LiPo je napisal/-a:Mas kasen primer posnetka z logicnim analizatorjem?
Tole je posnetek pocsag signala, če ti kaj pride prav.
LiPo je napisal/-a:Mas kasen primer posnetka z logicnim analizatorjem?
arksi je napisal/-a:LiPo je napisal/-a:Mas kasen primer posnetka z logicnim analizatorjem?
Tole je posnetek pocsag signala, če ti kaj pride prav.
Dave je napisal/-a:Pager je ok, piska in prikaže normalno sporočila, ki so namenjena zanj, torej se da to softwaresko rešit. Samo nagruntat moram sistem, kako se sinhronizirati na bite, katerih hitrost se spreminja. Pozna kdo koga, ki je kaj takega že počel?
Dave je napisal/-a:Mislim, da je tisti posnetek narejen na kodirniku POCSAG signala, direktno iz enega mikrokontrolerja, tako da ni realna primerjava s tem, kakšen signal dobiš na pozivniku........
arksi je napisal/-a:Spodnji signal sem posnel z logičnim analizatorjem na izhodu iz Arduino Nano platke.
Dave je napisal/-a:Elementi se starajo / degradirajo počasi, zato verjetno pride do odstopanj. Ti pozivniki imajo že kar enih 15 let.......
arksi je napisal/-a:Poizkusi NRX1 modul priključiti na Arduino Nano dekoder od avtorja Carl Ott. Me prav zanima kakšen procent sporočil boš sprejel/dekodiral z njihovim dekoderjem. Kolikor sem jaz testiral s sprejemom na NRX1 in Arduino Nano sem sprejel skoraj vsa sporočila. Zanimivo je bilo tudi to, da sem včasih dobil po več enakih sporočil, verjetno z večih oddajnikov zaradi odboja.
Dave je napisal/-a:...... Na presenečenje prejel precej več sporočil z novim algoritmom ampak še vedno ne vseh ker NRX1 ni nastavljen za našo deviacijo....
arksi je napisal/-a:Moram še to vprašati. Mi ni nekako jasno.
Kako pa veš koliko sporočil "leti" po zraku, da potem lahko točno ugotoviš kolikšen delež sporočil si sprejel in koliko jih nisi sprejel?
Vrni se na Elektronika za začetnike
Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost