Philips tv se ne vklopi!

Vse o televizorjih, radijskih sprejemnikih in instalacijah zanje. Popravila, dograditve in nasveti

Moderator: S53AL

Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a miletre » 08 Sep 2017, 11:30

Pozdravljeni!

Philips tv, model 47PFL3188H/12 se ne vklopi, ko ga vklopim se pokaže začetni napis PHILIPS, nato pa tema! Zanima me kje bi lahko bila težava?
miletre
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 28 Jan 2015, 06:48
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a DusanK » 08 Sep 2017, 11:52

Če te zgolj zanima kje... po vsej verjetnosti v napajalnem delu. Ali pač.
Lahko so kaki slabi/napihnjeni kondenzatorji, led osvetlitev, nestabilna izhodna napetost in tv se izklopi po zaščiti.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 1698
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 460 krat
Prejel zahvalo: 770 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 125

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a miletre » 08 Sep 2017, 12:10

Kondenzatorji niso napihnjeni
miletre
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 28 Jan 2015, 06:48
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a Marholt » 08 Sep 2017, 14:01

Če niso napihnjeni, še ne pomeni da so vredu.
Moja delavnica ni razmetana, je samo taktično urejena.
Nekaterim sem poznan pod vzdevkom ticla.
Uporabniški avatar
Marholt
 
Prispevkov: 153
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:52
Kraj: Župečja vas
Zahvalil se je: 20 krat
Prejel zahvalo: 13 krat
Uporabnika povabil: sundancer
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 08 Sep 2017, 17:11

Moj Philips naredi natanko to takrat, ko ob izpadu elektrike le-ta pride nazaj - torej, recimo ko vtakneš vtikač v elektriko. Torej je možno, da ti start impulz ne prime, ali pa da kakšna zaščita napajalnik takoj izklopi... (elektroliti, žarnice, če ni LED...)
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2248
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 165 krat
Prejel zahvalo: 180 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 39

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a DusanK » 08 Sep 2017, 18:24

@miletre, ti bom kar tukaj odgovoril...
Primer v priponki je meritev za 470uF/200V elektrolit, tipično jih najdeš v ATX/switching napajalnikih.
Zgoraj je meritev pri 100Hz, spodaj pri 1KHz. Ta elko je sicer rabljen a je OK in deluje v ATX 460W napajalniku.
Poglej v dokumentacijo proizvajalca koliko lahko odstopa, npr. do 10% od nazivne kapacitete.
Ta npr. pri 1kHZ odstopa cca. -4,5%, pri 100Hz pa minimalno, malce več kot -1,5%, kar je super.
Če imaš drugo napetost 16V/25V,,, imam nekaj meritev različnih elektrolitov zbranih v Excel tabeli in primerjaj s svojo meritvijo.
V glavnem, več kot je uF manjši mora biti esr.
Priponke
470uF_200V_100_1000_Hz_esr (Custom).jpg
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 1698
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 460 krat
Prejel zahvalo: 770 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 125

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a satelitko » 08 Sep 2017, 19:43

Pustite elektrolite.
Lahko da ti ugasne osvetlitev, v tem primeru se je poslovila (vsaj) ena ledica v ozadju. Če ni to, probaj "na silo" nažokat posodobitev FW preko USB, na koncu ostane še zamenjava NAND-a ali čisto na koncu matične pplate, če dobiš rabljeno, sicer kanta.

Philips je zadnjih par let en sekret.
satelitko
 
Prispevkov: 319
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:26
Kraj: Radovljica
Zahvalil se je: 27 krat
Prejel zahvalo: 32 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a miletre » 08 Sep 2017, 19:46

Elko je 470uf in 60v, proizvajalca pa se ne spomnim, napišem jutri ko pridem domov. Naj povem še da tudi zvoka ni, če pustim tv vklopljen, se po cca 10min. sam izklopi in sveti rdeča ledica.
miletre
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 28 Jan 2015, 06:48
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a Farkas » 08 Sep 2017, 20:21

satelitko je napisal/-a:Pustite elektrolite.
Lahko da ti ugasne osvetlitev, v tem primeru se je poslovila (vsaj) ena ledica v ozadju. Če ni to, probaj "na silo" nažokat posodobitev FW preko USB, na koncu ostane še zamenjava NAND-a ali čisto na koncu matične pplate, če dobiš rabljeno, sicer kanta.

Philips je zadnjih par let en sekret.


Satelitko, kaj pomeni "na silo" ?
Farkas
 
Prispevkov: 40
Pridružen: 22 Avg 2017, 09:06
Zahvalil se je: 26 krat
Prejel zahvalo: 2 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a miletre » 09 Sep 2017, 09:15

Zdaj sem pomeril elkote.

Hermei - 330uf 50v izmerjen 292uf, ESR 0,27ohm
Hermei - 470uf 25v izmerjen 413uf, ESR 0,25ohm
Elite - 100uf 63v izmerjen 89uf, ESR 0,36ohm
miletre
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 28 Jan 2015, 06:48
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Sep 2017, 09:26

Ne moreš reči, da so ravno zanič, ampak biser tudi niso. Na kakšni frekvenci si meril te elektrolite.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 20042
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3631 krat
Prejel zahvalo: 2855 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a miletre » 09 Sep 2017, 09:56

Meril sem jih z TR testerjem!
miletre
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 28 Jan 2015, 06:48
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a miletre » 09 Sep 2017, 13:16

miletre je napisal/-a:Meril sem jih z component
testerjem!
miletre
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 28 Jan 2015, 06:48
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Sep 2017, 14:38

