Moderator: Proteus
Mogoče je kriva starost, ampak samec je pa imel cvetove in to že dve leti.Jule je napisal/-a: Baje rabijo ene 5- 7 let preden začnejo.
isto se je godilo pri sorodnikih, pa so nekoga, ki je mislil da zna obrezovati kivi zamenjali z nekom, ki dejansko ve kaj dela - in je pridelka dovolj za sebe, sosede in žlahto.Tudi jaz iščem rešitev, ker pri nas tudi ni bilo še enega kivija.
Link prosim.Jule je napisal/-a:Nedolgo nazaj sem iz anglije (jungleseeds - iz tiste teme o semenih) naročil tiste manjše kivije, ki so brez dlak in je rastlina samorodna. kak teden nazaj smo vsadili v lončke. Preživi tudi do -30 stopinj mraza. Bomo z leti videli če bo kaj zrastlo.
javr je napisal/-a:isto se je godilo pri sorodnikih, pa so nekoga, ki je mislil da zna obrezovati kivi zamenjali z nekom, ki dejansko ve kaj dela - in je pridelka dovolj za sebe, sosede in žlahto.
VolkD je napisal/-a: Link prosim.
tomazp je napisal/-a: Ker moški še ni cvetel je bilo treba ženske cvetove na roke oprašit.
Peter je napisal/-a:tomazp je napisal/-a: Ker moški še ni cvetel je bilo treba ženske cvetove na roke oprašit.
Tega pa ne razumem. Kako si na roke oprašil, če ni bilo moških cvetov?
Bolj verjetno ima kdo v bližini kivije in ti je veter prinesel cvetni prah, ki je oplodil tvoje ženske cvetove.
Moj sosed ima kar velik in star kivi, nima pa moške rastline. Na njemu pa so vsako leto plodovi. Kakšno leto več, kakšno leto manj. Včasih samo par plodov. Sem ga vprašal kako to, da nima moške rastline in mi je rekel, da, ko je sadil ni vedel, da more bit tudi moška rastlina. Za to je izvedel, ko mu je kivi že par krat rodil.
Peter je napisal/-a:tomazp je napisal/-a: Ker moški še ni cvetel je bilo treba ženske cvetove na roke oprašit.
Tega pa ne razumem. Kako si na roke oprašil, če ni bilo moških cvetov?
Bolj verjetno ima kdo v bližini kivije in ti je veter prinesel cvetni prah, ki je oplodil tvoje ženske cvetove.
Moj sosed ima kar velik in star kivi, nima pa moške rastline. Na njemu pa so vsako leto plodovi. Kakšno leto več, kakšno leto manj. Včasih samo par plodov. Sem ga vprašal kako to, da nima moške rastline in mi je rekel, da, ko je sadil ni vedel, da more bit tudi moška rastlina. Za to je izvedel, ko mu je kivi že par krat rodil.
cero je napisal/-a:Jule midva imava pa enakega, ampak plodovi so pa kot kakše grozdne jagode z okusom kiwija. Roditi je začel po 4 letih in je samooplodni.
VolkD je napisal/-a:Kaj delaš s tem kivijem ? Pri meni je komaj popje.
Samo, da se ni meni to zgodilo. Kako se vidi?tomazp je napisal/-a: Se pa lahko zgodi, da iz moškega nastane ženska. Baje se kar pogosto dogaja.
VolkD je napisal/-a:Samo, da se ni meni to zgodilo. Kako se vidi?tomazp je napisal/-a: Se pa lahko zgodi, da iz moškega nastane ženska. Baje se kar pogosto dogaja.
tomazp je napisal/-a:https://www.youtube.com/watch?v=7kFwfpZ0mRw
Tvoje pisanje je mojim kivijem dalo cev in vodo iz štirne.BojanR je napisal/-a:Kivi je zelo hvaležna in nezahtevna rastlina. Razen stalno vodo potrebuje, ker ima plitke korenine.
Torej lahko dve veji cepiš eno v moško, drugo v žensko rastlino ?tomazp je napisal/-a:...Pa še enostavneje je. Če je sadika lepa jo lahko cepiš naslednje leto v poljubni spol.
Si si pa dal dela! Jaz nebi zmogel, bi se mi preveč smilili.braneb1 je napisal/-a:Letos sem v času, ko so bili plodovi debeli za dober lešnik odstranil vsaj 1000plodov -vse tiste, kjer so bili na enem peclju po dva ali celo trije plodovi.
Vrni se na Zelena elektronika - pametno vrtičkarstvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost