DusanK je napisal/-a:Za preklopnik 1300(a) gre lahko za kako mikro stikalo v sami vtičnici ali pa izven nje.
Ko ti vtakneš 230V~ kabel/vtič v vtičnico le ta na zadnjem koncu vtičnice preko mikro stikala 1300(a) prekine povezavo z baterijo.
Podobno kot vtakneš slušalke v namizne zvočnike, ki prekine povezavo z zvočniki in sklene povezavo s slušalkami.
Ne boš verjel, včasih smo jih previjali sami. In če se je tudi tuljavnik preveč sežgal smo ga naredili iz prešanega kartona. Najmanj tri sem previl čisto na roke. Potem sem staknil nekje nekakšen kolovrat. Zmaga je bila, ko sem dobil števec obratov, a bognedaj, da sem moral tuljavnik zavrteti v rikverc, ker je števec štel vsak obrat - ni znal odštevati.yacksy je napisal/-a:Na tej točki sem nad transformatorjem obupal in začel iskati njegov nadomestek ...
Prešpan. Sinoči sem razbijal glavo, pa se nisem mogel spomniti imena. Nimam pojma, če se ga še dobi.VolkD je napisal/-a: In če se je tudi tuljavnik preveč sežgal smo ga naredili iz prešanega kartona.
yacksy je napisal/-a:Situacija "na mizi" izgleda nekako takole:
- lamele jedra so med sabo "zlepljene" z nekakšno smolo. Baje je to zelo v redu, ker je jedro bolj učinkovito (in ne brni (toliko)), razstavljanje pa ni ravno enostavno. Bi verjetno šlo z izvijačem in kladivom, ampak ...
- žica primarja je zelo tanka (tanša od lasu) in posledično precej občutljiva na morebitne posege
- obstaja možnost, da se je termična varovalka prekinila, ker se je transformator dejansko pregrel (torej je z njemu že v štartu nekaj narobe)
Na TME-ju sem našel ustrezen nov transformator za okoli 10 EUR in po pravici povedano, se mi s starim ne splača (oz. ne ljubi) več ukvarjati. Preprosto imam občutek, da bo šlo en kup časa, nastalo en kup "pacarije", na koncu pa bo transformator še vedno nedelujoč (oz. v najboljšem primeru vanj ne bom siguren).
@mondxxi - pomerim in napišem jutri, transformatorja trenutno nimam pri sebi. Za novega sem gledal 230V/6V in 30VA.
jozede je napisal/-a:Trafo, ki si ga poiskal na TME z 6 V ne bo OK, usmerjena napetost bo po vsej verjetnosti prenizka?
yacksy je napisal/-a:Verjetno bi bilo najhitreje zadevo "popraviti" z 9V 2A switcher napajalnikom, ki bi ga vezal na vhod od baterij. Kljub temu se bom po mojem raje odločil za menjavo transformatorja in s tem za popravilo prvotnega napajalnika.
mondxxi je napisal/-a:@yacksy
Izmeri A in B da ugotovimo, kakšno moč transformatorja potrebuješ za zamenjavo. Za primer da ne rešiš toplotne varovalke.
Vrni se na Televizorji, radioaparati in podobne pogruntavščine.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov