BOX-S N7800-4 (Telekom) problem

Vse o televizorjih, radijskih sprejemnikih in instalacijah zanje. Popravila, dograditve in nasveti

Moderator: S53AL

BOX-S N7800-4 (Telekom) problem

OdgovorNapisal/-a webmouse » 26 Okt 2017, 21:28

TV samsung mi ga je prepoznal in sem ga preko HDMI-ja lahko upravljal.

V ponedeljek 23.10. komunikator ne predvaja več slike ne zvoka - prikaže samo št. programa ob preklopu in Levo spodaj informacijo o programu ob preklopu.

Po večkratnem resetu in večkratnem resetu modema ni bilo uspeha. po večkratnem odvzemu napajanja je zopet začela delovati slika in zvok - vendar ga TV ni zaznal. Ponovno je odpovedal v torek zvečer in danes dopoldan. Po večkratnem odvzemu napajanja se ponavadi slika in zvok vrneta.

Dobil sem ga sredi septembra. In Telekomova pomoč mi soli pamet kaj naj naredim .... ''trenutno se mi oba BOXa odzivata, ali je težava še vedno prisotna?''

Seveda se odziva ... saj pravim da vse deluje - preklapljanje prgramov, pinganje .... samo slike in zvoka na TV ne prenese.

Kaj tukaj skrbi za prenos preko HDMI -- BGA kot na TV ali kaj drugega?
Inteligenca je edina stvar, ki je pošteno razdeljena. Vsak misli, da je ima dovolj...
Uporabniški avatar
webmouse
 
Prispevkov: 265
Pridružen: 26 Apr 2015, 13:56
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: BOX-S N7800-4 (Telekom) problem

OdgovorNapisal/-a S53AL » 26 Okt 2017, 21:46

Imaš optiko?
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1726
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 682 krat
Prejel zahvalo: 74 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: BOX-S N7800-4 (Telekom) problem

OdgovorNapisal/-a SimonS » 26 Okt 2017, 21:52

Se pravi na TV vidiš številko kanala iz sprejemnika?
Torej ni kriv TV ampak sprejemnik. Če sem prav razumel imaš 2. sprejemnika. Probaj zamenjati pa bo hitro jasno kje je napaka
SimonS
 
Prispevkov: 1793
Pridružen: 19 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 253 krat
Prejel zahvalo: 321 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 34

Re: BOX-S N7800-4 (Telekom) problem

OdgovorNapisal/-a webmouse » 26 Okt 2017, 22:58

SimonS je napisal/-a:Se pravi na TV vidiš številko kanala iz sprejemnika?
Torej ni kriv TV ampak sprejemnik. Če sem prav razumel imaš 2. sprejemnika. Probaj zamenjati pa bo hitro jasno kje je napaka


Na TV priklopol drugi BOX .. deluje OK ravno tako signal iz PC-ja..

BOX s problemom priklopoil na dva druga TVja ... Na obeh delalo enako .. ni slike in zvoka samo številka kanala ob preklopu...

Ko sem ga z večkratnim hard ressetom spravil v življenje -- sem ponovil klrog ... povsod delalo OK.

Problem je da je do sedaj 4x zgubil sliko...

Sem na optiki
Inteligenca je edina stvar, ki je pošteno razdeljena. Vsak misli, da je ima dovolj...
Uporabniški avatar
webmouse
 
Prispevkov: 265
Pridružen: 26 Apr 2015, 13:56
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: BOX-S N7800-4 (Telekom) problem

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 27 Okt 2017, 04:41

Si poskusil zamenjati samo napajalnik ?
Uporabniški avatar
eldi2011
 
Prispevkov: 2407
Pridružen: 05 Feb 2015, 01:50
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 891 krat
Prejel zahvalo: 376 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 165

Re: BOX-S N7800-4 (Telekom) problem

OdgovorNapisal/-a SimonS » 27 Okt 2017, 05:18

V tem primeru zahtevaj menjavo BOXa. Saj je defekt na njemu
SimonS
 
Prispevkov: 1793
Pridružen: 19 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 253 krat
Prejel zahvalo: 321 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 34

Re: BOX-S N7800-4 (Telekom) problem

OdgovorNapisal/-a webmouse » 29 Okt 2017, 13:02

SimonS je napisal/-a:V tem primeru zahtevaj menjavo BOXa. Saj je defekt na njemu


Sem s servisa dobil, da zamenjam BOX na telekomovem centru po praznikih ... da ne čakam seviserja
Inteligenca je edina stvar, ki je pošteno razdeljena. Vsak misli, da je ima dovolj...
Uporabniški avatar
webmouse
 
Prispevkov: 265
Pridružen: 26 Apr 2015, 13:56
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: BOX-S N7800-4 (Telekom) problem

OdgovorNapisal/-a SamoBr » 02 Nov 2017, 02:35

Tole bo pa od okvare do menjave kar dolgo trajalo.
SamoBr
 
Prispevkov: 2798
Pridružen: 14 Jun 2015, 14:45
Zahvalil se je: 129 krat
Prejel zahvalo: 251 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 48

Re: BOX-S N7800-4 (Telekom) problem

OdgovorNapisal/-a webmouse » 03 Nov 2017, 19:51

SamoBr je napisal/-a:Tole bo pa od okvare do menjave kar dolgo trajalo.

Po tem sem šel na ''krompirjeve počitnice'' ...
Inteligenca je edina stvar, ki je pošteno razdeljena. Vsak misli, da je ima dovolj...
Uporabniški avatar
webmouse
 
Prispevkov: 265
Pridružen: 26 Apr 2015, 13:56
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: BOX-S N7800-4 (Telekom) problem

OdgovorNapisal/-a Nace » 08 Nov 2017, 14:58

Je imel sosed podobne probleme-prekinjalo sliko in zvok, serviser zamenjal modem, po dveh dneh isto sr... , pa je zamenjal HDMI kabel in sedaj normalno deluje.
Lp Nace
Nace
 
Prispevkov: 432
Pridružen: 19 Jan 2015, 09:59
Kraj: Zagorje ob Savi
Zahvalil se je: 348 krat
Prejel zahvalo: 50 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 13


Vrni se na Televizorji, radioaparati in podobne pogruntavščine.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost