mkII skupinski projekt - prijave

Skupne nabave in projekti

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a borisz » 14 Jan 2016, 07:55

Večina problemov, ki jih ima Atmel, so posledica tega, ker uporablja Jungo driverje za USB. Pri USB osciloskopu PoScope https://www.poscope.com/PoScopeMega1 smo se rešili vseh problemov, ko smo jih nehali uporabljati.
Težave, ki smo jih imeli:
- PoScope in in Atmel AVR programator sta se motila
- Uporabljali smo lahko samo en PoScope naenkrat, sedaj je praktično neomejeneo štavilo naprav na enem PCju
- Z vsako večjo spremembo OS, je bilo potrebno Jungo nadgrajevati in ponovno kompajlirati.
Imeli smo plačan support in vse nadgradnje. Končalo se je tako, da so nam za zadnje leto vrnili prispevek za support in nadgradnje, ker to ni peljalo nikamor.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2710
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 604 krat
Prejel zahvalo: 641 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 123

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a s54jp » 14 Jan 2016, 17:01

Točno tako sem sam razmišljal:

Protoncek je napisal/-a: Je pa zanimivo, oz. sramotno, da dajo v javnost tako polovično narejen program.


Bal sem se tako napisati kot si to ti napisal, da se "pametnjakoviči" ne usujejo na mene.

Protoncek je napisal/-a:Kateri studio imaš pa naložen ?


Uporabljam še vedno predpotopno verzijo, odlično delujočo, katera ne zasede celi disk prostora, zadostuje mojim potrebam.(vidi priloženo sliko)

borisz je napisal/-a: Večina problemov, ki jih ima Atmel, so posledica tega, ker uporablja Jungo driverje za USB.


Tudi tega se ne bi jaz upal tukaj gor na forumu napisati, kljub temu da sem podobnega mnenja.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
s54jp
 
Prispevkov: 708
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:47
Kraj: JN76NI
Zahvalil se je: 183 krat
Prejel zahvalo: 197 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 39

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 14 Jan 2016, 17:19

Jaz sem takrat opustil štirico zato, ker ne podpira novega darkotovega programatorja, če se prav spomnim...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2675
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 216 krat
Prejel zahvalo: 253 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 53

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a s54jp » 14 Jan 2016, 17:50

Protoncek je napisal/-a:Jaz sem takrat opustil štirico zato, ker ne podpira novega darkotovega programatorja, če se prav spomnim...


Podpira. Saj sem napisal da sem MKII uporabljal na XP-jih (in ga še vedno) z štirico.

Štirica na WIN7 + MKII dela tudi brez kakrših problemov.

Jebaža je na WIN8.1 (verjetno zaradi Jungo driverja - katerega sploh ne najdem)
s54jp
 
Prispevkov: 708
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:47
Kraj: JN76NI
Zahvalil se je: 183 krat
Prejel zahvalo: 197 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 39

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a gumby » 14 Jan 2016, 18:07

Če imaš AVR studio samo za transfer .hex->flash je čisto vseeno, katero verzijo stuida imaš nameščeno. V bistvu niti ne rabiš studia, avrdude je dovolj ;)
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 2011
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 90 krat
Prejel zahvalo: 434 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 49

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a borisz » 14 Jan 2016, 18:11

s54jp je napisal/-a:...
borisz je napisal/-a: Večina problemov, ki jih ima Atmel, so posledica tega, ker uporablja Jungo driverje za USB.

Tudi tega se ne bi jaz upal tukaj gor na forumu napisati, kljub temu da sem podobnega mnenja.


Zakaj pa ne? Saj je resnica. Nekje imam celo dobropis od Jungo, ko so nam vrnili denar za enoletni support.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2710
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 604 krat
Prejel zahvalo: 641 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 123

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 14 Jan 2016, 18:48

gumby je napisal/-a:Če imaš AVR studio samo za transfer .hex->flash je čisto vseeno, katero verzijo stuida imaš nameščeno. V bistvu niti ne rabiš studia, avrdude je dovolj ;)


Ja, če bi obstajal v "normalni" verziji. Nekako sovražim vsakič tipkat pol metra dolg ukaz v cmd line... :_banghead
Mogoče kdo ve, ali avrdudess deluje?
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2675
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 216 krat
Prejel zahvalo: 253 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 53

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a andrejj » 20 Maj 2018, 18:26

Od Volka sem kupil tiv in vse elementi pospajkal.Zdaj ne vem ali se da naložiti program?Imam win10 in Atmel Flip.
Uporabniški avatar
andrejj
 
Prispevkov: 977
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:05
Kraj: 8232 Šentrupert
Zahvalil se je: 137 krat
Prejel zahvalo: 86 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a gumby » 20 Maj 2018, 18:52

Moraš dat mostiček, ko je tisti manjkajoči upor za bootloader način. Potem pa daš še mostiček na reset in bi se stvar morala zbuditi v bootloaderju.
Nato pa sprogramiraš v flip-u...
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 2011
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 90 krat
Prejel zahvalo: 434 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 49

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a andrejj » 21 Maj 2018, 06:55

Zmeden sem.Kateri manjkajoči upor in mostiček?Bi mogoče priložil sliko da vidim.Za reset je prav pin24 in masa?
Uporabniški avatar
andrejj
 
Prispevkov: 977
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:05
Kraj: 8232 Šentrupert
Zahvalil se je: 137 krat
Prejel zahvalo: 86 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a gumby » 21 Maj 2018, 21:54

Naredi fotko vezja in ti bom označil. Bo najhitreje...
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 2011
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 90 krat
Prejel zahvalo: 434 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 49

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a andrejj » 22 Maj 2018, 09:04

gumby je napisal/-a:Naredi fotko vezja in ti bom označil. Bo najhitreje...
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
andrejj
 
Prispevkov: 977
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:05
Kraj: 8232 Šentrupert
Zahvalil se je: 137 krat
Prejel zahvalo: 86 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a MadMax » 22 Maj 2018, 09:20

R9 je tale mostiček (HWB).
Način kako procesor spravit do stanja za programiranje pa vsak opiše drugače, meni je vedno delal le: mostiček skupaj, reset skupaj (na maso), mostiček narazen, reset narazen, FLIP.
Reset si pa kot vidim že našel, R1 na strani kjer gre na čip, si ga že malce popraskal :)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1598
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 323 krat
Prejel zahvalo: 287 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a andrejj » 22 Maj 2018, 09:39

Bom poskusil.
Uporabniški avatar
andrejj
 
Prispevkov: 977
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:05
Kraj: 8232 Šentrupert
Zahvalil se je: 137 krat
Prejel zahvalo: 86 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a MadMax » 22 Maj 2018, 10:25

Ojoj, zdaj sem opazil da sem se zatipkal v zaporedju...
Tako kot sem prvotno opisal je seveda brez smisla, ako se proc zažene brez mostička.

Najprej je treba razklenit reset, nato mostiček. Se pravi 3. in 4. korak sem zamenjal, se opravičujem...
Kakorkoli, s poskušanjem ti bo že uspelo, ni kaj pokvarit (razen če narediš kak stik kjer ne bi smel).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1598
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 323 krat
Prejel zahvalo: 287 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a andrejj » 22 Maj 2018, 19:17

je ta mostiček R9?
Uporabniški avatar
andrejj
 
Prispevkov: 977
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:05
Kraj: 8232 Šentrupert
Zahvalil se je: 137 krat
Prejel zahvalo: 86 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a MadMax » 22 Maj 2018, 19:22

Da.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1598
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 323 krat
Prejel zahvalo: 287 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a andrejj » 24 Maj 2018, 13:04

Na računalnik priključim usb kabel pa ne gre.Kabel je v redu.Na Atmel je napisano "communication OOF".Je treba kje nastaviti?
Uporabniški avatar
andrejj
 
Prispevkov: 977
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:05
Kraj: 8232 Šentrupert
Zahvalil se je: 137 krat
Prejel zahvalo: 86 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a gumby » 24 Maj 2018, 15:48

R9 daj dol. Normalno mora biti tam prazno, je samo puščen prostor namesto jumperja.
Potem pa skleni oba pada od R9 in resetiraj čip (R1 pri čipu skleni na GND). Nato šele razkleni R9.
Sedaj bi moral biti v "bootloaderju" oz. FLIP bi ga moral prepoznati.
Sprogramiraj in klikni "run application" v FLIP.
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 2011
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 90 krat
Prejel zahvalo: 434 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 49

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a andrejj » 25 Maj 2018, 20:03

Uspel sem naložil hex.Kaj moram napraviti da ostane v čipu At90usb162?
Uporabniški avatar
andrejj
 
Prispevkov: 977
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:05
Kraj: 8232 Šentrupert
Zahvalil se je: 137 krat
Prejel zahvalo: 86 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a gumby » 25 Maj 2018, 22:54

Kako misliš da ostane v čipu? A ga nisi sprogramiral?
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 2011
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 90 krat
Prejel zahvalo: 434 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 49

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a andrejj » 26 Maj 2018, 06:05

Potem sem neumno vprašal.
Uporabniški avatar
andrejj
 
Prispevkov: 977
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:05
Kraj: 8232 Šentrupert
Zahvalil se je: 137 krat
Prejel zahvalo: 86 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Prejšnja

Vrni se na Skupinske nabave

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost