Ali pa tudi ne.
Vprašanje je od česa je podobna izrabljenemu olju iz avtomobila.
Naletel sem na ta video, pa nisem mogel verjeti sam sebi kaj gledam:
https://www.youtube.com/watch?v=bRx6jx1WARk
(frišni video)
Potem sem šel raziskovat naprej:
https://www.youtube.com/results?search_ ... pitke+vode
Tukaj so videoposnetki, nepomembni ker so naloženi pred desetimi leti....
Pomembni so toliko, da se da naslutiti, da takšno slabo stanje že traja najmanj 10 let, pa od objave teh videov, naslednjih 10 let, zgodilo se do danes ni nič.
Se pravi, 20 in več let, brez pitne vode na pipi.
Po moje, ta voda ni niti za tuširanje, pranje posode, kuhanje, je pa vprašljiva celo za WC školjko.
Potem pa se čudimo študentom, normalnim državljanom da so na ulicah že eno leto.
Da so proti "velikega vođe", da jim je prekipelo.
Kupujejo RAFALE za 3 milijarde, pa še drugo orožje, gradijo "Beograd na vodi", Expo, a pitne vode 20 let ne morejo urediti v mestu kot je Zrenjanin.
Fakultet ne rabijo, ker diplomo je lažje kupiti, kot pa 4 do 5 let, ali več, študitati.
Tudi pri nas v Slo, se je nekaj medicinskih sester zaposlilo, z kupljenimi diplomami na bencinskem servisu v BL!
Upam da ni še kak zdravnik med njimi!
Narobe svet.
Nisem vedel kam naj dam ta prispevek, ker je voda iz pipe kot "gnojnica" pa me je asociralo na zalivanje polj, zelene elektronike.
To namreč počno tukaj pri nas.
Vsakič pred dežjem, Lotmerk smrdi po dreku, ker kmeti trosijo gnojnico po njivah, pa se potem čudijo "kot kura dreku" za kaj so v vodi bakterije...
Za enkrat imamo "bistro" vodo na pipi...kako dolgo, pa bomo imeli takšno kot oni v Zrenjaninu?
Bistra je ja, ali je pitka?
(Darko, daj najdi pravi plac za to temo, ali kar v smetnjak z njo, če ni za na forum)
"isto sranje, drugo pakovanje" rečejo uni od dol, ampak pri nas je "isto sranje, isto pakovanje", ker ljubljanski šerif je srbin ... ok, mati je menda slovenka, ampak rojen in vzgojen je bil dol. Nasprotniki kanala C0 seveda špekulirajo z najhujšimi možnimi scenariji in po eni strani imajo prav, kaj pa če se kaj takega samo delno res zgodi? pitna voda je za življenje neprecenljiva, ampak v svetu kriminala gredo zadeve drugačno pot: treba je zastrupiti pitno vodo, da se bo potem lahko le to uvažalo, čistilo, razstrupljevalo, kar koli, samo da bo en nov posel, od katerega bodo "vojni dobičkarji" bogateli. Ljudem je pa vseeno, ja, dokler vodo imajo in je cena še zmerna. Ko vode ne bo in/ali bo postala draga, bo že prepozno, ampak dojeli pa morda bodo, ali pa nikoli.