Logic Level Converter

V tem delu bomo začetnikom milostno odpuščali vse grehe in jim pomagali, da svoje prve projekte pripeljejo do uspešnega konca

Logic Level Converter

OdgovorNapisal/-a marcc » 06 Okt 2016, 18:23

Pozdravljeni.

Imam problem, ali naj zamenjam 3V3 PIC z 5V PIC ali naj uporabim LLC?
Imam 3V3 PIC in bi želel krmiliti 5V DC driver.
Kaj pravite?
marcc
 
Prispevkov: 392
Pridružen: 31 Avg 2015, 18:44
Zahvalil se je: 104 krat
Prejel zahvalo: 42 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Logic Level Converter

OdgovorNapisal/-a japina » 07 Okt 2016, 05:17

Že nekaj časa me čaka izdelava pretvornika http://electronics.stackexchange.com/qu ... for-safety ... če si le vzamem čas bo šel PCB v izdelavo.
japina
 
Prispevkov: 270
Pridružen: 28 Jan 2015, 20:16
Kraj: Šentrupert na Dolenjskem
Zahvalil se je: 45 krat
Prejel zahvalo: 20 krat
Uporabnika povabil: aly
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Logic Level Converter

OdgovorNapisal/-a mujo » 07 Okt 2016, 05:51

Texas ima zanimive rešitve pretvarjanja nivojev - recimo TXS0108E.
Pri kitajcih ga dobiš na breakout platki.
mujo
 
Prispevkov: 675
Pridružen: 21 Jan 2015, 09:50
Kraj: MB
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 140 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: Logic Level Converter

OdgovorNapisal/-a Peter123 » 07 Okt 2016, 06:11

Preveri ali je PIC 5V tolerant.
Peter123
 
Prispevkov: 713
Pridružen: 09 Feb 2015, 13:20
Kraj: 1117 Lj.
Zahvalil se je: 16 krat
Prejel zahvalo: 87 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Logic Level Converter

OdgovorNapisal/-a borisz » 07 Okt 2016, 07:05

Pozdravljen!

Kaj je to 5V DC driver? Namreč, če ima "5V DC driver" TTL kompatibilen logični vhod, ga lahko krmiliš kar s 3,3V, saj je po TTL standardu 3,3V že logična 1.
Datasheet in shema bi pomagala.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2353
Pridružen: 18 Jan 2015, 12:05
Zahvalil se je: 529 krat
Prejel zahvalo: 587 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 112

Re: Logic Level Converter

OdgovorNapisal/-a DomenV » 07 Okt 2016, 07:41

Boris ima prav. Če pa vseeno ne gre tole preverjeno deluje - lahko uporabiš katerikoli logic level MOSFET.
Priponke
level-converter-mosfet.jpg
level-converter-mosfet.jpg (7.62 KiB) Videno 612 krat
lp, D
Uporabniški avatar
DomenV
 
Prispevkov: 267
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:38
Kraj: Ljubljana, Trbovlje, Ivančna Gorica
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 43 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Logic Level Converter

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 07 Okt 2016, 14:04

TXB0106 je tudi na 3V3 <-> 5V, GTL2003 ima poljubni napetosti, etc.
"Words come easy, when they're true!"
Robbie Williams, Gary Barlow
Moj nickname je tilz[NULA]R.
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1160
Pridružen: 17 Jan 2015, 23:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 165 krat
Prejel zahvalo: 291 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Logic Level Converter

OdgovorNapisal/-a marcc » 12 Okt 2016, 21:02

Uff, na to nisem niti pomislil, bom kar preveril datasheet, hvala.
Sem pa tale LLC naredil, gre v izdelavo, moram še popraviti foot print na SOD23 in je.

Na hitrco je narejeno, ne me grajat preveč :D

Screenshot_5.jpg
marcc
 
Prispevkov: 392
Pridružen: 31 Avg 2015, 18:44
Zahvalil se je: 104 krat
Prejel zahvalo: 42 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Logic Level Converter

OdgovorNapisal/-a Kroko » 12 Okt 2016, 21:18

74xx244 (pa še marsikaj drugega), napajan z 5V bo sprejel 3.3V dal pa 5V. Napajan z 3.3V bo sprejel 5V, dal pa 3.3V. Edino preveri tehnologijo, v kateri je narejen, da ti bodo nivoji ustrezali (HC, AHC, ...)
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3567
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 598 krat
Prejel zahvalo: 1165 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 213

Re: Logic Level Converter

OdgovorNapisal/-a MitjaN » 13 Okt 2016, 07:53

HCT ali AHCT za 3.3 -> 5
LVC za 5-> 3.3
MitjaN
 
Prispevkov: 42
Pridružen: 24 Feb 2015, 11:45
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 13 krat
Uporabnika povabil: aly
Število neizkoriščenih povabil: 2


Vrni se na Elektronika za začetnike

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov