cena je bila 0.09€/kos oziroma 9centov/kroglico. Vzel sem jih 20, ko sem jih vstavil kolikor je bilo potrebno, jih je bilo pa še vedno 20. Gospodična mi je, zgleda, navrgla viška. Če jih še kdo potrebuje, se jih želim znebiti tukaj.

Na spodnjih 2 slikah se vidi, kako se pravilno "vstavi" voziček na vodilo. Temu torej služi črna plastika, ki pride poleg v paketu zraven vozička, saj je namenjena temu, da se vstavi v voziček, ko se ga sname. S tem se izognemo nabiranju praha/opilkov med kroglice, kar je lahko velik problem. Tudi preprečuje, če je voziček zjahan in kroglice letijo ven same od sebe.

Za konec sem pa še S55RU dodal 2 stopperja na vodilo, spredaj in zadaj. Da nebo več prihajalo do takšnih in podobnih situacij, s snemanjem vozička :D
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey

OdgovorNapisal/-a S55RU » 13 Apr 2021, 21:33

Volk, menjava vseh je verjetno malo brezvezna, glede na opravljeno delo. Saj so največ razdalje naredile, ko so se valjale po mizi :D

No Jakey je stvar zapakiral in ko jo prejmem po pošti, sledi končna montaža na moj stroj (stroj na slikah je Jakeyev, ker sem mu poslal le minimalno potrebne stvari-on pa je preveril delovanje na njegovem nosilcu). Bom poslikal končno montažo in reševanje zadnjih težav (odvijanje vijakov).
Hvala Jaka.
Uporabniški avatar
S55RU

OdgovorNapisal/-a Jakey » 13 Apr 2021, 22:01

S55RU je napisal/-a:Volk, menjava vseh je verjetno malo brezvezna, glede na opravljeno delo. Saj so največ razdalje naredile, ko so se valjale po mizi :D

No Jakey je stvar zapakiral in ko jo prejmem po pošti, sledi končna montaža na moj stroj (stroj na slikah je Jakeyev, ker sem mu poslal le minimalno potrebne stvari-on pa je preveril delovanje na njegovem nosilcu). Bom poslikal končno montažo in reševanje zadnjih težav (odvijanje vijakov).
Hvala Jaka.

Ni res, Darko je hotel povedati, da naj bodo vse kroglice iz iste sarže, kar bi imelo tudi smisel. A če jih manjka malo število, se raje zapolni samo 1 kanal oziroma če že, 2 kanala na isti strani, nikoli vzporedno. Na tak način lahko samo pridobiš na tršem gibanju. Ampak tu je bilo čisto okej, sem samo 1 kanal zapolnil z manjkajočimi in sedaj je problem rešen, teče zelo lepo. Voziček ne pade, ampak se zelo lepo in gladko spelje.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey

OdgovorNapisal/-a S55RU » 16 Apr 2021, 23:44

Jakey se je potrudil in zadevi ekspresno rešil, zraven pa dodal še dve ploščici (na vsak konec vodila eno), ki preprečujeta iztirjenje vozička med delovanjem. Pametna in poceni nadgradnja, še posebej spodnja blokada.

Po enonočni karanteni na lokalni pošti (nezmožnost srečanja s poštarjem) je paketek danes nepoškodovan prišel v moje roke in sedaj sem napravo uspešno sestavil (pustimo še eno podrobnost za jutri-lepilo se mora še srečati s kovino na enem mestu). V glavnem, stojalo za vrtalnik je po srečanju z Jakeyem popolnoma drugačen izdelek. Teče gladko, vzmet torej lahko opravlja svoje delo. In vrtalnik je na svojem mestu in opravlja svoje delo, za poceni nadgradnjo (adapter). Točne cene nadgradnje sicer ne vem, ker mi je Jakey v kompletu izdelal še en drug nastavek, toda sigurno ceneje kot nov vrtalnik. Basetech sicer ni Proxxon, toda bolje vrabec (Basetech) v roki, kot golob (Proxxon) na strehi. Ter še nekaj novega znanja in izkušenj je v glavi, to pa tudi menda šteje.

Hvala Jakeyu in Volku za uspešno izpeljan projekt-sedaj pa na aliexpress/ebay po en komplet svedrov (obstoječi so že zelo skrajšani/beri zlomljeni), nato pa veselo na delo. Še slikca.
20210417_001922.jpg
Uporabniški avatar
S55RU

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Apr 2021, 00:28

S55RU je napisal/-a:Hvala Jakeyu in Volku za uspešno izpeljan projekt-sedaj pa na aliexpress/ebay po en komplet svedrov (obstoječi so že zelo skrajšani/beri zlomljeni), nato pa veselo na delo.
Škatlica za svedre in ena škatla iz katere boš lahko izbiral te čaka pri meni. Bo sigurno hitreje.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Jakey » 19 Jan 2024, 11:02

Ima kdo še kaj "ostankov" od tega projekta? Ali pa ga je razturil in mu nabira prah v kaki škatli?

Rabim namreč voziček, lahko tudi z vodilom vred. Tudi ležaj, stopper in tisti del, ki je za ročico, bi mi prišel prav.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey

Prejšnja

Vrni se na Izdelava tiskanega vezja v domači delavnici

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost