Ne razumeš,... Ti bom razložil na enem malo bolj enostavnem primeru - običajno je tega več. Na mizi imam takole:
Pri čemer pomeni:
- A skupino elementov za katere že imam vrečko z nalepko ( Vem tudi kaj je element - pdf in to; Ni pa zadeva še vnešena v bazo.)
- B skupina elementov za katere ne vem še kaj dosti. So unikatni, pomeni, da takih (vsaj po mojem vedenju) še nimam. So pa med seboj različni.
- C/1 skupina elementov ki sem jih dodal iz skupine F, a sem tudi že videl, da ne sodijo med elemente v skupini A.
- C/2 To je zadnja spodnja vrstica elementov. O njih še ne vem nič, Najprej je treba pregledati, če je vsak posamezen element enak kateremu od elementov v skupinah A, B, C/1. Zdaj tu je več možnosti; ampak kako se jaz igram pasijanso ne bom zdaj razlagal, ker ni pomembno.
- D skupina elementov, ki jih poznam, a čakam, da se pojavi še kakšen preden določim, da gre zadeva v vrečko ( torej rabim novo nalepko).
- E elementi, ki ne spadajo v nobeno skupino (v mojem primeru je kriterij ohišje).
- F elementi, ki jih še nisem pregledal.
Kdaj tiskam nalepke ? Skoraj vedno,
- ko se zaradi kakršne koli stvari pojavita dva enaka elementa.
- ko se v skupini B pojavi preveč unikatov in postanejo ovira pri raziskovanju kateri je enak kateremu.
- ko v skupini C/2 najdem dva enaka elementa.
Pri vsem tem sortiranji in iskanju, je jasno, da hočem imeti nalepko v celoti, da rešim nek mini problem. S tem namreč zmanjšam problem sortiranja, iskanja,... Ne morem si privoščiti nalepk z zamikom, ker bi se mi v tem primeru razsul celoten sistem.
Skratka tiskanje nalepk je zadeva, ki mi mora pomagati pri urejanju problema. To ni glavna stvar okrog katere bi se moral jaz vrteti in planirati kako bo zgledalo verižno tiskanje.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net