Inštrukcije elektrotehnike

V tem delu bomo začetnikom milostno odpuščali vse grehe in jim pomagali, da svoje prve projekte pripeljejo do uspešnega konca

Inštrukcije elektrotehnike

OdgovorNapisal/-a generator » 13 Mar 2024, 20:54

Zdravo,

potrebujem inštrukcije elektrotehnike za srednješolsko raven (splošna matura). Ali lahko kdo priporoči kakšnega dobrega inštruktorja, ki mu je snov poznana in ki deluje na območju Ljubljane?

Hvala in lep pozdrav
generator

Zahvalil se je: 39 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: ivor
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Inštrukcije elektrotehnike

OdgovorNapisal/-a javr » 15 Mar 2024, 19:26

imel sem inštruktorje v srednji šoli in še največ koristi je bilo od sošolca ki je imel bolj kot ne same 5-ke. In to ne kar nekaj med odmorom "ej, a mi poveš kako gre tole", ampak nekaj ur tedensko. Nekdo "od zunaj" je lahko mag., dr., itd., ki ti bo mogoče odlično podajal svoje znanje, ne pa tega kar šola zahteva.
___
Uporabniški avatar
javr

Zahvalil se je: 258 krat
Prejel zahvalo: 326 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 68

OdgovorNapisal/-a reber » 15 Mar 2024, 20:30

Se strinjam, če je le mogoče, bolje dobro plačat sošolcu, ki obvlada ;)

Sem učil na srednji šoli, dijaki so pri osnovah elektrotehnike pri Simiću cepali kot muhe, tudi tisti z zelo dobrimi ocenami, skoraj so jokali.
Več kot očitno se jim profesor ni znal (ali bolj verjetno ni želel) približati, samozavestno je predaval po svoje in zahteval znanje kot si ga je on zamislil.
Pri mojih urah, pri praktičnem pouku, so me prosili za pomoč... nekaj malega smo sicer rešili, če smo imeli čas, potem smo se dogovorili za vaje v prostem času, ko sem imel jaz prosto uro in dijaki vmes prosto po malici ali že kdaj, smo se našli. Jaz sem bil večinoma v svojem kabinetu oziroma v delavnici in so kar prišli, kadar so želeli. Najprej so prišli tisti najbolj pridni, ko so oni dojeli snov, koso zakapirali po domače, so oni sami za svojo vajo inštruirali sošolce, delali so pa kar pri meni, ko je bilo prosto in vedno več jih je prihajalo. Inštrukcije so potem vodili sami, največ tisti dijaki, ki so že obvladali, jaz sem jih samo opazoval, če se je kje zataknilo, sem dal namige, po potrebi še malo razložil.
Kje je bil ključ do uspeha? treba je bilo razložiti po domače, tudi s praktičnim primerom in seveda na tak način, da bo ustrezalo tistemu profesorju za OE.

.
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber

Kraj: Bled
Zahvalil se je: 237 krat
Prejel zahvalo: 789 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a generator » 18 Mar 2024, 19:04

Mja, sem podal premalo informacij.
V srednji šoli nisem že kar nekaj let. Splošno maturo delam izredno, ker je pogoj za faks.
Sošolcev torej ni. Ajd, sem kontaktiral enega kolega, ki je na FE (če ni obupal) in upam, da mi odpiše.

Hvala obema za odgovor.
generator

OdgovorNapisal/-a Jakey » 18 Mar 2024, 19:59

generator je napisal/-a:Mja, sem podal premalo informacij.
V srednji šoli nisem že kar nekaj let. Splošno maturo delam izredno, ker je pogoj za faks.
Sošolcev torej ni. Ajd, sem kontaktiral enega kolega, ki je na FE (če ni obupal) in upam, da mi odpiše.

Hvala obema za odgovor.

Na kateri faks pa želiš?
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 291 krat
Prejel zahvalo: 418 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 1

OdgovorNapisal/-a generator » 18 Mar 2024, 21:21

Jakey je napisal/-a:
generator je napisal/-a:Mja, sem podal premalo informacij.

Hvala obema za odgovor.

Na kateri faks pa želiš?

Na fakulteto za elektrotehniko (VS) v Ljubljani.
generator

Vrni se na Elektronika za začetnike

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost