satelitko je napisal/-a:Preden se zaženeš, probaj naslednje:
- sproti meri temp. v prostoru in zapri ventil talnega. Čez kak dan obrni postopek. Ti bo hitro jasno, da je še na pol stopinje too much...
napetost je napisal/-a:Pozdrav
Pri Kitajčkih sem kupil termostat za talno ogrevanje. Moti me ker je najmanjša histereza 0,5 stopinje. Če si prav razlagam je to +- 0,5 stopinje. Za talno gretje se mi zdi to preveč. Zanima me če je že kdo hekal takšen termostat, saj je verjetno vse v programu. 0,1 ali 0,2 stopnji + - bi po moji oceni bilo idealno.
Termostat bo sicer za vodno talno gretje, ja in vsak prostor bo imel svojega.
Saso je napisal/-a:Največja bedarija je imet termostate za talno gretje.
Par dni sediš pa nastavljaš pretoke na ustrezno željeno temperatuto, potem pa vse skupaj poreguliraš še s strmino in odstopom premice na zunanjo temperaturo pa imaš mir.
Talno ogrevanje je najbolje, da laufa skoz in se ne ugaša pretoka in s tem ohlaja prostora.
s53pa je napisal/-a:Saso je napisal/-a:Največja bedarija je imet termostate za talno gretje.
Par dni sediš pa nastavljaš pretoke na ustrezno željeno temperatuto, potem pa vse skupaj poreguliraš še s strmino in odstopom premice na zunanjo temperaturo pa imaš mir.
Talno ogrevanje je najbolje, da laufa skoz in se ne ugaša pretoka in s tem ohlaja prostora.
Pretoka ne prekinjam, ampak samo kompresor. Gre za sekundarni objekt - vikend. Vremenska regulacija bo projekt FAZA 2 , na popolnoma drugi platformi.
Ja, vremenska regulacija je zakon. Jo imam doma. Enkrat, ko jo prav nastaviš, dela tako, da se je ne rabiš več dotikati.
napetost je napisal/-a:Ne vem, kako naj stvar ipeljem da bo prav, zato pa kompliciram.
Kar se stroškov tiče:
en termostat je manj kot 25€
električna glava za talno gretje danfos na amazonu nekaj čez 10€, koliko vodokrogov bo pa še ne vem.
Kar se pa mešalnega ventila tiče bo pa skupaj z ćrpalko v razdelilni omari talnega gretja, tako, da bodo imeli radiatorji "nerazredčeno" vodo, polno toploto, ki je nastavljena po krivulji toplotne črpalke.
napetost je napisal/-a:Malo se oddaljujemo od mojega vprašanja
Je že kdo spreminjal program takšnim ali podobnim termostatom
GJ je napisal/-a:napetost je napisal/-a:Malo se oddaljujemo od mojega vprašanja
Slabo si ti tole predstavljaš...![]()
Dostop do programske kode je ponavadi (vedno) zaščiten! Zaščite se ne da, kar tako zaobiti...
Verjetno niti ne veš kateri mikrokontroler ima termostat vgrajen!
Torej, kaj bi ti spreminjal?
LPGJ
s53pa je napisal/-a:Morda sem slep, saj ne najdem. Me prosim razsvetliš in mi pokažeš, kje piše, da je histerija 0,5°C?
napetost je napisal/-a:GJ je napisal/-a:napetost je napisal/-a:Malo se oddaljujemo od mojega vprašanja
Slabo si ti tole predstavljaš...![]()
Dostop do programske kode je ponavadi (vedno) zaščiten! Zaščite se ne da, kar tako zaobiti...
Verjetno niti ne veš kateri mikrokontroler ima termostat vgrajen!
Torej, kaj bi ti spreminjal?
LPGJ
Samo histerezo, sedaj je najmanjša 0,5. Želel bi pa 0,1 ali 0,2
s53pa je napisal/-a:Prav si razlagaš, da je po 02.
P.S.
Oprosti, sedaj vidim, da želiš manjšo. Še enkrat se opravičujem.
Ne glede na to se strinjam z ostalimi, da je to nesmiselna (neuporabna) zahteva, ki ne doprinese ničesar.
GJ je napisal/-a:
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost