SamoBr je napisal/-a:@s54jp - ne razumem kaj si hotel z zadnjimi slikami. Je to uganka ?
Za ljudi ni uganka. Uganka je za sokola, kateri redno patrolira našim krajem.
Kaj sem hotel z zadnjimi slikami?
Pa to je jasno kaj. Napisal sem da so one prejšnje (3) nastale iz iste točke kot te dve.
Hotel sem povedati tudi to kako je težko narediti posnetek dogajanj pri gnezdilnici.
Razen če imaš "Big Brader" kamero tako kot Mare.
Moje gnezdilnice niso tako moderne, in jih je 5 pa bi to stalo preveč denarja za opremo.
Hišica se nahaja v senci, tudi nekaj svetlobe pride do nje, odvisno od položaja sonca.
Letos ko so pasje vročine, to pride zelo prav.
Kam boš zmontiral hišico (gnezdilnico) je zelo pomembno, če hočeš da bo dobila stanovalca.
Ne sme biti na brisanem prostoru. Mora biti blizu nekakšnega grmovja, da se majhne ptičke lahko skrijejo pred ujedami.
Ne sme biti gnezdilnica pre blizu prevelike frekvence ljudi, ker ptico to moti.
Ne sme biti kar na prej na očeh domačemu mačku (razen če si ga dresiral kot Darko da ptičke pusti pri miru).
Eno pomlad, ko sem prišel na vikend, sem opazil da je gnezdilnico uničil detel.
Pobral sem jo dol, zamenjal prednjo steno z novo (manjšo) luknjo, pobarval z beltopom (belton, plus lak) in ker se beltop dolgo suši, sem jo kar napol suho obesil na oreh.
Ni trajalo niti pol ure, da so že siničke in vrapčaki imeli prepir. Zmagale so takrat siničke, ker vrabček ni preveč izbirljiv, šel je v sosedovo streho.
Vonj laka prav gotovo ni vzrok da v tvoji gnezdilnici ni "podnajemnika".
Mogoče si imel preveliko najemnino HI!