s55m je napisal/-a:Si pa zagrizel v jabolko, kjer se bodo kresala mnenja, da je joj, saj bo vsak svojega konja hvalil.....
s54mtb je napisal/-a: Trojnih, ozkih fi 35 imam še kakih 40 na zalogi, če bi koga zanimalo. Nabavna cena je bila 25 eur po kosu. Hladilnik je tu še najmanjši problem. Lampa je bila opisana v reviji Svet elektronike.
Saj kolikor sem razumel, se da kupiti dele in stvari, ki so kritične dodelati - spremniti.Kroko je napisal/-a:Pred leti je bila samogradnja še smiselna. Danes se (žal?) to dobi pri kitajcih za male denarje.
Andrej64 je napisal/-a:Z določenimi predelavami se izboljša oboje in luč postane uporabna. Sam največkat luč predelam do te mere, da postane bolj zmogljiva tudi od dražjih variant...
Carko je napisal/-a:Ko boš naslednjič pri meni, ti pokažem.
Drži, ampak direktno je napajana samo v "Turbo" načinu, do katerega dostopaš s "posebnim" pritiskom na stikalo in se gradualno zmanjša nazaj na 100%. V vseh ostalih je krmiljena tokovno in/ali PWM.Andrej64 je napisal/-a:Carko, tale tvoja zadeva sicer deluje vendar se tega načeloma izgogibam. LEDica v tej luči je namreč navita preko svojih zmožnosti, ker jo elektronika ne krmili tokovno ampak direktno - se pravi napajanje LED direketno iz akumulatorja. In za doseganje teh "1600lm" potrebuješ zelo dober litijev akumulator, kar pa tudi ne ve vsak.
Nimam pojma katera je bila. Adi jo je imel, pa svetilo je kt pri norcihAndrej64 je napisal/-a:Nazaj sem dobil obe verziji "konzerv", tako, da zdaj kot obljubljeno dodajam nekaj slik...
Darko katero verzijo si videl? Tista z bolj toplo svetlobo ima zamenjane diode, druga ima originalne.
Zanimivo, od česa pa je tole ?luccabrassi je napisal/-a:tele parabole so na voljo če komu ustreza ( fokus je cca 15 mm v od temena )
Bi poizkusil kaj narediti, če lahko pošlješ.luccabrassi je napisal/-a:reflektor za male halogenske žarnice , rešeni pred popadom - neumnega projekta ( ne me spraševat o njem )
Ja hvala za parabolo, ampak me je velikost res presenetila. Je za skoraj 3cm večja od tega kar sem imel pripravljeno za ohišje.luccabrassi je napisal/-a:sta že začela kaj delat
Vrni se na Svetleče diode ali popularno LED. laserji
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost