Kako razstaviti ?

Tu bomo objavljali in komentirali vse kar bo s področja recikliranja.

Kako razstaviti ?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 30 Jan 2020, 12:53

IMG_20200129_221958.jpg
IMG_20200129_222018.jpg

Na plošči so zanimivi tranzistorji, ki pa žal ne morem do njih. No ne samo tranzistorji, še kar nekaj drugih elementov je, ki bi me zanimali.
Najprej sem plato prijel s svoro in jo grel s fenom - 2kW bo ja dovolj. Ko sem pogruntal, da se greje cela svora in še primež za njo sem naivno dal med plato in svoro papir, ki je kao temperaturni izolator.
Tako sem skoraj zagrešil požar.
Ploščica ni ravno običajna, na drugi strani je 6mm debela bakrena plast. Saj če bi uspel dovolj segreti, bi verjetno šlo vse istočasno dol.
Žal nimam ideje kako bi to naredil.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 44037
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9751 krat
Prejel zahvalo: 5441 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 143

Re: Kako razstaviti ?

OdgovorNapisal/-a DomenV » 30 Jan 2020, 13:00

Plato obrni tako, da bodo komponente spodaj. Potem s plinskim gorilnikom zelo pogreješ tisto točko, kjer je komponenta na drugi strani, vmes pa tolčeš po plati da vibrira. Ko se bo stopila spajka, bi teoretično morala komponenta pasti dol. Pa tudi pregreti se nebi smela (teoretično :) ). Ali pa nekdo greje z gorilnikom, drugi pa s pinceto rahlo vleče za komponento. To je samo ideja, nisem še probal v praksi.
lp, D
Uporabniški avatar
DomenV
 
Prispevkov: 416
Pridružen: 18 Jan 2015, 23:38
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 63 krat
Prejel zahvalo: 71 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: Kako razstaviti ?

OdgovorNapisal/-a gumby » 30 Jan 2020, 13:07

Daš na ploščo štedilnika, vklopiš, čez pol ure s pinceto pobereš dol elemente.
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 2608
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 110 krat
Prejel zahvalo: 619 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 63

Re: Kako razstaviti ?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 30 Jan 2020, 13:07

Sicer nimam gorilnika, a 2kW fen ni dal rezultatov. Po ene 10 minutah segrevanja se je vžgal papir. Elementi so pa še vedno stali kot pribiti gor.
Sem sicer dobil idejo, da bi stvar dal na plinski kuhinjski gorilnik, ampak bi moral počakati, da boljše polovice ni doma. Tudi potem mislim, da bi imel težave. Na gorilniku bi potem samo s pinceto pobiral dol.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 44037
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9751 krat
Prejel zahvalo: 5441 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 143

Re: Kako razstaviti ?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 30 Jan 2020, 13:08

gumby je napisal/-a:Daš na ploščo štedilnika, vklopiš, čez pol ure s pinceto pobereš dol elemente.
Si me prehitel, in pri tem nisi računal na žena efekt.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 44037
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9751 krat
Prejel zahvalo: 5441 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 143

Re: Kako razstaviti ?

OdgovorNapisal/-a Peter123 » 30 Jan 2020, 13:08

Za take zadeve sem ti že govoril kako jih rešujem pa me nisi poslušal - še eden ki pametuje....
Torej vzameš električni kozah (verjetno lahko daš tudi na plinskega in s plinom greješ Cu plato), ko se segreje z zgornje strani s pomočjo pincete pobereš dol željene komponente.
Peter123
 
Prispevkov: 1217
Pridružen: 09 Feb 2015, 14:20
Kraj: 1117 Lj.
Zahvalil se je: 28 krat
Prejel zahvalo: 188 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 38

Re: Kako razstaviti ?

OdgovorNapisal/-a Peter123 » 30 Jan 2020, 13:08

Po mojem nebi smelo trajati 0,5h.
Peter123
 
Prispevkov: 1217
Pridružen: 09 Feb 2015, 14:20
Kraj: 1117 Lj.
Zahvalil se je: 28 krat
Prejel zahvalo: 188 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 38

Re: Kako razstaviti ?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 30 Jan 2020, 13:09

Peter123 je napisal/-a:Torej vzameš električni kozah....
A samo jaz ne vem kaj je to ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 44037
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9751 krat
Prejel zahvalo: 5441 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 143

Re: Kako razstaviti ?

OdgovorNapisal/-a Peter123 » 30 Jan 2020, 14:54

Peter123
 
Prispevkov: 1217
Pridružen: 09 Feb 2015, 14:20
Kraj: 1117 Lj.
Zahvalil se je: 28 krat
Prejel zahvalo: 188 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 38

Re: Kako razstaviti ?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 30 Jan 2020, 16:17

Sem se kar bal, da bo to. Nimam nič takega, če seveda izvzamem tiste v kuhinji,...
Hmm,.. mogoče bi bil pa plinski dober.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 44037
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9751 krat
Prejel zahvalo: 5441 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 143


Vrni se na Recycling

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost