LM335 je v bistvu temperaturno odvisna zener dioda, no, tako se obnaša in tako jo lahko interpretiramo. ADJ pin je res namenjen kalibraciji, vendar nikoli nisem kalibriral s tem, sem imel prilagoditev drugače, če je bilo potrebno. Ker je LM335 umerjen v K in ne v C, je seveda za prikaz na nekem DVM potrebno ustvariti plavajočih 2,73V ali bolje 2,74V zaradi večinskega odstopanja navzgor, da bo ta DVM pravilno "human friendly" prikazal številke. Mogoče bolj uporaben je LM35, ki je umerjen v C, za prikaz negativnih temperatur mislim da je potreben pull-down upor v negativno napetost, nisem pa prepričan, ker je že nekaj mesecev, kar sem nazadnje delal s tem.
Pravkar sem opazil, da imam v predalčku samo še nekaj kosov LM335 in polno LM35, ki sem jih naročil, ker naj bi bili pogojno bolj uporabni za nekatere projekte, žal ne za negativne temperature in meritev z uC, je bolje uporabiti DS1820 družino ali LM335, če so pa v igri samo pozitivne temperature, potem pa bolj priporočam LM35 kot LM335.
LM335 mi deluje že preko 20 let 24/7 na gorilniku za predgretje, delovna temperatura je tudi preko 100stC, še noben ni crknil.

Za boljšo zanesljivost je namesto predupora smiselno uporabiti tokovni generator, npr LM334
.