Moram napisati, da nisem našel napake na
Power boardu od Philips 48PFH4100/88 TV-ja.
Nimam pojma kaj bi lahko bilo zanič. Vse kar sem pomeril mi kaže OK. Nekaj elementov (ki sem jih našel v predalu) sem zamenjal, pa vendar nič.
Nakar mi kolega pravi, da ima eno ploščo od Philipsa 65PUS6523/12, kjer je bil počen zaslon.
Eh, to verjetno ne bo šlo, saj je to 65" TV. Po vizualnem pregledu plošče mi je dalo nekaj več upanja. Preverim konektorje in je CN8101 (za LED panel) enak, CN9301 (proti Logic board) je tudi enak, vendar so pini zrcaljeni.
OK, zamenjam kar original kabel od 65" Philipsa. Torej Power board (715G9325-p02-000-003M) in kabel do Logis boarda, ki je od Philips 48PFH4100/88. Na Logic board strani sta dva pina premalo! Preverim in vidim, da sta NC!
Poskusim z vklopom in voila - osvetlitev, ne samo osvetlitev - cel TV deluje!
Manjši problem je bil v tem, da je plošča nekoliko večja od originala. Sem moral narediti dve novi luknji za pritrditev.
Pa tudi 230V konektor ni na istem mestu. To sem rešil kar z fiksno pritrditvijo napajalnega kabla in ga povlekel skozi obstoječo luknjo na zadnjem pokrovu.
Rešitev ni najbolj optimalna, vendar sem "recikliral" nekaj kar bi drugače šlo na odpad. Kolega pa je tudi zadovoljen.
PLTVHI441XAD7_full_2.jpg
Oznaka plošče.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.