Ja to mi ne pove prav dosti. Ker ESR je pri različnih frekvencah lahko različen. Tvoji elektroliti so pa na meji.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 20042
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3631 krat
Prejel zahvalo: 2855 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a miletre » 09 Sep 2017, 18:51

Sem pomeril še ostale 4 elektrolite in imajo nekateri še večja odstopanja. Bi bilo pametno jih zamenjat?
miletre
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 28 Jan 2015, 06:48
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a DusanK » 10 Sep 2017, 19:53

Zamenjaj, če so rezultati slabi. Ne predstavljajo nekega velikega stroška. Po menjavi boš takoj videl, če te heca kaj težjega.
miletre je napisal/-a:...Philips tv, model 47PFL3188H/12 se ne vklopi, ko ga vklopim se pokaže začetni napis PHILIPS, nato pa tema! Zanima me kje bi lahko bila težava?
miletre je napisal/-a:... Naj povem še da tudi zvoka ni, če pustim tv vklopljen, se po cca 10min. sam izklopi in sveti rdeča ledica.

Tole dvoje je malce kontradiktorno ali pa nisi jasno napisal kako in kaj.
Uvodni citat razumem kot da TV ob vklopu deluje vsega nekaj sek., (pojavi se napis Philips) in potem tema, kjer ne gori nobena ledica, niti rdeča kot standby.
V drugem citatu pa TV deluje že 10 min., nova napaka je, da ni zvoka in da se izklopi po 10-ih minutah in gre v standby (rdeča ledica).

Torej se je medtem nekaj spremenilo ali si zamenjal nek element ali pa si podal napačne in nepopolne informacije, ki spremeni smer razmišljanja.
Zavedaj se, da smo tukaj slepi in gluhi, zato nam moraš praktično vse natančno povedati/zapisati preko besed in slik, če seveda želiš, da boš privabil in aktiviral še kako drugo mnenje v tej temi.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 1698
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 460 krat
Prejel zahvalo: 770 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 125

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a damjango » 11 Sep 2017, 18:33

miletre je napisal/-a:Kondenzatorji niso napihnjeni


Včasih je na napajalnem delu lahko problem, kakšen kondenzator pravokotne oblike recimo 100nF 275V. Na katere se dostikrat pozabi, da bi se izmerilo kapacitivnost.
S55DG
damjango
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 04 Feb 2015, 23:11
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 7 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a miletre » 13 Sep 2017, 09:20

stvar je sledeča, ob vklopu se TV vklopi in se prikaže napis PHILIPS, ki pa po nekaj sekundah ugasne, cca 2sekunde je ekran še malo osvetljen, nakar nastane tema (nobena lučka ne gori), po cca 10 minutah pa se TV vrne v standby (gori rdeča lučka), lahko ga ponovno vklopim in se vse skupaj ponovi, seveda pa ob vsem tem ni tudi zvoka. Nisem zamenjal nobenega elemnta, žal sem malo nepopolno opisal napako.
Bom pa preveril še kondenzatorje kod je predlagal damjango.
miletre
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 28 Jan 2015, 06:48
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 13 Sep 2017, 09:27

Kondenzatorji na napajalni plošči, ali pa na osnovni v linijah napajanja. Poglej okrog regulatorjev napetosti.....
Uporabniški avatar
eldi2011
 
Prispevkov: 1386
Pridružen: 05 Feb 2015, 01:50
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 555 krat
Prejel zahvalo: 209 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 90

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a damjango » 13 Sep 2017, 18:05

miletre je napisal/-a:Bom pa preveril še kondenzatorje kod je predlagal damjango.

Ti kondenzatorji 100nF, 220nF, 330nF ali 470nF in vsi ti so do napajalne napetosti 275V. Eden od teh naštetih je sigurno nekje v bližini priključka za 230V na napajalni plati (to sem tako na pamet napisal, ker ponavadi se ti kondenzatorji najdejo v napajalnih platah). Drugje jih ne najdeš. Tiste z manjšo napetostjo pravokotne oblike ne glej, ker niso pomembni in redko kdaj so tudi defektni.
S55DG
damjango
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 04 Feb 2015, 23:11
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 7 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a miletre » 13 Sep 2017, 18:58

Sem preveril vse te kondenzatorje in noben ne odstopa veliko od napisane vrednosti.
miletre
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 28 Jan 2015, 06:48
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a miletre » 13 Sep 2017, 19:07

Sem preveril vse te kondenzatorje in noben ne odstopa veliko od napisane vrednosti. Pomeril sem tudi napetosti in na izhodu ki napaja matično ploščo je napetost 11.9v (predpisano je 12), na izhodu ki pa napaja osvetlitev pa je takole, ko je prikazan napis PHILIPS je 35V, ko pa napis izgine pade napetost na 0V, nato pa se ekran spet osvetli za nekaj trenutkov, pa je napetost 48V.
miletre
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 28 Jan 2015, 06:48
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a miletre » 30 Sep 2017, 05:55

končno TV spet deluje. Satelitko je imel prav, poslovila se je ledika na osvetlitvi. Hvala vsem za nasvete.
miletre
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 28 Jan 2015, 06:48
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Philips tv se ne vklopi!

OdgovorNapisal/-a satelitko » 02 Okt 2017, 09:05

In porabil si tri tedne, da mi verjameš... :_dunno
satelitko
 
Prispevkov: 319
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:26
Kraj: Radovljica
Zahvalil se je: 27 krat
Prejel zahvalo: 32 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 19


Vrni se na Televizorji, radioaparati in podobne pogruntavščine.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost