. Adding three kiwis to your daily routine could lower your blood pressure, according to Norwegian scientists.
Vir:
https://www.express.co.uk/life-style/he ... -fruit/amp
Moderator: Proteus
. Adding three kiwis to your daily routine could lower your blood pressure, according to Norwegian scientists.
Nič kaj prijetna dilema. Ampak sladkor lažje obvladujem. Sploh zdaj jeseni, ko bodo gobe na sporedu, pa bo več gibanja.s54mtb je napisal/-a:Lahko izbiraš: krvni tlak ali krvni sladkor.
Nam zdržijo do,... dokler jih ne zmanjka Ja odlično. Imaš srečo, da so tvoje gospe iste pasme kot sosedov fant. Razlika v času cvetenja različnih kivijev, lahko tudi iste vrste, je lahko nekaj tednov. In potem so lahko gospe prikrajšane. Ti pa tudi.EL84 je napisal/-a:Pri meni bogato cveti. Imam samo dve gospe, fanta pa ima sosed in čebele poskrbijo za oploditev.
jaz bom požagal / izkopal trto ki je sama sebi namen oziroma za grozdje, razen tu in tam kakšen grozd, ni nobenega interesenta, ter jo nadomestil s kivijem. Poskusil bom pri Mirosanu.VolkD je napisal/-a: Ve kdo, kje dobiti čim večje odrasle kivije sadike ?
Ma tudi trta je zanimiva, jaz sem žal izgubil eno zanimivo vrsto in ne morem več do nje.javr je napisal/-a:jaz bom požagal / izkopal trto ki je sama sebi namen oziroma za grozdje, razen tu in tam kakšen grozd, ni nobenega interesenta, ter jo nadomestil s kivijem. Poskusil bom pri Mirosanu.
nimam tega podatka, pa saj je (vsaj meni) vseeno. Preštudiral bom opis sort in izbral nekaj kar dolgo zdrži v kleti oziroma kar ne zgnije kar kmalu. Pri jabolkah je takšna izbira npr. carjevič: dober z drevesa, dober za skladiščenje. Nasproten primer je "ciganka" (temno rdeča, belo meso, koščica ropota če jo potreseš) : dobra z drevesa, zgnije v 3 dneh. Nasproten temu je bobovec: z drevesa za zobe polomit, užiten šele po nekaj mesecih v kleti. O kivijih pa zaenkrat še ne vem nič, razen tega da so domači neprimerno okusnejši od kupljenih.VolkD je napisal/-a:A mogoče veš, če oni sami to vzgajajo ali od kje pripeljejo ?
Se nisi še srečal z Goriško sevko. Če to jabolko zdaj vržeš komu v glavo ga gotovo ubiješ. Meseca maja ga lahko prerežeš z nožem in iz njega teče sok v potokih. Ko so češnje mimo je goriška sevka primerna za uživanje.javr je napisal/-a:Nasproten temu je bobovec: z drevesa za zobe polomit, užiten šele po nekaj mesecih v kleti.
To velja za skoraj vse sadje. Največkrat so domači okusnejši ker so obrani, ko so plodovi res tehnično zreli. Mnogokrat pa so okusnejši tudi zato, ker je lastniku recimo petih ali pa celo desetih sadik v zabavo poskrbeti, da ima kivi dovolj vode. To je pri kiviju najpomembnejše.javr je napisal/-a:O kivijih pa zaenkrat še ne vem nič, razen tega da so domači neprimerno okusnejši od kupljenih.
Dobro vprašanje. Ko sem se prvič srečal s kivijem sem ga seveda lupil. To verjetno počno vsi, ki prvič jedo kivi.javr je napisal/-a:ali kivije lupite, ali jih jeste kot jabolka, neolupljene ?
Potem se poskusil še sam. Kosmat olupek kivija je neprijeten, le če je suh. Če ga dobro zmočimo je čisto v redu. Okus tik pod površino pa je božanski. Od takrat jem kivi tako, da ga dobro zmočim in podrsam pod vodo in pojem celega.javr je napisal/-a:ali kivije lupite, ali jih jeste kot jabolka, neolupljene ?
Vrni se na Zelena elektronika - pametno vrtičkarstvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost