mare69 je napisal/-a:Pri oznaki R6 je kapljica cina. Če je tako še kje, je lahko kratek stik na napajanju.
blasny je napisal/-a:Tudi med pinoma 10 in 11 zgleda kot kratek stik.
ivor je napisal/-a:Ali je možno, da je gorelo samo vezje pri VCC pod čipom in ne čip?
mucek je napisal/-a:Podpis.
Pa velja vseeno povedati, da so FTDI232RL eni bolj ponarejenih cipov, tako da lahko bi dobil tudi kak fake. Ampak tole, glede na slike, bolj izgleda kot problem sestavljanja (ob predpostavki, da je shematika pravilna).
Protoncek je napisal/-a:Jaz bi najprej vse očistil z nitro, da gre kolofonija, ostanki past itd… stran. Vse to lahko povzroča s*anje (vem iz izkušenj). Nikoli nobene stvari ne priklopim preden je ne očistim in pregledam pod mikroskopom, da ni kratkih spojev ali slabih lotov. Pri teh čipih je kratek stik lahko tako skrit, da ga brez povečave ne vidiš. Ne vidi pa se nič, če zadeve prej ne očistiš. Nitro je zakon, če ga nimaš pa je IPA tudi ok.
Nekako dobim pike že, če nekaj odprem in vidim polno te svinjarije na pcbju… (tudi na industrijskih izdelkih!).
Protoncek je napisal/-a:Mogoče še nasvet za naslednjo platko: priklopi jo na 5V preko usmernika, kjer lahko omejiš tok na zelo malo (par 10mA), če te možnosti nimaš pa ga priklopi preko nekega bremena (upora…). Tako boš mogoče preprečil “požar” naslednjega čipa - če bo spet narobe se bo tako samo napetost sesedla…
Glede čipa: po moje, če ga kupiš v IC, HTE… bo zagotovo original, bo pa žal (po moje) 5-10x-na cena aliexpressa…
Protoncek je napisal/-a:Mogoče še nasvet za naslednjo platko: priklopi jo na 5V preko usmernika, kjer lahko omejiš tok na zelo malo (par 10mA), če te možnosti nimaš pa ga priklopi preko nekega bremena (upora…). Tako boš mogoče preprečil “požar” naslednjega čipa - če bo spet narobe se bo tako samo napetost sesedla…
Glede čipa: po moje, če ga kupiš v IC, HTE… bo zagotovo original, bo pa žal (po moje) 5-10x-na cena aliexpressa…
mucek je napisal/-a:Protoncek je napisal/-a:Mogoče še nasvet za naslednjo platko: priklopi jo na 5V preko usmernika, kjer lahko omejiš tok na zelo malo (par 10mA), če te možnosti nimaš pa ga priklopi preko nekega bremena (upora…). Tako boš mogoče preprečil “požar” naslednjega čipa - če bo spet narobe se bo tako samo napetost sesedla…
Tako iz IC kot s HTE smo dobili ze precej ocitne ponaredke ... Mouser, Farnell in podobno bo bolj ziher. Nujno pa se izogibati raznim ebayem in podobno.
Lp, G
luccabrassi je napisal/-a:lahko pogledam pod rentgen
mucek je napisal/-a:Za nabavljat pasivo in tudi kakšno aktivo po dobrih cenah večkrat nabavljamo kaj iz LCSC ...
Zaenkrat dobre izkušnje (res pa, da ne nabavljamo kakšnim MCUjev in power tranzistorjev, kjer je največ ponaredkov).
LP, g
Kroko je napisal/-a:Ni problem FT232RL. Če je shema prava je problem, da si grdo sespajkal.
DusanK je napisal/-a:Daj več slik vezja za katerega se gre, morebiti se vizuelno najde kaka napaka, stik itd.!
Lahko so FT232RL fail, čeprav ne bi smelo odpihniti Atmego, če zraven ni bilo FT232 čipa.
Z napetostjo USB 5V bi moralo, če so vsi elementi pravilno prispajkani, biti brez dima.
Je vezje od @S56FPW kot TUKAJ?
Je mogoče stik med pinoma 25/26? Odgovori na vsa vprašanja in nauči se fotografirati ostre in dovolj svetle fotke!!!
DusanK je napisal/-a:
Nisi odgovoril in kaj več povedal!DusanK je napisal/-a:Daj več slik vezja za katerega se gre, morebiti se vizuelno najde kaka napaka, stik itd.!
Lahko so FT232RL fail, čeprav ne bi smelo odpihniti Atmego, če zraven ni bilo FT232 čipa.
Z napetostjo USB 5V bi moralo, če so vsi elementi pravilno prispajkani, biti brez dima.
Je vezje od @S56FPW kot TUKAJ?
Je mogoče stik med pinoma 25/26? Odgovori na vsa vprašanja in nauči se fotografirati ostre in dovolj svetle fotke!!!
Vrni se na Elektronika za začetnike
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost