Praksa pravi da deluje. Je pa USB 2.0. V to kako je avtor naredil tiskano vezje se ne bom spuščal.s54mtb je napisal/-a:Tale USB zgleda malo "kr neki". Je impedanca parice OK ? Tole sploh deluje?
VolkD je napisal/-a:Ne bom. To je stvar avtorja. Razen tega se gre za linije, ki so dolge 30mm. Povsem nepomembno in nima vpliva na delovanje. Najbolj pogosta dolžina USB kabla je 50cm. Neprilagoditev te vrste v dolžini 3cm nima bistvenega vpliva na delovanje. Celo pri RF zadevah, ki gredo do več 10MHz je tako.
Kot lep primer naj navedem vse USB priključke na matičnih ploščah, ki so običajno izvedeni preko deset pinskih konektorjev (2 USB-ja) V tej točki so prilagoditve še slabše na podobni razdalji kot tukaj.
Ja USB marsikaj poje, mnogokrat pa tudi kaznuje.
Ker to ni ne moj projekt ne stvar, ki jo bom sam izdelal, edini primerek pa je že narejen, se tega ne bom lotil popravljati. Sploh pa ne znotraj te teme, ki naj bi razložila razlike med industrijsko narejenim in doma narejenim vezjem. Konkretni gerberji mi torej služijo zgolj kot material, da lahko naredim to razlago.
Nič preveč! Prav je da opozoriš in popraviš, da se vsi skupaj o tem naučimo kaj več.s54mtb je napisal/-a:No ja, pač "poklicna deformacija". Imam opravka še z veliko hitrejšimi signali, pa sem malo alergičen (morda preveč ?) na take kikse.
Vrni se na Izdelava tiskanega vezja v domači delavnici
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost